Akademik yılı bütün stresi ve eğlencesi ile bitiren birçok öğrencinin, özellikle 2. sınıftan sonra her yaz başına bela olan, bazılarının çok rahat ayarlayabildiği bazılarının ise geceleri uykularının kaçmasına sebep olacak kadar “ne yapacağını bilememe” duygusuna kendilerini kaptırdıkları staj dönemleri ile ilgili yeni projemizi sizlere duyurmaktan büyük keyif alıyorum.

Staj çılgınlığı ve karmaşası içinde fikir edinmenize yardımcı olması amacı ile yaz stajını bitirmiş yahut stajına devam etmekte olan çeşitli fakülte öğrencileri ile röportajlar yapacak ve bir yazı dizisi olarak sizlere sunacağız. Bu yazı dizisinde Hukuk’tan Mühendislik Fakültesi’ne her türlü bölümü alakadar eden, her türlü şirket ve kurum hakkında bilgi toplamanız mümkün olacak. 

indirStajların Bilkent öğrencileri için kimi bölümde 1 yıl kimi bölümde ise 2 yıl zorunlu tutulması, öğrencileri ister istemez stresli bir döneme sokuyor. Bazı şirketlerden her yıl Bilkent’in belirli bölümleri için belirli kontenjanlar verilse de, 2-3 kişi ile kısıtlı kalan bu kontenjanlara bel bağlamak hiçbir öğrencinin seçeceği bir yol olmuyor. Mühendislik fakültesi öğrencilerinin başvurularını bekleyen TAI, Aselsan, Roketsan gibi birçok savunma sanayi şirketlerini göz önünde bulunduran öğrencilerin otomotiv sektöründen Toyota, Ford gibi fabrikalara da gösterdiği ilgi büyük. Bunların yanında Arçelik, Vestel gibi üretim süreçlerinin rahatlıkla gözlemlenebileceği fabrikalar seçmek de Bilkentlilerin aklına yatıyor gibi gözüküyor. Yönetim stajlarında ise birçok kurumsal firma Bilkentli öğrencileri aralarında görmek istiyor ve birçok bölümden öğrenci türlü başvuru aşamalarını geçerek stajına başlamaya hak kazanıyor.

Herkesin farkında olduğu bir gerçek var ki, özellikle üretim sektöründe kimi zaman referans eksikliğinden öğrencinin elinin kolunun bağlandığı zamanlar oluyor. İşte böyle zamanlarda şirketler tarafından okula ayrılmış olan kontenjanların iş yaptığı kadar, Bilkent Holding’e bağlı Tepe Home gibi bazı kurumlar da güzel fırsatlar yaratıyor. Bütün bu süreçlerden geçen ve bir şekilde boş kalmadan stajını yapan öğrenciler, CV’lerine bir deneyim ekleyecek olmanın verdiği rahatlıkla, geleceğe yatırım yaptıklarının bilincinde yeni döneme başlıyor olacaklar.

Biz de “Staj Günlükleri” isimli yazı dizimizle bu yolculuğunuzda sizlere katkı sağlıyor olacağımızı ümit ediyoruz. Eğer siz de staj sürecinizi, şirket hakkındaki fikirlerinizi ve bir sonraki stajyerleri nelerin beklediğine dair ipuçlarınızı diğer öğrencilerle paylaşmak isterseniz, bize yazın (rabiademir@gazetebilkent.com) ve yeni röportajımızın konuğu olun!  

Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin…

Leave a Reply