20 Yıl, 17 Gün, 60.000 Pound: David Jackson ile Tanışın…

Çevremdeki pek çok insanın gönülden bağlandığı takımı desteklemek için yurt içi ya da yurt dışı deplasmanlarına gittiğine şahit oldum. Hatta ‘bir takım desteklemeyenlere göre çılgınlıktan başka bir şey olmayan‘ bu olayı bendeniz de yaptı. Ancak şimdi bir takımı desteklemek için çekilen çileden ya da harcanan paradan bahseden bir yazı değil de sadece bir sporu izlemek için yapılan-çoktan snooker tarihine girmiş- 20 yıllık bir fedakarlık hikayesi okuyacaksınız.

Dünya Snooker Şampiyonası’nı nam-ı diğer crucible’ı izlemek için Eurosport’u açtınız, tam seans olan sakinliği ile ilerlerken seyircilerin arasında değişik kravatı ile oturan bir “tonton amca” görüp kim olduğunu merak ediyorsanız şu an doğru yazıyı okuyorsunuz.

3840

Kendisi Sidneyli David Jackson. 67 yaşında, emekli bilgi işlem çalışanı ve 1996 yılından beri sadece crucible izlemek için Sidney-Sheffield arası tam 11.000 mil uçuyor. 17 gün için Sheffield’a gelen Jackson burayı ikinci evi olarak görmeye başlamış bile… 20 yıldır yaklaşık olarak 17 bin kilometre kat etti ve 60.000 pound harcadı. Ancak kendisi bu parayı düşünmemeye çalıştığını ve düşünürse bu miktarın kendisini üzebileceğini söylüyor. En önden maçları takip eden David Jackson snooker’ın az rastlanan sihirli anı 147‘lere de şahit oldu, Stephen Hendry‘nin 7 şampiyonluğundan 2 tanesine de… Favori oyuncusu pek çok snooker izleyicisinin olduğu gibi Ronnie O’Sullivan. Ancak desteği kendi topraklarından gelen Neil Robertson ile- fakat kendisi bu crucible’da Micheal Holt karşısında tutunamayıp turnuvaya erken veda etti-. 1960’lardan beri snooker’a karşı büyük bir sevgi hisseden Jackson, hobi olarak snooker hakemliği de yapıyor. İlginç bir detay ise Jackson’ın telefon numarasının son üç rakamı bile 147…1853

David Jackson’ın bu çılgınca biraz da pahalı sevgisi bitecek gibi değil çünkü kendi deyimi ile “17 gün harcamanın daha iyi bir yolu olduğunu düşünemiyor“.

 

“What can I do?

I’m addicted to you”

 

Kaynakça ve Fotoğraflar:

http://www.theguardian.com/sport/shortcuts/2016/apr/17/sydney-sheffield-snooker-superfan-david-jackson-world-snooker-championship

http://www.telegraph.co.uk/snooker/2016/04/23/behind-the-scenes-at-the-crucible-as-snooker-celebrates-40-years/

Leave a Reply