Politik Düşünce Kulübü’nden Yıla Merhaba

Bilkent Üniversitesi yakın tarih ve toplumsal olayları araştırma ve tartışma platformu Politik Düşünce Kulübü yeni döneme “Merhaba” diyor.

Kurulduğu yıl olan 2013’ten beri sürekli olarak düzenlenen tartışma ve konuk etkinlikleriyle güncel siyasetin ve yakın tarihin nabzını tutan Politik Düşünce Kulübü bu sene de etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor.

Siyasetin bir tabu haline gelmeye başladığı ve kutuplaşmanın arttığı bu dönemde Politik Düşünce Kulübü saygılı, hoşgörülü ve tarafsız ve empati kurulabilir mozaik bir ortamda siyaseti tartışmayı amaçlıyor. Bu ilkeler çerçevesinde gerek katılanları sadece Bilkent Üniversitesi öğrencilerin oluşturduğu tartışma etkinliklerinde, gerek çeşitli görüşlerden gazeteci, siyasetçi veya konusunda uzman akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı konuk etkinliklerinde, gerekse ulusal çapta çeşitli üniversitelerden gelen öğrencilerin de katıldığı bünyesinde yine alanında uzman konuşmacıların konferanslar verdiği ve buna ek olarak sadece öğrencilerin katıldığı çeşitli konu başlıkları hakkında atölye çalışmaları yapılan ve bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan “Politik Düşünce Zirvesi” ile siyasetin tabulaşmasını engellemeyi ve kutuplaşmanın önüne geçmeyi hedefleyen Politik Düşünce Kulübü yeni üyelerini arıyor.

                Eğer siz de siyaseti saygılı ve tarafsız bir ortamda konuşmak ve tartışmak istiyorsanız. 04/10/2017 Çarşamba günü, saat 17:40’ta C Blok Amfi’de düzenlenecek olan Politik Düşünce Kulübü Tanışma Toplantısı’na hepiniz davetlisiniz.

Leave a Reply