Merhaba sevgili Güncel Sanat okurları! Kısa bir aradan sonra yeniden sizlerle birlikteyim. Yoğun tempoda geçen hayatlarımızda kendimize ayırdığımız kısa zaman dilimlerini değerlerdirmek için sinema oldukça verimli bir alternatif. Haftasonunu kaliteli yapımlarla değerlendirmek isteyen okurlarımız için vizyona giren filmleri derledim. Umarım tamamen dinlenebileceğiniz ve huzurlu geçecek bir haftasonunu sinema ile zenginleştirirsiniz. Haftaya görüşmek üzere, iyi seyirler!

Kaybedenler Kulübü (16 Kasım 2018 / IMDB: 6,3 / 105 dk)

“Bunca insan yalnızken neden bunca insan yalnız?”

Hafızalara kazınmış replikleri, gerçek hayattan esinlenilmiş karakterleri, olayları ve ayrıca müzikleri ile bir dönemin en çok ses getiren filmleri arasına girmeyi başarmış Kaybedenler Kulübü filmi, 2011 yılında vizyona girdiğinde kendine has bir izleyici kitlesi oluşturmuştu. Doksanlı yılların radyocuları Mete Avunduk ve Kaan Çaydamlı’nın radyo programını odak noktası olarak alan filmde, ikilinin hayatlarından gerçek olaylara da yer veriliyor. Özellikle Türkçe pop kültürünün değerli parçalarından Anlamazdın ve Sigaramın Dumanı, filmle birlikte popüleritesini yeniden kazanıyor.

Film izleyicilerini; hayat, amaçlar, yalnızlık ve aşk gibi insanlığın en karmaşık konularını samimi bir şekilde ele alan radyocu ikili Kaan ve Mete ile derin bir yolculuğa çıkarıyor. Filmin finaliyle birlikte devamının olmayacağı hakkındaki varsayımlar, ikinci film haberlerinin gelmesi ile sonlanıyor ve beklentiler yükseliyor.

Ana karakterlere hayat veren Nejat İşler ve Yiğit Şener oyunculuklarıyla ilk filmin lezzetini artırmayı başarıyorlar ve bu nedenle ikinci film de heyecanla bekleniyor. Hatta Nejat İşler ilk filmin çekimleri öncesi rolün kendisinin olduğunu ve rol verilmediği takdirde stüdyoyu basacağına dair açıklamalarda bulunuyor. Hayat, istemediklerimizi yapmak ya da istediklerimizi yapmayı düşünmek için oldukça kısa ve karar verip uygulamaya geçmek bizleri ayakta tutuyor. Nejat İşler’in hayatını kaleme aldığı kitabında söylediği gibi: “Gerçekten istediğim şeyleri yapmak, gerçekten istediğim yerde, gerçekten istediklerimle zamanımı değerlendirmek. Tek isteğim ve halihazırda yaptığım şey bu.”

İki kişi çıktıkları eğlenceli bir tatil sonrası tanıştıkları yeni insanlar ve yaşadıkları çetrefilli olaylar hayatın, planlara göre yaşamak için pek de uygun olmadığını Kaan ve Mete’ye öğretebilecek midir?

Tomb Raider (16 Mart 2018 / IMD: 7.3 / 118 dk)

Haftanın aksiyon ve macera türlerinde aslında hem sanal dünyadan hem de 2000li yılların başlarında vizyona girmiş filmlerden aşina olduğumuz bir isim yer alıyor. Oyun dünyasının popüler karakterlerinden Lara Croft‘un maceralarının konu alındığı Tomb Raider, 2001 yılında Angelina Jolie yorumunun ardından bu hafta Alicia Vekander’ın canlandırması ile yeniden vizyona giriyor.

Tomb Raider serisi bugüne dek 30 milyondan fazla satarak Call of Duty‘nin satışa sunulmasının öncesinde tüm zamanların en çok satan video oyun serisi unvanını alıyor. Aynı Zamanda Lara Croft, 2006 yılında en başarılı kadın video oyun karakteri unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giriyor. Oyun dünyasının özellikle kadın karakterleri arasında kendine sağlam bir yer edinen Lara Croft, tarzı ve yetenekleriyle aksiyon filmlerinin önemli bir ismi olma özelliği taşıyor. Yeni yorumu ile izleyicilerin merakını uyandıran film, bu hafta vizyona giriyor.

Babasının ortadan kaybolmasından ardından oldukça mütevazı bir şekilde hayatına devam eden Lara Croft, ortaya çıkan yeni bir antik eser sonucu babasının kayboluşunu araştırmaya başlar ve olaylar onu Japonya’ya çeker. Lara içinde bulunduğu bu zorlu yolculuktan zekası, yetenekleri ve belki de şansının yardımıyla kurtulmayı başarabilecek midir?

Düğüm Salonu (16 Kasım 2018 / IMDB: – / 100 dk)

Haftanın komedi yapımı Düğüm Salonu, ilk olarak güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Komedi alanında kendi tarzlarına sahip oyuncularıyla film, oldukça eğlenceli bir çizgi tutturuyor. Filmde, gerçek duygular ve mantık çatışmasını izliyoruz. Yapılan evlilikler her zaman aşk üzerine mi kuruludur ya da yaşanan en küçük tereddüt, sağlıklı bir evlilik için büyük bir tehlike haline gelebilir mi, gibi kompleks konular espritüel bir yaklaşım ile ele alınıyor. Gonca Vuslateri, İrem Sak, Emre Karayel ve Şahin Irmak tarafından hayat bulan farklı karakterleri ve kendine has kişilikleri izleyicilere aktaran film, fragmanı ile komedi yapımları açısından başarılı bir izlenim bırakıyor.

Büyük bir aşk yaşadıktan sonra ayrılan bir çiftin yolları yıllar sonra kesişir; fakat aynı gün aynı mekanda olacak iki farklı düğünün baş kahramanları olan çift, geçmişin hatrına tekrar bir araya gelmeye çalışırken türlü zorlukların üstesinden gelebilecek midir?

   

                                                  Haftaya görüşmek üzere. 3 2 1 Sahne!

 

 

Kaynaklar:

http://www.milliyet.com.tr/-desifre-edilmeye-tamam-dedik-/pazar/haberdetay/10.04.2011/1375575/default.htm

Wikipedia: Tomb Raider

www.beyazperde.com

www.imdb.com

Leave a Reply