Panzerler, Rus Ovalarından Zaferle Dönebilecek mi?

Rusya 2018 dahil Dünya Kupası’na 19.kez katılacak olan Almanya, kazandığı dört şampiyonluğa beşinciyi ekleyip şampiyon unvanını sürdürebilecek mi? Dünya Kupasının başlamasına sayılı günler kala panzerleri destekleyenlerin kafasındaki soru işareti  kuşkusuz bu.

Dünya Kupası katılım sürecinde C grubunda olan Almanya, 10’da 10 yaparak grubu birinci bitirdi. Fakat rakipleri onları zorlayacak güçte değildi. Hatta Azerbaycan ve San Marino maçlarının skorlarının da gösterdiği üzere bir hayli rahat geçti. Üstelik attıkları 43 gol ile Dünya Kupası elemelerinde en çok gol atan Avrupa takımı oldular.

C grubunda arkalarına rüzgarı alan Almanya yaptıkları hazırlık maçlarında kafaları karıştırarak dengeli sayılabilecek bir grafik sergiledi. İspanya, Brezilya, Avusturya ve Suudi Arabistan ile yapılan maçlarda son şampiyon, 7-1 ile geçtiği Brezilya’ya 1-0, Avusturya’ya ise 2-1 yenildi. İspanya ile 1-1 berabere kaldı, Suudi Arabistan’ı ise 2-1 yendi. Sonuçlar her ne kadar şaşırtıcı olsa da “turnuva takımı” olmayı yıllardır başarmış hatta aldığı “panzer” lakabı ile rakiplerine korku veren Almanya’nın Dünya Kupası Finalisti olarak aday gösterilmesi hazırlık maçlarının çok da dikkate alınmadığının işareti olarak gösterebiliriz.

Hazırlık maçlarından sonra açıklanan kadrosu aşağıdaki gibi şekillenen Almanya, kadrodan çıkartılan isimleriyle çok konuşuldu:

Kaleci  : Manuel Neuer (Bayern Münih), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Paris Saint-Germain)

Defans: Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Jonas Hector (1. FC Köln), Jerome Boateng, Mats Hummels, Niklas Süle ve Joshua Kimmich (Bayern Münih), Marvin Plattenhardt (Hertha Berlin), Antonio Rüdiger (Chelsea)

Orta saha / Forvet   : Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Paris Saint-Germain), Mario Gomez (Vfb Stuttgart), Leon Goretzka (Schalke 04), İlkay Gündoğan (Manchester City), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Thomas Müller ve Sebastien Rudy (Bayern Münih), Mesut Özil (Arsenal), Marco Reus (Borussia Dortmund), Timo Werner (RB Leipzig)

Kadrodan çıkarılan Leroy Sane basında şok yarattı. Premier Lig’de 106, Şampiyonlar Ligi’nde 20 gol olmak üzere 126 golle sezonu kapayan Sane, takımı Manchester City’e 14 gol, 19 asist ile toplamda 33 gole katkıda bulundu. Ancak, 22 yaşındaki yıldız oyuncu kendisinden beklenen patlamayı tam da bu sene yapmasına rağmen İspanyol çalıştırıcı Pep Guardiola ile Löw’ün takımlarının birbirinden tamamen farklı tarzları olmasından dolayı Almanya Miili Takım kadrosunda kendisine yer bulamadı. Sadece sorun sistemlerin farklı olması değildi tabii, sahaya çıktığı 12 milli maçta gol ve asist üretme başarısı gösterememesi,  Avusturya ile oynanan ve Almanya’nın kaybettiği hazırlık maçında da önemli bir etki yaratamayan Sane’yi,  sistemi içine oturtamayan Löw çok da haksız sayılmaz…

Bir diğer konuşulan isim ise Mario Götze. 2014 Dünya Kupası finalinde Arjantin ağlarını havalandırıp kupayı Almanya’ya getiren golü atan Götze, teknik adam tarafından kadroya dahil edilmedi. Löw basın açıklamasında vermesi zor bir karar olduğunu ancak Götze’nin formda bir sezon geçirmediğini söyledi. Ayrıca Emre Can ve Shkodran Mustafi kadroda kendine yer bulamayan diğer önemli isimlerden oldu.

Kadroya dahil edilmeyenler kadar kadroya dahil oluşu tartışan bir isim de Kaleci ve takım kaptanı Neuer oldu. Eylül 2017’de ayağından ameliyat olmasından bu yana forma giyemeyen Neuer’in kadroya dahil edilmesi tartışılırken Avusturya maçında sahada 90 dakika kalması Neuer’in turnuvada kaleyi beklemeye ve korumaya hazır olduğunu kanıtladı.

Peki Lujniki Stadındaki ilk 11?

Bu kadar kaliteli bir kadro içinde Löw’ün tercih edeceği ilk 11’i buraya yazmak kolay değil. Ancak Löw’ün özellikle finale yakın maçlarda, maçın kaderini değiştirecek kritik dokunuşlar yapacağını bekleyebiliriz. Bunun dışında 2014’ten Dünya Kupası tecrübesini taşıyan takımın kupa kazanmış oyuncularından faydalanarak 4-2-3-1 şekilde sahada sıralanması muhtemel.

İleri alanda dikkate değer genci Werner’ı, önünde ise yaratıcılığıyla 10 numarada Mesut’u, Sol kanatta Almanya milli takımının genç ama tecrübeli ismi Draxler’i, sağ kanatta panzerlerin zeki ve yetenekli ayağı Müller’i, orta sahanın merkezinde ise  Khedira ve Kroos ikilisini, defans da ise Bayern Munich’de de birlikte oynamaya alışkın Boateng,Hummels,Kimmich (Kimmich için bir parantez açmak gerekirse Löw’ün deyimi ile “son 10 yılda gördüğü en büyük yetenek” üçlüsünden oluşan bir savunma hattı, sol bekte ise Hector’u göreceğimiz oyun düzeni 4-2-3-1 olarak bir ilk  11’i izlemek mümkün.

Kupa Panzerlerin Ellerinde Yükselir mi?

Almanya hareketli ayaklarından dolayı savunulması zor bir takım. Aynı zamanda birbirleri ile uyumlu ve düzenli bir oyun sergiliyorlar. Bunlardan dolayı gol atması kolay bir takım değil. Bulundukları F grubunu lider bitirdikten sonra son 16’da, E grubunun ikincisi İsviçre ile oynayacaklarını, çeyrek finalde rakibin Polonya olacağını, yarı finalde ise eşleşmenin Arjantin olduktan sonra finalde EURO2016’da elendikleri Fransa ile kozlarını paylaşacaklarını düşünüyorum. Kazanan ise kim mi olur? İşte onu kestirmek zor. Ancak tüm maçların seyir zevkinin yüksek olacağına şüphe yok!

 

 

 

Kaynakça:

http://www.goal.com/tr/haber/2018-duenya-kupasina-gidecek-takimlari-taniyalim-almanya/at890f2wteti1uv8o1dtoouv4

https://www.sporx.com/almanyanin-dunya-kupasi-kadrosunda-sok-SXHBQ710990SXQ

http://www.mackolik.com/Takim/494/Almanya

Leave a Reply