Daniel Popper, dünyanın birçok yerinde düzenlenen Burning Man, AfricaBurn veya Rainbow Serpent gibi festivallerde devasa bir şekilde insanları tasvir etmesiyle tanınıyor. Sanatçının amacı, doğa ve insan arasında bulunan kuvvetli etkileşime dikkat çekerek herkes tarafından fark edilmeyen bu derin bağı göstermek. Bu bağı eserlerinde kullandığı doğadan parçalardan meydana gelen ahşap ya da hasır gibi malzemeleri kullanarak göstermesinin yanında, doğanın en temel göstergesi olan bitkileri kullanmaktan hiçbir zaman vazgeçmiyor. Aynı zamanda, bu doğadan parçaları güçlendirmek için insan üretimi olan beton ve çelik gibi güçlü malzemeleri de kullanıyor. Popper, gece ile gündüz üzerindeki doğanın gücünü eserlerinde LED aydınlatmalar yardımıyla başarılı bir şekilde kuruyor. Eserlerinin üretim sürecinde dikkatli bir proje planlaması yaparak, çeşitli teknisyenler ve sanatçılarla işbirliği yapmaktan çekinmiyor. Eserin tamamlanmış olan halinde ise, doğa ve insan arasındaki güçlü bağı elektronik müzikle bütünleştirerek insanın bir parçasının eserinin tamamlayıcı öğesi olmasını sağlıyor. Daniel Popper’ın son zamanlarda adını duyurduğu eseri ise: “Thrive”
Bir insan tasvirini yansıtan eser on dört tonluk bir betondan oluşuyor. Büyük bir ağaç kovuğuna benzer şekilde gri betonu oyan sanatçının, bu oyukta doğaya ait bir unsur olan bitkileri kullanması, onun sanat anlayışının vazgeçilmez bir göstergesi niteliğinde. Gri ve yeşil renklerin kontrastı, içeriden gün ışığına doğan yeşil rengi daha çok vurguluyor. Arka plana atılması güç olan bu vurgu, yeşil rengin canlılılığı ile birlikte umudu temsil ediyor.
Bu heykel, Florida’nın Fort Lauderdale şehir merkezinde bulunan bir konut binasının önünde kalıcı bir yapı olmak üzere yerleştirme sanatı kullanılarak konumlandırılmıştır. Heykelin içerisinde bitkilerin çevrelediği ve herkesin kullanabileceği bir yol bulunmaktadır. Daniel Popper, insanların günlük hayatlarında fark etmeden kullanabilecekleri anlamlı bir yol tasarlayarak, bu eserinde de insan ile doğa arasındaki güçlü bağa bir yenisini eklemekten kaçınmamıştır.
Kaynakça: