Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinin, fakülte kapsamında dergi çıkaran tek öğrenci kulübü Hukukta Kariyer, Türkiye’deki hukuk öğrencilerinin dört gözle beklediği kariyer etkinliği Forum’u yine bizlerle buluşturuyor. Başta Koç ve Galatasaray üniversiteleri olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen hukuk öğrencilerini, Türkiye’nin en büyük hukuk bürolarıyla bir araya getirmenin amaçlandığı ve NATO’nun sponsorluğunu yaptığı Forum etkinliğinin, bu sene yedincisi 9-10 Mart tarihlerinde düzenleniyor. Forum’da; Türkiye’de isimlerini duyurmuş, alanlarında yetkin bir çok konuşmacının yanı sıra, NATO’nun konuşmacısı Dr. Petr LUNAK da yer alıyor. Heyecanla beklenen birbirinden iyi konuşmacıların yanı sıra, Türkiye’nin en büyük hukuk büroları da Forum’da hukuk öğrencileriyle buluşmayı bekliyor olacaklar.
Önemli not: Bu tanıtım yazısının araştırma, geliştirme ve yazım aşamalarında aktif rol aldığımız 7.Hukuk Öğrencileri Forumu ile ilgili oldukça güzel bir çalışma ortaya koyan GazeteBilkent yazarıları Sılanur Şahin, Sena Aydın, Melis Algan ve Zeynep Selçuk’a teşekkür ediyoruz.
Işıl Selen Denemeç
2012 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirmiştir. Avukatlık ruhsatını aldıktan sonra UC Berkeley’de fikri ve sınai haklar üzerine 2015 yılında yüksek lisans yapmıştır. Profesör Robin Feldman’ın Harvard Journal of Legislation’da ilaç patentlerine ilişkin yayımlanan makalesi için araştırma asistanlığı yapan Denemeç, Las Vegas’da fikri ve sınai haklar üzerine çalışmıştır. Santa Clara University’nin Münih’te düzenlediği yaz okulunda Türkiye’de fikri ve sınai haklar dersi ve Moda Hukuku Enstitüsü’nde vaka analizi dersi vermiştir.. 2017 yılından beri Türkiye’de teknoloji transferine üzerine çalışmalar sürdürmektedir.
Mehmet Gün
Av. Mehmet Gün, 1980’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1986’da kurmuş olduğu Gün + Partners Avukatlık Bürosu’nu Türkiye’nin lider bürolarındandır. Gün + Partners Avukatlık Bürosu, iş dünyasına şirketler ve ticaret hukuku, fikri mülkiyet hukuku, patent, ilaç ve sağlık hukuku, fikri mülkiyet, patent ve ticari davalar, tahkim, arabuluculuk ve ADR konularında geniş bir yelpazede hizmetler sunmaktadır.Türkiye’nin modern fikri ve sınai mülkiyet düzenlemelerinin yapımı, tanıtımı ve uygulanmasında öncü olmasının yanısıra yakın zamanda çıkarılan Sınai Mülkiyet Kanununun hazırlanmasında danışmanlık yapmıştır.Aynı zamanda TBMM’ndeki görüşmelere katılıp; yüzlerce yurt içi ve yurt dışı davada ve tahkimde görevler almıştır. Yargı reformu ve uyuşmazlık çözümü alanlarında yoğunlaştıran Av. Mehmet Gün, halen, kurucusu olduğu Daha İyi Yargı Derneği’nin ve SEDEFED üyesi olan İstanbul Tahkim Derneği’nin kurucu başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Mehmet Gün, “Bozkır’dan Dünyaya… Avukat Olmak” isimli mesleki otobiyografisi mevcuttur. Türk yargısının fazlaca kullandığı bilirkişilik sistemi hakkındaki “Bilirkişi Zümresine Tanınan İmtiyazlı Korumanın Anayasa’ya Aykırılığı” isimli bir hukuk kitabı vardır. Bunun yanı sıra, “Yargı Hizmetlerinde Kalite ve Kalite Unsurları” isimli TÜSİAD belgesini, Daha İyi Yargı Derneği adına “Yargı Bağımsızlığı için Adalet Yüksek Kurumu Yapılanması Önerisinin”başlıklı çalışmaları da mevcuttur. “Türkiye’nin Orta Demokrasi Sorunları Yargı, Hesapverirlik, Temsilde Adalet ve Çözüm Yolu” isimli kitabı Mayıs 2018’de yayımlanmıştır.
Rıza Türmen
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Ardından Kanada Montreal McGill Üniversitesi’nde Hukuk Yüksek Lisansı’nı tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Siyasal Bilimler doktora çalışmasını tamamlayanTürmen, 1985’te Türkiye’nin en genç büyükelçilerinden biri olarak Singapur’a atanmıştır. 1995-1996 arasında Bern büyükelçisi, 1996-1998 arasında Avrupa Konseyi’nde dâimî temsilci olarak görev yapmıştır. Rıza Türmen, Türkiye’nin uluslararası hukuk alanındaki en yetkin uzmanlarından biridir. İnsan Hakları ve Hukuk alanında yerli ve yabancı birçok dergide yayımlanmış makaleleri mevcuttur. 1998’de AİHM yargıçlığına seçilmiş ve 2008’e kadar bu görevde kalmıştır. 2009 yılında Türkiye Barolar Birliği’nin “Yılın Hukukçusu” ödülünü, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Basın Özgürlüğü Ödülü’nü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin Üstün Hizmet Ödülü’nü, 2010 yılında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Cumhuriyet Ödülü’nü almıştır. TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesidir.”Güçsüzlerin Gücü- Türkiye’de İnsan Hakları” adlı kitabı vardır.
.
Erdem Eren
Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2010 mezunlarından olan Erdem Eren, ülkenin dört bir yanından gelen hukuk öğrencilerinin katıldığı, Hukukta Kariyer Kulübü’nün Forum etkinliğinde bizlerle olacak. Fikri mülkiyet, sözleşmeler hukuku, rekabet hukuku ve iş hukuku gibi alanlarda çalışan Eren, Türkiye’de moda hukuku hakkında eğitim veren ilk kurum olan Moda Hukuku Enstitüsü’nü kurdu. Aynı zamanda İstanbul’da 2012 yılında, Erdemeren Hukuk Bürosunu açtı. Espor hukuku, sağlık hukuku ve moda hukuku gibi birçok alanda çalışan büro, Miami ve Milano’daki ofisleri sayesinde uluslarası bir boyuta ulaşıyor. Aynı zamanda Harvard Business Review Tr’de yazar olan Eren, Forum etkinliğinde, “ABD’de hukuk kariyeri ve moda hukuku” konuşmasıyla hukuk öğrencileriyle buluşacak.
Nazlı Pınar Taşkıran
Av. Nazlı Pınar Taşkıran TED Ankara Koleji ve Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’ndeki ilk ve orta öğretimi sonrasında, 2007 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Mezuniyetini takiben bir süre Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nde gönüllü olarak görev yapmıştır. Daha sonra BTS Hukuk Bürosu’nda 4 seneye yakın teknoloji, medya ve telekomünikasyon alanında avukatlık yapmıştır. ELİG Avukatlık Ortaklığında 5 seneye yakın bir süre kıdemli avukat olarak Gönenç Gürkaynak ile çalışmış, uluslararası sosyal medya, teknoloji, medya ve telekomünikasyon şirketlerine danışmanlık vermiş ve teknoloji ve medya alanında mevzuat çalışmalarına destek sağlamıştır. 2017’den bu yana içlerinde Fox TV, National Geographic, 24Kitchen, FX gibi kanalları da bulunduran ve 21 Century Fox bünyesindeki Fox Networks Group şirketinin Hukuk Müşaviridir.
Melisa Mertoğlu Altıntaş
Melis Mertoğlu Altıntaş, 1986 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimini sosyoloji alanında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde tamamlayan Altıntaş, mezuniyetinin ardından İngiltere’de eğitim fırsatları sunan özel bir kuruluşta altı sene görev almıştır. Bu altı sene içinde şu anki işinde, İngiltere eğitim sistemi, vize prosedürü, başvuru süreci, okulların beklentileri ve öğrenci ihtiyacının belirlenmesi gibi konularda uzmanlaşmıştır. Öğrencilere ve hayatında değişim yaratmak isteyen bireylere daha faydalı olabilmek adına Başkent Üniversitesi ve Optimal Koçluk aracılığı ile Yaşam ve Öğrenci Koçluğu eğitimlerini tamamlayan Altıntaş, Aile Koçluğu ve NLP Uygulayıcılığı (Neuro Linguistic Programming) ile de yelpazesini genişletmiştir. Standart bir eğitimden ziyade eğlenerek öğrenmenin mümkün olduğunu savunan Altıntaş, aldığı eğitimleri Alpha Koçluk Ve Danışmanlık bünyesinde sunmaktadır.
Dr.Pert Lunak
Forum’un sürpriz konuşmacılarından biri de etkinliğe sponsor olan NATO’dan Dr. Petr Lunak. Çek asıllı olan Lunak, NATO’da Kamu Diplomasisi Bölümü Müdür Yardımcısı görevini yapıyor. Çek Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapıyor. 2000’de NATO Ulusararası Sekretaryası’na katılmadan önce, doktorasını yaptığı, Prag’daki Charles Universitesi’nde uluslarası ilişkiler ve modern tarih hocasıydı. Dr, Petr Lunak, Forum’da “NATO- Rusya İlişkileri” konulu bir konuşma yapmak için Türk hukuk öğrencileriyle buluşacak.
Figen Özbek
İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu Özbek, 1985-1990 yılları arasında HAVAŞ A.Ş ve USAŞ A.Ş’de Baş Hukuk Müşavirliği görevini üstlendi. İstanbul Eminönü Rotary Kulübünün Türkiye’deki ilk engelli tuvaletinin yapılması projesinde liderlik etti. 1999–2000 yılları arasında da İstanbul Gayrettepe Rotary kulübünün ilk kadın başkanı olarak görev yaptı. Bu dönemde Bakırköy çocuk tutuk evindeki çocukların eğitim ve hayata katılımları ile ilgili projesi kapsamında adalet bakanlığı ile 5 yıl süren bir çalışma sürdürdü. Özbek Hukuk bürosunda kurucu ortak olarak faal avukatlığına devam eden Figen Özbek, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar (KORUNCUK) Vakfı yönetim kurulu başkanlığını sürdürmektedir.
Sidar Tunca
İlköğretim ve lise eğitimini Diyarbakır Anadolu Lisesinde tamamladı. 2004 yılı Çankaya Üniversitesi Hukuk fakültesi mezunu olan Tunca 2006 yılında Gazi Üniversitesi (Ankara) “Vergi Hukuku” Yüksek Lisans Programını tamamladı. 2009-2011 yılları arasında AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi, 2008-2012 yılları arasında MKE Ankaragücü Spor Kulübü Genel Sekreteri ve Başkan Vekili, 2009-2013 yılları arasında Ankara Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Ankara Üniversitesi Teknokent Başkan Vekili, 2010-2013 yılları arasında Türkiye Hentbol Federasyonu Hukuk Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Kendisi halen T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kayseri Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. İyi derecede İngilizce bilen Tunca, Ankara’da bulunan Tunca Hukuk Bürosu’nda mesleki faaliyetine devam etmektedir.
Alp Arslan
Alp Arslan Bey 6 Nisan 1964 tarihinde Denizli’nin Çal ilçesinde doğmuştur. Lise eğitimini Bekilli Atatürk Lisesi’nde aldıktan sonra, lisans eğitimini de 1990 senesinde Ankara Hukuk Fakültesi’nde tamamlayarak mezun olmuştur. Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku bölümünde ise yüksek lisan yapmıştır. Ankara hâkim adayı olarak göreve başlayan Arslan, birçok farklı görevde bulunmuştur. Sırasıyla Çıldır, Gelendost, Keskin Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Müfettişliği, Adalet Başmüfettişliği, Ankara Cumhuriyet Savcılığı ve Türkiye Adalet Akademisi Öğretim Görevlisi olarak mesleğini sürdürmüştür. 16 Ekim 2012 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Arslan, Yargıtay On dördüncü Ceza Dairesi üyesi iken 6 Ağustos 2016 tarihinde HSK üyeliğine seçilmiştir.
Sunay Akyıldız
Tıp Atölyesi-I/II ve Sağlık Hukuku Rehberi isimli kitapların yazarı Avukat Sunay Akyldız, İstanbul Barosu Sağlık Hukuku Merkezi Kurucusu ve Başkanıdır. Aynı zamanda Tıp Hukuku Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan Akyıldız, sağlık hukuku konusundaki yetkinliği ile birçok sempozyum ve TV programına konuşmacı olarak katılmış ve katılmaya devam etmektedir.
Aynı zamanda Forum’da Ankara’daki Çankaya Üniversitesi’nde öğrencisi tarafından öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in babası Dr. Mustafa Damar da konuşma yapacak.
Yazımızın başında belirttiğimiz gibi, HKK fakülte kapsamında hukuk dergisi çıkaran tek öğrenci kulübü. Sine Qua Non dergisi’nin 8.sayısı Forum’da okuyucularıyla buluşacak. Makalelerin, haber yazılarının, hukuki roman incelemelerinin, düşünce yazılarının, röportajların ve dava öyküleştirmenin yer aldığı derginin 8.sayısının teması, Bilişim Hukuku.
http://www.legal500.com/firms/230578-tunca-law-office/offices/230518/tab/interview_with
https://picgra.com/user/alphakocluk_danismanlik/7099227460
https://www.linkedin.com/in/nazl%C4%B1-p%C4%B1nar-ta%C5%9Fk%C4%B1ran-66666a4b/