Bu yazımda şu an Erasmus’ta olmamın belki de tek kötü yanından, Bilkent’e dair en özlediğim olaydan ve siz şanslı okuyucularımızın onunla buluşmasına ne kadar az bir zaman kaldığından bahsetmek istiyorum. Evet tabii ki yılın bu zamanlarında isek bahsettiğim etkinlik “Bahar Şenlikleri” ya da bizim daha çok benimsediğimiz haliyle “Mayfest”.
Bu öğrenim yılının normale kıyasla daha erken bir zamanda bitmesi ve bu sebeple şu sıralar sınavların stresiyle her zamankinden daha fazla uğraşmak zorunda kalan öğrencilere, Şenlikler’in rahat bir nefes aldıracağı muhakkak. Okul bu yılın sıkışıklığını bir nebze olsun telafi etmek amacıyla mı yaptı bilinmez ama bu senenin konser kadrosuna ayrı bir özen gösterildiği aşikar. Son 3 yılın çoğu insana göre en iyi konserlerinin gerçekleşeceği Mayfest 2016’da Nil Karaibrahimgil, Hayko Cepkin ve MFÖ Bilkentliler’le buluşmaya hazırlanıyor. 28, 29 ve 30 Nisan’da gerçekleşecek Şenliklerde Odeon konserlerinin yanı sıra gündüz, akşam veya tüm gün gerçekleşecek etkinlikler de hayli fazla. Bunların bir çoğu Mayfest çimlerini hareketlendirirken, bazı sanatsal etkinlikler de C Blok Amfi, Kütüphane veya diğer Fakülte binalarında yer alacak. En detaylı etkinlik programına her zaman olduğu gibi Bilkent’in resmi internet sayfasından ulaşabilirsiniz. Benim özellikle dikkatimi çeken etkinlikler ise şöyle;
-Çim alandaki sahnede bu yıl gerçekten çok daha fazla Dans Gösterileri ve Müzik Kulüplerinin vereceği konserlerin yer alıyor olması,
-Geçtiğimiz yıllardan hatırladığım Sushi Workshop’ına ek olarak bu yıl 3 gün boyunca çim alanda uluslararası deneyimlere meraklı misafirlerini bekleyecek olan Pakistan Mutfağı Standı,
-Mizah ve Kültür Topluluğu tarafından gerçekleştirilecek “Nostaljik Oyunlar” ve Medya Topluluğunun gerçekleştireceği “Eğlenceli Röportajlar ve Oyunlar”
-Ayrıca bu sene GazeteBilkent olarak Mandala ve Gizli Bahçe tuval boyamalarından hint kınasına kadar birçok eğlenceli aktiviteyi bulabileceğiniz “GazeteBilkent Hobi Sokağı”na sizleri de bekliyor olacağız.
Yeni etkinlikler Mayfest’in şaşırtan yönü olsa da, şaşırtmayan tek bir yönü var ki her yıl kendi okulumuzdaki konserlere para ödeyerek giriyor olmamız. Her sene nasıl daha çok kazıklanabiliriz derken, okul cevap vermekte gecikmiyor ve bir konser biletini 30 TL’ye çıkartıyor. Ama hakkını yememek lazım sevgili okuyucular, ne de olsa 3 konser için bilet alırsanız 75 TL’ye geliyor değil mi(!) Biz her yıl bu konuya değinmeye devam edeceğiz, ta ki birileri görmezden gelmeyi bırakana kadar.
Son olarak Odeon konserleri için gerekli bilgileri hatırlatmakta fayda var; Bilet alımlarınızı SRS üzerinden online olarak ID numaranız ile yapabilirsiniz, fakat 1 ID ile en fazla 2 adet bilet alınabildiğini unutmayın. Konser girişlerinde Odeon’da, online aldığınız biletlerin kontrolü için ID kartınızı okutmanız gerekiyor. Kimliği olmayan öğrencilerin konsere girişinin söz konusu olmayacağı da özellikle belirtiliyor. Biletlerde koltuk/yer sırası yok, Odeon’da istediğiniz yerden izleyebilirsiniz konseri. Online bilet satış tarihleri ve saatleri ise şöyle:
4 Nisan-27 Nisan arası: 10.30-16.30 arası (hafta içi)
Konser Tarihleri:
28 Nisan 2016, Perşembe: Nil Karaibrahimgil
29 Nisan 2016, Cuma: Hayko Cepkin
30 Nisan 2016, Cumartesi: Mazhar Fuat Özkan
Başlangıç saati: 21.00
Hepinize dolu dolu 3 gün, bol eğlenceli bir Mayfest diliyorum!
İlayda
Kimliği sadece bileti satın alan kişi mi okutacak? Yani şimdi ben 1 bilet kendim için 1 bilet de arkadaşım için alırsam; sadece ben mi kimlik okutacağım?
Rabia Demir
Merhaba İlayda,
Okulun attığı maili tekrar kontrol ettim;
“ODEON’da konser girislerinde Bilkent Universitesi ögrenci kimliginizi göstermeniz ve on-line satin almis oldugunuz biletlerin kontrolu icin kart okuyuculara okutmaniz zorunlu olup…”
Bu ifadeden benim anladığıma göre, aynen dediğin gibi. Bileti alan kişinin kimliği, aldığı “biletleri” göstermek için okutulmalı yani.