Android Developers Days, teknoloji meraklılarını buluşturmaya devam ediyor.
Hayatımızın olmazsa olmazları mobil cihazlarımızın geliştirilmesi ve bizlere daha iyi hizmetler sunabilmesi adına bilişim teknolojilerine katkı sağlamayı amaç edinmiş olan ve gönüllü olarak faaliyet gösteren Google Developer Group, ODTU IEEE işbirliği ile bu yıl da geçtiğimiz iki yılda olduğu gibi teknoloji meraklılarını 16-17 Mayıs tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde bir araya getiriyor.
[box_light]Nedir Android Developers Days?[/box_light]
Android Developers Days uluslararası bir konferanslar zinciridir. Mobil, web ve yazılım teknolojilerinin ayrıca gelecek teknolojilerinin de görüşüldüğü tartışıldığı uluslararası bir konferanstır. Tamamen ücretsiz olarak iki gün boyunca eş zamanlı oturumlar ile gerçekleşecek olan Android Developers Days’ in, seminerler, çalıştaylar, hackathonlar, paneller, eğlenceli aktiviteler ve networking ortamlarından oluşması planlanıyor. Konferansta, Türkiye’den ve dünyanın farklı şehirlerinden yazılım alanında uzman kişiler katılımcı ve konuşmacı olarak yer alacak. Bu tür konferanslarla yazılım alanında bilgi ve tecrübelerin paylaşılarak yazılım tutkunlarına ilham aşılamayı amaçlayan Android Developers Days, katılımcılar arasında sinerji oluşturmak ve ortaya uluslar arası marka ve ürünlerin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için güncel teknoloji ile ilgilenen, bu konuda fikir edinmek isteyen, yazılım geliştirmesi yapan veya yapmak isteyen herkesi bekliyor.
[box_light]Kimdir Google Developer Group?[/box_light]
Google, teknolojinin konuşulması ve bu yönde etkinlikler düzenlenmesi için bazı çalışanlarını Google Teknoloji Grupları kurulmasına yönlendirmiştir. Google Developer Group da bunlardan biri olmak ile birlikte Ankara, Konya, Eskişehir ve İstanbul’da kollara sahiptir. Android Developers Days etkinliği de Türkiye GDG kollarının dışında yurtdışından bazı GDG’lerin de organizatörlüğü ve Droidcon ve ODTÜ Teknokent iş ortaklığı ile düzenlenecek.
[box_light]Konferansa Nasıl Destek Verebilirim?[/box_light]
Amaç bilgi ve tecrüben seviyesinin artması olunca proje de özgür ve dileyen herkesin katılabileceği bir açık konferansa haline geliyor. Katılımcılar ilgilendikleri teknoloji hakkında organizasyonlarda sunum yapabilir, çalışma gruplarında yer alabilir veya kendi çalışma grubunu kurabilir. Tek yapmanız gereken iletişime geçmek.
[box_light]Android Developers Days 2013’te Neler Oldu?[/box_light]
• 67 oturum
• 1000+ katılımcı
• 7 ülkeden 15 GDG
• 26 sponsor (Qualcomm, Turkcell, Paypal, Blackberry, Alcatel, vb.)
• Tamamen ücretsiz bir konferans
• 45 yerel, 20 uluslararası konuşmacı
• Ödüllü Hackathon (Turkcell sponsorluğunda)
• Innovathon (turn8.co organizasyonunda)
[box_light]Hackathon ve Innovathon Hakkında[/box_light]
Ödüllü mobil uygulama geliştirme yarıştırması olan Hackathon, geçtiğimiz sene 150 başvuru aldı. Ön eleme sonrasında 9 gruptan oluşan 16 kişi yarışmaya katılmaya hak kazandı.
1. olan Ekip: Piksel Oyun (Karıncalardan esinlenen bir oyun (çipetpet) yaptılar)
Ekip Üyeleri: Orkun KOCATÜRK, Alim Giray AYTAR
2. olan Ekip: AndroBros (Folo uygulaması) (Ana fikri, bölgeleri takip etmek.Seçilen bölgede olup bitenleri takip edip, aynı bölgedeki insanları bir araya getirmek)
Ekip Üyeleri: Hakan BAĞCI, Hakkı BAĞCI
3. olan Ekip: Marmarians (crowt uygulaması) (Crowt, bir mekana gitme kriterlerinizi, kalabalık/uzaklık/etkinlik türü açısından filtreleyebileceğiniz ve uygun kriterlerde mekanlara ulaşabileceğiniz bir mekan sihirbazıdır. Çevrede aradığınız şeyleri kolayca bulabilir, hayatınızı hızlandırabilirsiniz.)
Ekip Üyeleri: Çağlar BOZKURT, Faruk ÇANKAYA
Jüri Özel Ödülü alan Ekip: Dio (Sign Language uygulaması) (İşaret Dili Sözlüğü bir sosyal sorumluluk projesidir. Engellerin kaldırılmasına yardımcı olmak için geliştirilmiştir. Konuşma ve işitme engelli kişiler ile işaret dili bilmeyenlerin akıllı telefonları kullanarak haberleşebilmelerine imkan tanıyan bir proje olmayı hedeflemektedir. Kullandığı veritabanı işaret dili ile ifade edilmiş kelimeler / cümleler ve bunların video karşılıklarını içermektedir. Kullanıcılar sistemde var olan kelimeler / cümleler arasından arama yaparak bunun karşılığı olan videoyu izleyebilmektedirler. Aynı zamanda kendi videolarını da çekip sisteme upload ederek veritabanını zenginleştirebilirler. Bu sayede sistem sürekli gelişmektedir ve zamanla kapsamlı bir işaret dili sözlüğü ortaya çıkacaktır.)
Ekip Üyeleri: Mikail Abdullah ORAL, F. Oğuz ÖZKEROĞLU
[box_light]İletişim ve Detaylı Bilgi İçin[/box_light]
- Twitter : https://twitter.com/AndroidDevDays/
http://www.androidgelistiricigunleri.com/
- AGG’de konuşmacı olmak için: http://www.androiddeveloperdays.com/call-for-papers/
- AGG’de sponsor olarak ya da önerilerde bulunmak için: contact@androiddeveloperdays.com
- AGG’ye dinleyici olarak katılmak için: http://www.androiddeveloperdays.com/register/