Merhaba sevgili GazeteBilkent okurlarımız! Gazetemizde başlattığımız yeni uygulamamızla misafir yazarlarımızın çalışmalarını sizlerle paylaşıyoruz. Yazmayı seven ve çalışmalarını okuyucularımızla paylaşmak isteyen herkes için başlattığımız köşemizde sizler de yer alabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarımızdan ya da gazetebilkent.gb@gmail.com adresinden bizlere ulaşarak yazılarınızı gönderebilirsiniz. Gazetemize sağlayacağınız katkıları büyük bir merak ve heyecanla bekliyoruz, keyifli okumalar dileriz!
Misafir yazarımız Nurşen Erginsoy, 2014 yılı Bilkent Endüstri Mühendisliği mezunu ve 2018’de İzmir Ekonomi Üniversitesinde tezli yüksek lisansını tamamlamış bulunuyor. Kendisi GazeteBilkent’e teknoloji ve dijitalizasyon gibi konularda akademik veya haber niteliği taşıyabilecek yazılar ile katılmayı planlıyor. Gelecek yazılarını merakla bekliyor ve ilk yazısıyla sizleri baş başa bırakıyoruz…
WIN Eurasia – İstanbul TÜYAP’ta Gerçekleşti
WIN Eurasia MetalWorking ve Automation fuarları bu yıl tek çatı altında İstanbul TÜYAP’ta gerçekleşti. WIN Eurasia 2019 fuarı, daha önceki yıllarda düzenlenenlerden farklı olarak, imalat sanayiinin baş tacı sayılabilecek ve özellikle aralarında Endüstri 4.0 ve Dijitalleşme başlıklarının da bulunduğu altı farklı ticari fuarı bir araya getirdi. ‘360 Derece İmalat Sanayii’ açılımı ile geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan birçok teknolojiyi bir arada bulma şansı verdi.
20 ülkeden 1376 katılımcı ve 111 ülkeden 77.403 ziyaretçi ile TÜYAP fuar alanına kurulan 11 farklı salonda farklı sektör ve meslek gruplarından etkin bir katılım hâkimdi.
Sac işlemeden metal şekillendirme teknolojilerine, otomasyon hizmetlerinden elektrik ve elektronik donanımlara, hidrolik ve pnömatik hizmetlerden tesis içi lojistiğe kadar geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan tüm eko-sistem bir araya getirildi.
Bu fuar sanayide dijital dönüşüm trendlerinin tanıtılması, yaygınlaştırılması ve farklı uygulamaların takibi açısından da önemli bir yere sahip oldu. Özellikle sanal ürün geliştirme, PLM sistemleri(ürün ömrü yönetimi), ERP sistemleri (kurumsal kaynak yönetimi), dijital tedarik zinciri izlenebilirliği ve yönetimi, veri analitiği gibi konulara hizmet etmesi açısından Endüstri 4.0 Festival alanı oluşturuldu. Bu yıl ilk kez WIN Eurasia fuarlarına dâhil edilen bu salonda, bulut teknolojileri, yapay zeka uygulamaları, arttırılmış gerçeklik ve katmanlı üretim teknolojileri tanıtıldı. Ayrıca, Digital Factory – IIoT, Digital Proses Otomasyonu, Smart 4.0 Üretim Hattı, WIN 4.0 Application Park gibi özel konseptlerle geleceğin sanayisi (‘Smart Factory’) görücüye çıkmış oldu.
Fuarda özellikle imalat sektörü olmak üzere, geleceğin işletmelerini tanıtırken hem teknoloji firmaları, üretim firmaları, danışmanlık ve ARGE odaklı firmalar hem de sivil toplum kuruluşları stantlarda yerlerini aldı. Özellikle, fuar alanında bulunan dijitalleşme ve endüstri 4.0 alanında çalışmalar yürüten derneklerden bir tanesi de Digit4Turkey (‘Dijitalleşme ve Endüstri 4.0 Derneği’) ‘ydi. Gönüllü bir parçası olduğum, birlikte çalışmaya her zaman büyük heyecan ve istek duyduğum bir ekip. Henüz yolun başında olmasına rağmen başarılı adımlarla Dijitalizasyon ve Endüstri 4.0 alanlarında adından sıkça söz ettirebilmiş bir dernek. Hep birlikte önceliğimiz, öncelikle ülkemiz için, ülkemiz sanayii ve kalkınması için iyi işlere imza atmaktır, iyi sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum.