Kahve ve Müziği Buluşturan Etkinlik: Coffee Carnaval Blues Session

img_7343

Ankara’nın tarihi yapılarından Ankara Palas geçtiğimiz hafta sonu bir kahve karnavalına misafirlik etti.  Karnavala, Türkiye’nin birçok farklı şehrinden kahve zincirleri ve yerel kahve dükkânları katılırken etkinliğe olan ilgi yoğundu ve her zamanki gibi müzik ruhumuzu besliyordu.

Evet, doğru okudunuz! Müzik. Hem de müziğin en keyifli hali blues tüm gün boyunca Ankara Palas duvarları içinde çınladı. Katılımcılar, iki gün boyunca ortamda uçuşan kahve kokuları eşliğinde blues dinlediler, dans ettiler ve en önemlisi de eğlendiler.

 

img_7315

 

Kahve kokusu demişken, daha tadıma başlamasak dahi bulunduğumuz ortamda, geleneksel türk kahvesinden tutun da yabancı kahve çeşitlerinin iç içe geçmiş kokusu bile bir kahve sever için yeterince keyif vericiydi. Zaten kahve dediğimiz de bir keyif işi değil midir?

 

img_7230

 

Bunlara ek olarak, gün boyunca kahve tadımları gerçekleşirken diğer bir yandan da kahveyle ilgili bilgi veren seminerler de devam etti.  Bunların içerisinden “cupping” ile ilgili olan atölyeye katılma fırsatım oldu ve burada bir kahve tutkunu olarak kahve çekirdeklerinden tutun da kahvenin demlenme macerasına kadar birçok bilgi edindim.

Meraklısına cupping hakkında birkaç bilgi vermek gerekirse, öncelikle cupping aslında tadım demek ve bu tadımların amacı farklı kahvelerin içindeki aromaları öğrenmek. Örneğin, biz bu atölyede Afrika ve Orta Amerika kahveleri arasındaki aroma farkını keşfettik. Bu aromaları keşfetmek için de kaşıkları kahve içine daldırıp daha sonra koklama yöntemini kullandık.

 

img_7372

 

Bu yarım saatlik kahve keşfinden sonra durak durak karnavala katılan kahvecileri gezdik. Hepsi de birbirinden farklı tatlarla bizleri karşıladı. Bir durakta lattenin ve cappucinonun köpüğü üzerine şirin kedi motifleri çizmeyi öğrenirken diğer yanda kahvenin nasıl dövüldüğüne şahit olduk.  Dahası aynı tutkuyu taşıyan farklı insanlar tanıdık onlarla sohbet ettik. Bu karnavalda kahvenin insanları sohbet ettirme ve herkesi ortak bir paydada buluşturma gücünü bir kere daha gördüm. Ne de olsa bir kahvenin kırk yıllık hatrı vardır değil mi?

 

img_7274

img_7264

 

Yararlı bilgiler, edinilen yeni arkadaşlıklar ve kaliteli müzikle günün sonunu getiriyoruz. Bize kalan yerel kahve dükkânlarının neşeli, yaratıcı bardakları oluyor.

 

img_7285

Black Cat Coffee

 

img_7377

Baristocrat

 

img_7302

Mocaco Coffee

 

Kaynakça: 

Öne Çıkarılmış Görsel: http://www.coffeecarnaval.com/carnaval.php

Leave a Reply