Fenerbahçe Seçimli Olağan Genel Kurulunun ilk gününde başkan Ali Koç ve açıklamaları Ülker Stadı’na damgasını vurdu. Başkan adayı Aziz Yıldırım divan başkanlığı seçimindeki usulsüzlük iddiasıyla stadı terk ederken Ali Koç, kendisine canlı yayında tartışma teklifi sundu. Ve işte bu seçimin notları…

Fenerbahçe’nin 38. başkanının seçileceği Genel Kurul Toplantısı, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde yer alıyor. Adaylar şimdiki başkan Ali Koç ve eski başkan Aziz Yıldırım. Aralarında çekişmeli geçen bir rekabet mevcut. Bu rekabeti de meraklıları olarak HaberTürk ekranlarından izleme fırsatı elde ettik. Sadece 1 saat süren program Türk televizyon tarihinde bir ilke imza attı ve 55.89 reyting ile günü kapattı.

Tarihi canlı yayın

Ali Koç’un Aziz Yıldırım’ı davet ettiği canlı yayına damgasını vuran birkaç noktadan söz edelim. Koç’un neden aday olduğunu anlatmasıyla başlayan yayında 3 Temmuz olaylarından basketbol takımına, Jose Mourinho’dan borçların miktarına kadar birçok şey konuşuldu. Yayına damgasını vuran ise Aziz Yıldırım’ın Ali Koç’a bu 6 yıl boyunca neden şampiyon olamadıklarını sormasıydı. Ali Koç bu yıl rekor bir puanla (99) sezonu bitirdiklerini vurgularken Aziz Yıldırım “Tarih puanları değil şampiyonları yazar.” diyerek konuyu noktaladı.

Genel Kurulun ilk gününden Ali Koç

Cumartesi günü Kurulun ilk gününde konuşan Ali Koç’un vurguları ise birleştirici bir Fenerbahçe üzerineydi. Kulüp yönetimini devraldıklarındaki kur ile bugün arasındaki farkı çizen Koç, Mourinho’yu getirecek noktaya da geldiklerini belirtti. “Size iyi ki Ali Koç’u seçmişsiniz dedirteceğim.” diye de ekledi.

Kongre üyeleri oy kullanmaya devam ediyor.

Seçim, bugün (9 Haziran Pazar) 10.00’da başladı. 46 bin 410 kongre üyesinin seçime katılım hakkı bulunuyor. Saat 17.00’yi gösterdiğinde ise sandıklar kapanacak.

Bu heyecanlı seçimin sonuçlarını merakla bekliyor, bir Fenerbahçe taraftarı olarak seçilecek adayın başarılı olacağını ve bizi artık şampiyonluğa ulaştıracağını umarak yazımı burada noktalıyorum.

Kaynakça
Resimler NTV Spor, Fenerbahçe SK X Hesabı ve HaberTürk canlı yayınından alınmıştır.
https://beinsports.com.tr/haber/fenerbahce-yeni-baskanini-seciyor
https://www.ntvspor.net/futbol/ali-koc-ile-aziz-yildirim-in-tarihi-bulusmasi-iste-canli-yayinda-tum-konusulanlar-6664abde2f6acb004f5f94f7

Leave a Reply