Gün Sonunda Şarj Bitmesine Son!

 

Akıllı telefonlar her ne kadar onlarca özelliği bünyelerinde barındırıp hayatımızı kolaylaştırsalar da, hiç bir akıllı telefon üreticisinin henüz bir çözüm bulamadığı şarj sorunu hepimizin gün sonunda karşılaştığı, sıradan ama bir o kadar da sıkıcı bir olay haline geldi. Gün içinde oynanan oyunlar, elektronik posta, telefon ve internet kullanımı bu cihazların şarjının bir günden bile daha az bir sürede bitmesine sebep oluyor. Günün sonunda pek çok kişi çeşitli mekanlara oturmak ve mekan sahibinden telefonunu şarj etmeyi istemek zorunda kalıyor. Peki gün sonunda bir yerlere oturup telefonunuzun şarj olmasını beklemek zorunda kalmasanız da telefonunuzu sadece çantanıza ya da cebinize koyarak şarj etseniz nasıl olurdu?

 

Akıllı telefonlar, tabletler, mp3 çalarlar, kameralar ve USB portu aracılığı ile şarj olan herhangi bir cihazın şarj sorunu için hali hazırda piyasada olan ve “harici batarya” adı ile satılan ürünler bulunmakta. Bu ürünler kapasitelerine göre bir akıllı telefon boyutundan bir tablet boyutuna kadar seçeneklerle kullanıcıya sunuluyor. Temel çalışma prensipleri ise, kendileri de bir batarya olan bu cihazlar şarj edildikten sonra, entegre edilmiş USB portları aracılığı ile telefon, tablet vs. cihazlara depoladıkları enerjiyi transfer etmek üzerine kurulu.

 

Anker

Anker firmasına ait Astro Slim3 isimli harici batarya bir akıllı telefonla aynı boyutta.

 

Örnek olarak yukarıdaki fotoğrafta, harici batarya sektöründe yurtdışında en çok talep gören Anker firmasına ait Astro Slim3 isimli harici bataryanın bir akıllı telefonu şarj edişini görebilirsiniz. İnce bir yapıya sahip olması için özellikle dizayn edilmiş bu cihaz herhangi bir akıllı telefon boyutlarında ve cebinizde dahi rahatlıkla taşınabiliyor. Bir akıllı telefonun bataryası ortalama 2000 mAh kapasiteye sahipken, Anker’in bu cihazı 6000 mAh kapasiteye sahip. Kısacası, bir kere tam şarj olduktan sonra, bu cihaz akıllı telefonunuzu 3 kez şarj edebiliyor. Kendisine entegre edilmiş mikro USB kablosu ile de Android telefonların neredeyse tamamına uyum sağlıyor, dolayısı ile yanınızda ayrıca şarj kablosu taşımanıza da gerek kalmıyor. Ürünün paketinden ayrıca Apple ürünlerinin şarj soketi çıkıyor olmasıyla da aynı cihazla piyasada bulunan her tür akıllı telefon ve tableti şarj edebilme imkanına sahip oluyorsunuz.

 

Uzun süre boyunca elektrik kaynağı bulamayacağınız kamp gibi etkinliklere gidiyorsanız, daha büyük kapasitelere sahip cihaz seçenekleri de bulunmakta.

 

vfdv

XTPower firmasının MP-23000 adlı ürünü

 

Yukarıdaki Ürün XTPower firmasının MP-23000 adlı ürünü. İsminden de anlaşılacağı gibi 23.000 mAh kapasiteye sahip olan bu cihaz bir tablet boyutlarında ve akıllı telefonunuzu yaklaşık iki hafta boyunca şarj edebilme imkanı sağlıyor. Bu ürünün bir ilginç yönü ise, hem evinizdeki elektrik kaynağıyla hem de üzerinde bulunan solar panelleri sayesinde güneş enerjisi ile kendisini şarj edebiliyor olması. Şarj etme özelliğinin yanında, dahili bir LED lambasının da olması, bu cihazı uzun süre evden uzakta kalacak olanların sırt çantalarında olmazsa olmaz kılıyor.

 

Fiyat konusuna gelecek olursak, kullanıcıya sundukları imkanlara oranla gayet uygun fiyatlara satılan bu cihazların fiyat farkını sahip oldukları mAh kapasitesi belirliyor. Anker’in 6000 mAh’lık ürünü 35$ dan satılırken XTPower’ın 23.000 mAh lık solar panelli ürünü 110$ dan alıcı buluyor.

 

Kaynaklar:

Ianker.com  http://www.ianker.com

XT Power –  http://www.xtpower.de

Satış Bağlantıları:

1) http://amzn.to/15D9sKr

2) http://amzn.to/1fSTWRL

Ürün Değerlendirmesi

1) http://bit.ly/199dOg3

Leave a Reply