Final döneminde kütüphanede ders çalışmaktan sıkılmış biz öğrenciler için soluk alınacak bir etkinlik kampüs sınırlarından çok da uzak sayılmaz.
Bu sene onuncusu düzenlenen Ankara Kitap Fuarı, 8 Ocak’ta ATO Congresium’da başladı. 17 Ocak tarihine kadar devam edecek Kitap Fuarı’nda pek çok yayınevinin stantları yer alıyor. Yüzlerce yazarın katılımıyla şenlenen etkinliğe öğrencilerin yanı sıra Ankaralıların gösterdiği ilgi de oldukça fazla.
Soğuk bir kış gününde Ankara’daysanız bazen tek isteğiniz kahvenizi alıp pencerenin karşısına geçmek ve kitap okumak olur. Üstelik, Bilkent’te bir başka yoğun final dönemini daha henüz arkanızda bıraktıysanız, uzun zamandır kendinize vakit ayıramamış olmanızın acısını çıkarmanın tam sırası.
Hemen hemen herkesin her zaman için aklında olan, en kısa sürede almayı planladığı kitaplar vardır. Eğer siz de böyle bir durumdaysanız, kitap fuarı doğru adres. Zaten aklınızda hiçbir kitap yoksa bile oraya gittiğinizde çeşitli yayınevlerinin stantları arasında gezerken pek çok fikir edineceksiniz. En sevdiğiniz kitaplarınızı da yanınıza almanız mantıklı olur, ne de olsa o kitapların birçoğunun yazarları kitaplarınızı imzalamak için orada sizi bekliyor olacak.
Eylül Fuarcılık tarafından organize edilmekte olan etkinliğin giriş ücreti, 2 TL. İçeride satın alacağınız kitapların ise hemen hepsi indirimde. Fuarda yayınevlerinin oluşturduğu çeşitlilik sayesinde her zevkten okurun istediği tarzda eserleri bulabilmesi mümkün. Karikatür kitaplarından çocuklara yönelik hikâyelere, soru bankalarından çizgi romanlar ve mangalara orada kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Fuarın sahaflara ayrılmış bölümüne uğramak ise sizi tarihte bir yolculuğa çıkarabilir.
Etkinliğin son üç günü içerisine girdik fakat fuarın takviminde hâlâ gerçekleşmeyi bekleyen pek çok imza günü, söyleşi, panel ve konferans yer alıyor. 17 Ocak’ta bitecek olan fuarı 10.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Kitap Fuarı’ndan Kareler:
Bilgi almanızı kolaylaştıracak bazı internet bağlantıları ise İmza günleri listesi, Mekân krokisi, katılımcı yayınevleri ve sahaflar listesi, Söyleşi ve paneller takvimi olarak sıralanabilir.