Coen Biraderler “Hail, Caesar!” ile Geri Dönüyor!

Ethan Coen, Joel Coen

Kadrosunda George Clooney, Scarlett Johannson, Jonah Hill, Tilda Swinton, Channing Tatum gibi yıldızları barındıran Coen Biraderler filmi “Hail, Caesar!'”n 2016’nın başında vizyona girmesi bekleniyor.

Hollywood’un meşhur yönetmen ve senaristlerinden Ethan ve Joel Coen, “Hail, Caesar!” adlı bir komedi filmini 2016 başına yetiştirmeyi hedefliyor. Yıllarca rafta bekleyen projenin çekimlerine “Burn After Reading”, “True Grit”, “A Serious Man” ve “Inside Llewyn Lewis” gibi filmlerin araya girmesi dolayısıyla bir türlü başlanamamıştı. The Hollywood Reporter’in haberine göre Kasım’ın ikinci haftasında çekimleri başlayacak olan film, 1950’lerde Hollywood’da iş yapan Eddie Mannix adlı bir yapımcıyı merkezine alıyor. Ethan Coen ve Joel Coen’in yöneteceği filmin senarist koltuğunda da aynı isimler yer alıyor.

5258_131472531945

1950’lerin Hollywood’unda bir film setinde geçen filmin ana karakteri ise Hollywood’un ünlü yapımcılarından Eddie Mannix. Ünlü aktör George Clooney’in canlandıracağı Mannix, inatçı ve kaprisli yıldızları yola getirmesi ile ün salmış, karanlık ilişkilere sahip bir film yapımcısıydı.

2005’te proje ilk gündeme geldiğinde, filmin “1920’lerde Antik Roma dönemine ait bir oyunu sahneleyen bir kumpanyanın maceralarını” konu alacağı söylenmesine rağmen, yıllar geçtikçe konu büyük bir değişime uğramış görünüyor. Geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda  Hail, Caesar!’ı sinema sektörü, hayat, din ve inanç hakkında bir film” olarak tarif eden Ethan Coen, George Clooney’in de başrolde olacağı haberini verdi.

İnatçı ve kaprisli film yıldızlarını yola getirip, olası felaketleri önlemesi ile ün salmasından ötürü “The Fixer” unvanı ile anılan Eddie Mannix’in ömründen bir kesitin anlatılacağı film hayli ilgi çekici olacağa benziyor. Kariyerine bir lunaparkta güvenlik görevlisi ve veznedar olarak başlayan; sinema sektörüne atıldıktan sonra ise ünlü yapım şirketi MGM’de önce genel menajerlik, ardından başkan yardımcısı unvanlarını edinen Mannix’in Amerika’nın her tarafındaki üst düzey gangster ve organize suç şebekeleri ile bağlantısı olduğu iddia ediliyordu. Hakkında birçok defa çeşitli suçları işlediğine dair dedikodular dolanmasına rağmen hiçbir zaman hakim karşısına çıkmayan Mannix, Hollywood’un karanlık figürlerinden biri olarak anılıyor. Filmde Eddie Mannix rolünü Coen Biraderler’in birçok komedi filminde rol alan ünlü aktör George Clooney canlandıracak.

article-2697400-1FB6760E00000578-61_634x573

Filmde çekimler sırasında hamile olduğunu öğrenip birdenbire ortadan kaybolan bir aktrisi canlandıracak olan Scarlett Johannson, The Avengers: Age of Ultron’un çekimlerinden birkaç hafta önce de aynı sebepten dolayı çekimleri aksatmış, hareketli roller için sıkça dublör kullanmak zorunda kalmıştı.

Film çekimleri sürerken hamile olduğunu öğrenip apansızın ortadan kaybolan bir aktrisin yarattığı krizin etrafında örgülenen film ilginç bir rastlantıya da yol açıyor. Zira bu rolü canlandıracak yıldız olan Scarlett Johannson,”The Avengers: Age of Ultron”un çekimlerinden birkaç hafta önce hamile kalarak çekimlerin aksamasına yol açmış, hareketli sahneler için sıkça dublör kullanmak zorunda kalmıştı.

Filmin George Clooney ve Scarlett Johannson dışındaki oyuncu kadrosu da beklentileri arttırıyor. Jonah Hill, Channing Tatum ve Tilda Swinton gibi yıldızların da yer aldığı kadroya son olarak Frances McDormand‘ın da dahil olduğu açıklandı. Böylece McDormand, “Raising Arizona”, “Fargo”, “The Man Who Wasn’t There” ve “Burn After Reading”in ardından beşinci Coen Biraderler filminde rol almış olacak.

“En İyi Görüntü Yönetmenliği” dalında 11 defa Oscar adayı olarak gösterilen “Skyfall” ve “The Shawshank Redemption”ın görüntü yönetmeni Roger Deakins ise Hail, Caesar! ile birlikte Coen Biraderler ile altıncı projesine imza atmış olacak. Dijital  kamera kullanma taraftarı olarak bilinen Deakins’in, Coen Biraderler’in dijitale karşı olan alerjileri dolayısıyla bu fikrinden vazgeçip filmi 35 mm. formatında çekeceği öğrenildi.

Hem geçtiğimiz sene gösterime giren “Inside Llewyn Lewis”, hem de son komedi filmleri olan “Burn After Reading”de karışık eleştirilere hedef olan Coen Biraderler’in bu defa nasıl bir iş çıkaracakları merak konusu. Son yıllarda çektikleri karanlık ve karamsar filmlerin aksine Hail, Caesar! ilk bakışta Kaliforniya’da geçen neşeli ve renkli bir film olacağı izlenimini verse de Coen Biraderler’in klasikleşmiş noir tarzından ödün vermelerini, şahsen, beklemiyorum.

Leave a Reply