Almanya Krallığı denince “Krallık 21.yüz yılda ne arar?” diyebiliriz. Ancak Almanya’da Berlin yakınlarındaki Wittenberg şehrindeki bir beyefendi tam tersini düşünüyor. Bu adamın ismi Peter Fitzek. Fitzek daha önce Belediye Başkanı adayı olmuş, daha sonra parlementoya üye olmak istemiş ancak ileri görüşlü ve alışılmışın dışında bir zeka ve düşünce biçimine sahip olduğu için ne belediye başkanlığı adaylığı ne de parlemento adaylığı kabul edilmiş. Fitzek bu duruma her ne kadar üzülse de pes etmemiş ve Alman Yasaları kitabındaki küçük bir paragrafın verdiği yetkiye dayanarak kendi krallığını, devletini kurmuş. Buraya da “Königraich Deutschland” (Almanya Krallığı) ya da başka bir isimle “NeuDeutschland” (Yeni Almanya) ismini koymuş.
Ülkenin büyüklüğü şimdilik dokuz hektar. Ancak Fitzek bu alanın gelecekte daha çok büyüyeceğine inanıyor. Nüfusu bin kişinin altında olsa da gün geçtikçe artıyor. Nüfusun az olması sizi yanıltmasın, çünkü ülkenin geliri giderinin birkaç katı.
Peter Fitzek, Yeni Almanya’yı alışagelmedik bir sistem ile yönetiyor. Her ne kadar bir krallık olsa da herkesin hakları eşit. Herkes zengin insanlar için değil kendisi için çalışıyor. Evlerinde kullandıkları su ve elektrik için herhangi bir ücret alınmıyor. Kazanılan para sadece ihtiyaç ve özel isteklere gidiyor. Sistemin böyle olması da ekonomiyi ve psikolojiyi düzeltiyor. Yani Yeni Almanya’nın sistemi şu an tutmuş gibi. Kendi para birimleri ve nüfus cüzdanları olan halk ise halinden gayet memnun. Özellikle de yeni ve çığır açan bir organizasyonun parçası olmayı gönülden istiyorlar. Bu yüzden karmaşa yerine düzen, sakinlik ve mutluluk hakim Almanya Krallığı sokaklarında.
Krallık düşüncesi ilk başta biraz yabancı gelebilir. Ancak burayı bir krallık gibi düşünmek bence yanlış olur. Yeni bir ülkede yeni bir başlangıç ve hayatlarında temiz ve yeni bir sayfa açmak isteyenlerin yeri diye anlatabiliriz Almanya Krallığı’nı.
Kaynakça;
www.deutschland.org
www.vice.com
www.college-girl-blog.info