2 Eylül 1996’da Adana’da doğan Ege Arar, 2010 yılında katıldığı Galatasaray altyapı seçmelerinde aslan yuvasının yeni üyesi oldu. 2013 yılında ise Alain Digbeu gibi oyunculuk geçmişi üst düzey olan bir koç ile altyapı gelişimini noktalayarak Galatasaray Liv Hospital A Takımına yükselme fırsatını elde etti.
Ege’nin uzun forvet yani 4 numara olarak görev yapması bekleniyor. Ancak zaman zaman pozisyonun kaydığını görsek de Ege için en iyi pozisyonun 4 numara olduğunu söylemek sanırım doğru bir tespit olur. Arar’ın ayak çabukluğu iyi ayrıca bir uzuna göre-2.07 boyunda- hızlı, iki pota arasını çok çabuk kat ediyor. Ribauntlardaki becerisi ise üst düzey özellikle hücum ribauntlarını deyim yerindeyse çekip alıyor. İlk seferinde alamazsa bile mutlaka ikinci ya da üçüncü denemeyi yapıyor bu yönüyle de savaşçı olduğunu söyleyebilirim. Boyalı alana hâkim, pozisyonları iyi görüyor, gerektiğinde takım arkadaşlarını topla iyi yer ve iyi zaman da buluşturuyor yani oyun sezgisi çok iyi. Ege’nin şu ana kadar ki gelişimine baktığımız zaman söyleyebileceğim en önemli şey; performansının üzerine her yıl eklediği. 4 yıldan beri geri gittiğini ya da yerinde saydığını söylemek böylesine bir genç yeteneğin hakkını yemek olur.
Ancak her genç oyuncu gibi Ege Arar’ın da eksik ve geliştirmesi gereken yönleri var…İlk olarak fiziğini geliştirmesi ve oturtması lazım fakat bu gelişim dozunda olmalı çünkü fazla kalınlaşması oyununu etkileyerek temposunu düşürebilir. İkinci olarak sayı üretebilmek amacıyla girdiği ikili oyunlar için fundamentalını geliştirmesi lazım. Ayrıca savunmadaki acemiliğini de aşması gerekiyor. Son olarak 4 numaranın vereceği sayı katkısı artık günümüz basketbolunda göz ardı edilemez hale geldi. Bunun için şutunu geliştirmeli ve istikrarlı hale sokmalı. Özellikle en fazla %60’larda olan serbest atış yüzdesini en az %70 seviyesine çekmeli ama tabii ki şut stilli belki de en kolay kazanılabilecek özellik, kendisi gerekli antrenman ve ekstra çalışmalar ile bu sorunu kolaylıkla aşacaktır diye düşünüyorum.
Ege Arar’ın milli takım performansı ise şu şekilde gelişti: 2012’de düzenlenen U16 Avrupa Şampiyonası’nda kadroya çağrıldı ancak süre alamadı. 2013 sezonunda ise U18 Avrupa Şampiyonasına katılabilmesine rağmen yaşadığı sakatlıktan dolayı kadroya alınamadı. Ancak yıl 2014 olduğundan Konya’da düzenlenen U18 Avrupa Şampiyonası’nda Genç Milli takımımızın pota altındaki silahı oldu ve 7,6 sayı 6,2 ribaund ortalamasıyla başarıda önemli pay sahibi oldu.
Ege’nin kendisinin de söylediği gibi “sabır” çok önemli. Yeterli sabrı ve çalışmayı gösterirse Galatasaray Liv Hospital’ın en önemli oyuncularından biri olabilir. Hatta Ergin Ataman’ın kendisine vereceği şans ile hem TBL hem de Euroleague’de tecrübesine tecrübe katabilir. Kim bilir belki de, Galatasaray’dan çıkmıyor denilen altyapı oyuncularının artık sahne alma zamanı gelmiştir!