Olimpiyatlar tüm hızıyla devam ediyor. Dün yapılan heyecanlı müsabakaların yanında temsilcilerimizden de gurur verici performanslar izledik.

VOLEYBOL

A Milli Kadın Voleybol Takımımız 2024 Paris Olimpiyatlarındaki ilk maçlarına çıktı. Hollanda karşısında 2-0 dan geri dönen Filenin Sultanları, inanılmaz bir geri dönüşe imza atarak 19-25, 19-25, 25-22, 25-22 ve 15-13’lük setlerle rakibini 3-2 mağlup etti. Özellikle Tuğba Şenoğlu’nun son gün dışarda kalmasıyla birlikte kadro oluşumundan kaynaklı medyada çalkantılı bir süreç geçiren takımımız aslında en mükemmel hallerinde olmadan da kazanmayı bildiler. İlk maçımızda galibiyet almamız mental olarak takım için çok önemliydi. Bir sonraki maçımız Perşembe günü Türkiye saatiyle saat 10:00’da Dominik Cumhuriyeti’ne karşı olacak.

OKÇULUK

Türkiye’nin ilk madalyası Okçuluk Erkek Takımından geldi. Millilerimiz Dünya Şampiyonasında aldıkları gümüş madalya sayesinde buraya gelmeye hak kazanmıştı. Takımın yıldızı ve dünya şampiyonumuz Mete Gazoz da bu madalyanın onlar için ne kadar önemli olduğundan bahsetmişti. Göktuğ Ergin önderliğinde Ulaş Berkim Tümer, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Mete Gazoz-son olimpiyat, dünya ve avrupa şampiyonu olarak buraya gelen Mete bu unvanların hepsini aynı anda taşıyan ilk isim- tarihimizde bir ilke imza atarak takım sporlarındaki ilk madalyamızı aldı. Ev sahibi Fransa’yla oynanan yarı final mücadelesini oldukça acı bir şekilde kaybetmemize rağmen- uygulamaya göre karar veren oklar atılırken aynı puanların alınmasına rağmen merkeze en yakın oku atan takımın galip sayılması-Çin’e karşı oynanan bronz madalya savaşında galip gelerek podyuma çıkmaya hak kazandılar. Podyumun diğer basamaklarında da Fransa ve bu kategoride madalyalara ambargo koyan Güney Kore takımları yer aldı.

TENİS

Büyük ikili erken bir eşleşmeyle karşı karşıya geldi. Novak Djokovic ve Rafael Nadal tüm izleyenlere belki de son kez bir şölen sundular. Maça çok üstün başlayan Djokovic 6-1’le ilk seti kazandı. İkinci sette aynı şekilde geçmeye yakındı ki Rafael Nadal, toprak kortun ve Philippe Chatrier’in sahibi olduğunu gösteren bir geri dönüşe imza attı fakat yeterli olmadı. Rafael Nadal henüz net bir şekilde söylemese de bu onu teklerde izlediğimiz son maç olabilir fakat hala Carlos Alcaraz ile beraber çiflerdeki olimpiyat mücadelesini izleyebileceğiz.

DAĞ BİSİKLETİ

Dağ bisikletinde de unutulmaz anlar yaşandı. Son olimpiyat şampiyonu Büyük Britanya sporcusu Tom Pidcock, yaşadığı mekanik problemden sonra geri dönerek yarışı kazanmayı ve unvan korumayı başardı. Son ana kadar yarışı önde götüren Fransız Victor Koretzky, son kilometreler içerisinde yol seçiminde yaptığı hata sonrası Pidcock’la teker tekere geldi. Sonucunda ikicilikle yetinmek durumunda kaldı. Tom Pidcock ise hem cyclo-cross hem dağ bisikleti hem de yol bisikletinde başarılar kazanarak disiplenlerüstü bir başarıya imza atmaya devam ediyor.

YÜZME

Erkekler 800m Serbest eleme turlarında 16 yaşındaki temsilcimiz Kuzey Tunçelli, eleme turlarında 7:47.29’luk derecesiyle Türkiye rekorunu kırmayı başardı fakat finaller için yeterli olmadı. Yine de harika bir başarıya imza atan milli sporcumuzun olimpiyat macerası daha tamamlanmadı. Ana hedefi olan 1500m olan Tunçelli, 3 Ağustos günü eleme turlarında yarışacak.

ATLAMA

Çin Halk Cumhuriyeti, erkekler senkronize 10m kule atlamada altın madalyayı kazanarak kategoriyi domine etmeye devam etti. Junjie Lian ve Hao Yang ikilisi podyumun en üst basamağında yer alırken Büyük Britanya ve Kanada podyumun ikinci ve üçüncü basamaklarında yer aldı.

Fotoğraflar gettyimagesden alınmıştır.

Kaynakça

https://www.eurosport.com/olympics/

Leave a Reply