1 Aralık Pazartesi günü oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin 1-1 bitmesiyle Galatasaray, Süper Lig’deki liderliğini 14. haftada da devam ettirdi.
Ev sahibi Fenerbahçe, maçı kazansaydı uzun süre sonra ilk defa Süper Lig’de lider olacaktı. Galatasaray kazansaydı aradaki puan farkını 4’e çıkaracak ve liderliğini sağlama alacaktı. İki takımın da net bir oyun ortaya koyamadığı maç berabere bitti ve aradaki fark 1 puanda sabitlendi.
Maçın ilk golü 27. dakikada Leroy Sane’den gelerek Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi. 36. dakikada ise Nelson Semedo yaptığı faul yüzünden maçın ilk sarı kartını gördü. Fenerbahçe ilk golünü 44. dakikada buldu fakat VAR kararıyla Skriniar’ın elle oynadığı hükmedilerek gol iptal edildi. Galatasaray devre arasına 1-0 önde girdi. İkinci yarıda heyecan devam ederken Ederson, Barış Alper Yılmaz, Osimhen ve Uğurcan Çakır’a sarı kart çıktı. 49 ve 60. dakikalarda Galatasaray gol pozisyonu buldu fakat iyi değerlendiremedi. 90+5’te Sarı Lacivertliler skoru Jhon Duran’ın golüyle eşitlemeyi başardı.

Maç sonu basın toplantısında Domenica Tedesco’nun yaptığı açıklamalar Fenerbahçe’nin maçın ikinci yarısını iyi kontrol ettiği ve genel olarak en iyi performanslarını ortaya koyduklarını belirtti:
“Elimizden gelenin en iyisini yaptık. Böyle maçlarda bazen oyunu kontrol edebilirsiniz bazen edemezsiniz ama özellikle ikinci topları kazanmak çok önemli. Barış ve Osimhen’e çok fazla uzun top oynadılar bunları da iyi savunduğumuzu düşünüyorum.”
Öte yandan Okan Buruk biraz daha sert ifadelerle açıklama yaptı. Derbide, oyuncularının yaşadığı sakatlıkları örnek göstererek maç hakkında konuşacak bir şey olmadığını ve saha içinde Galatasaraylılara karşı haksızlık yapıldığını dile getirdi.
“O yüzden maçı çok fazla değerlendirecek bir durum yok. Burada canımızı kurtardık. Kazım’ın gözü kör oluyordu. İki tane oyuncumuzun ayağı kırılabilirdi. Buradan canımızı, ayaklarımızı, vücudumuzu kurtardığımız için şükrederek gideceğiz.”
Kaynakça:
https://beinsports.com.tr/haber/fenerbahce-galatasaray-18
Fotoğraflar Bein Sports’tan alınmıştır.






