Fileden Zemine En İyi Anların Yaratıcıları

2003’teki Avrupa Şampiyonasında adeta şapkadan tavşan çıkartırcasına bir turnuva geçirip finali yakalayan Sultanlar, şampiyonanın üstüne durdurulamaz bir ivme yakaladı. Döneme damga vuran altın kızlarımızdan en bilindik isimler şunlardı: Demir Lady Neslihan Demir, efsanevi libero Gülden Kayalar, Özlem Özçelik, Seda Tokatlıoğlu ve Natalia Hanikoğlu.

2003 EuroVolley’de gümüşü anı müzesine taşıyan Sultanlarımızın ödül töreni sırasında bir fotoğrafı.

2003’te şeytan bacağını kıran kızları artık kim durdurabilirdi ki. 2005’te Akdeniz’in altın kızları; 2023’te Dünya Şampiyonu, Avrupa’nın en büyüğü, Uluslar Liginin ve Dünyanın 1 numarası olmayı başaran kızlarımız 2012 yılında da Londra’da 2021 yılında ise Tokyo’da boy göstererek namlarını sürdürdüler. 2018’deki Uluslar Ligi 2.liğinden sonra onlarla karşılaşacak tüm takımların bileklerini titretircesine şahlanan milli takımımız 2023 yazında altın yazını yaşadı. Daniele Santarelli yönetiminde onları kimsenin gücü onları durdurmaya yetmedi.

Sayısız başarının ardında izleyenleri zaman zaman üzen kimi zaman da adeta gülmekten karınlarına ağrı sokarcasına yerden fileye bir hayli ikonik anlar yaşattı.

İşte o anlardan en çok öne çıkanlar:

NESLİHAN DEMİR’DEN RAKİBİNİ BAYILTAN SMAÇ SERVİS…

Sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlarıyla takipçilerini güldürmeyi başaran Neslihan Demir’in izleyenleri hem güldüren hem de şoka sokup üzen anlarından birisi kullandığı servisin isabet ettiği yerdi. Demir Lady attığı smaç servisle 2014 Dünya Şampiyonasında Ukraynalı rakibini bayıltmıştı. İşte o anın videosu:

DEMİR LADY ”ARE YOU WATCHING THE GAME ?.. ” DİYEREK SİTEMİNİ BELLİ ETTİ.

Yargı makinesi Neslihan Demir’in hatalı karar veren Mısırlı yardımcı hakeme söylediği söz yıllar geçse de hafızamıza kazınan en ikonik anlardan biriydi. Topun dışarı gittiğini işaret eden hakeme blok teması olduğunu ” Are You Watching the Game? ” yani ” Maçı İzliyor Musun? ” diyerek belli etmeye çalışmıştı. İşte, tüm voleybolseverlerin dün gibi hatırladığı o ana ait bir video:

EDA ERDEM BLOK YAPARAK TOPU TAVANDA BIRAKIYOR.

Efsane Kaptan Eda Erdem’in Rusya ile oynadığımız bir maçta yaptığı blokla topun tavana sıkışıp kalmasını kim unutabilir. İşte, topun tavana sıkıştığı an ve sonrasında kaptanın şaşkın bakışları:

USTACA ATILAN BİR SERVİS VE ŞANSIN DA KAPTANA EŞLİK ETTİĞİ SERVİS GÖREN HERKESİ ŞAŞIRTTI.

2023 Avrupa Şampiyonası grup maçlarında Azerbaycan ile karşılaşan millilerimizin maçı şaşkınlık içeren bir âna şahit oldu. Hakem de dahil o ânın şahidi herkesi şaşırtan servisin kıl payı içerde olduğunu gören isim pasörümüz Elif Şahin oldu. İşte, ustaca kullanılmış o servisin kıl payı çizgiye düşüşünü gösteren video:

BİLEKLERİYLE SAYI ALDIĞI YETMİYORMUŞCASINA BİR DE KAFASIYLA SAYI ALDI.

Türk Duvarı lakaplı orta oyuncu Zehra Güneş’in 2020 Tokyo Olimpiyatlarında kafasına çarpan topla aldığı sayıya tepki verirken şu sözleri sarf etti: ” Top değdi, ben yapmadım.” İşte, Zehra Güneş’in verdiği tepki ile takım arkadaşlarının o âna gülümsemeleri eşlik ettikleri video:

O BUNU HEP YAPIYOR …

Zehra Güneş sadece bilekleriyle sayı almıyor, o tam bir komple oyuncu. Adeta tüm vücudunu kullanarak oynayan oyuncunun Japonya ile oynadığı maçta kafası ile aldığı bir başka sayı daha.

SANTARELLİ, ERİK DALI OYNAYIŞI İLE ADETA BİZDEN BİRİ OLDUĞUNU GÖSTERMİŞ OLDU.

Antrenörümüz Santarelli’nin oyuncularımızın kutlama sırasında Erik Dalı oynayışına eşlik ettiği anlar gündem oldu. Oynayışı ile herkesi şaşırtan koç adeta Türkiye’de doğup büyümüş havası verdi. İşte, o ikonik ve komik anın videosu:

KAYNAKÇA:

https://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye_kad%C4%B1n_mill%C3%AE_voleybol_tak%C4%B1m%C4%B1

Fotoğraf TRT Haber web sitesinden alınmıştır.

Videolar; Baykuş Prodüksiyon, Souvenir, Gamze Zilio, Neslihan Demir Fan Club, fileninsultanları5386, İlkay Özbay Özel, Mcapu YouTube hesaplarından alınmıştır.

Leave a Reply