Paris 2024’de heyecan ve rekabet artarak devam ediyor. Etkileyici performanslar ve yeni rekorlar izleyicileri heyecanlandırdı.

YÜZME

Olimpiyatların en heyecan verici bölümlerinden biri olan yüzme yine göz dolduran bir yarış zevki verdi. Erkekler 100m Kurbağalama’da tüm gözler Adam Peaty’nin üzerindeydi fakat çok küçük bir farkla İtalyan Nicolo Martinenghi’nin onu geçmesiyle gümüş madalya kazandı. Peaty son yıllarda mental zorluklar yaşadığını söylemiş, verdiği aranın ardından dönmüştü. Kadınlar 100m Kelebek’de de inanılmaz bir mücadele gerçekleşti. Dünya rekortmeni Gretchen Walsh yarı finallerde de olimpiyat rekorunu kırdı fakat finalde vatandaşı Torri Huske’a milimetreler ile geçildi. Erkekler 400m Bireysel Karışık ise günün tüm mücadeleleri arasında belki de en göze çarpan yarış oldu. Fransa’nın bu olimpiyatlardaki en büyük yüzlerinden biri olan Leon Marchand 4:02.95’le olimpiyat rekoru kırarak altın madalyayı kazandı. Ev sahibi avantajıyla seyirciyle harika bir atmosfer oluşturan Marchand unutulmaz performanslardan birine imza attı.

ARTİSTİK CİMNASTİK

Kadınlar elemelerinde olimpiyatlarda özlenen isim geri döndü. Simone Biles yaşadığı sıkıntılardan sonra —twisties adı verilen havada koordinat kaybına yol açan mental bir problem- 4 alette ve genel tasnifte finale çıktı. Özellikle yer hareketlerinde inanılmaz bir rutin ortaya koydu. Tom Cruise, Lady Gaga, Greta Gerwig gibi ünlü isimler de bu performansı izlemek için Bercy Arenadaydı.

BASKETBOL

Basketbolda iki büyük ekol karşı karşıya geldi. Sırbistan-ABD karşılaşması ABD’nin 110-84’lük üstünlüğü ile sonuçlandı. Sakatlığı sebebiyle hazırlık maçlarında yer almayan Kevin Durant, yaklaşık 8 dakikada 8/8 isabetle 21 sayı buldu ve inanılmaz bir performans ortaya koydu. Amerika Birleşik Devletleri, takımların ve seyircilerin gözünü korkutarak yola devam ediyor. Uzatmaya giden İspanya-Çin ve çekişmeli geçen Sırbistan-Porto Riko maçları ile de kadınlar basketbolda da harika iki maç oynandı.

TENİS

Rafael Nadal ilk tur maçında Macar rakibi Marton Fucsovics’i 6-1 4-6 ve 6-4 le geçerek ikici turdaki büyük karşılaşmaya adını yazdırdı. Karşılıklı 60. kez karşılaşıcak olan Novak Djkovic ve Rafael Nadal ikilisi tarihe bir yeni mücadele daha ekleyecek. Aralarında istatistik de tüm miraslarını destekler nitelikte 30 Djokovic – 29 Nadal galibiyeti şeklinde. Toprak kort Rafael Nadal’ın evi fakat hem yaşadığı sakatlıklar hem de çiftler ve teklerde mücadele ettiği için üçüncü gün üst üste maçına çıkan Nadal’ı zor bir karşılaşma bekliyor. 29 Temmuz Pazartesi 14:30 dan sonra olması beklenen maç şu ana kadar olimpiyatın en gözde müsabakalarından biri olacak.

KISA NOTLAR:

JUDO

Kadınlar 53 kg ‘da Özbek rakibine yenilenen Uto Abe gözyaşlarını tutamadı. 2019’dan beri yenilmeyen, son olimpiyatı evinde kazanan Uto Abe, son 16’da Keldiyorova’ya yenilerek yarışa veda etti.

OKÇULUK

Kadınlar takım yarışında sürprize yer vermeyen Güney Kore takımı galibiyete ulaştı. Neredeyse 36 yıldır bu alanda kaybetmeyen Güney Kore takımı yarı finalde Hollanda, finalde ise Çin takımını yenerek altın madalyayı kazandı.

KÜREK

Milli kürekçimiz Elis Özbay (ilk temsilcimiz) Kadınlar Tek Çifte Röposaj yarışında serisinde ikinci sırayı alarak çeyrek finale yükseldi. 30 Temmuz Salı günü izleyeceğimiz yarışı merakla bekliyoruz.

Fotoğraflar gettyimages, A News, NBC News, The Star ve Hürriyet’ten alınmıştır.

Kaynakça

https://www.eurosport.com/olympics/

Leave a Reply