2015’te Dikkat Çeken 5 Girişim Ürünü

Herkesin takip ettiği, hayata geçirildiği zaman etkilendiği fikirler mutlaka vardır. Benim de ilgi duyduklarım bu zamana kadar genellikle fikir anlamında, tasarım anlamında veya çözdüğü problem açısından ilginç bulduğum ürünler olmuştur. Birazdan okuyacağınız girişimlerinin bir kısmı 2015’ten önce hayata geçirilmiş olmasına rağmen, bu yıl içerisinde keşfettiğimden ve yıl sonuna doğru da yaklaştığımızdan sizlerle böyle bir başlık altında paylaşmak istedim.

1. Be My Eyes

http://www.bemyeyes.org

Be My Eyes, görme engelli insanlarla onlara yardım etmek isteyen gönüllü bireyleri bir araya getirip görme engelli insanların hayatlarını kolaylaştırmayı hedef haline getirmiş bir mobil uygulama girişimi. Sitesinde yer alan sayaçlardan anlayacağımız üzere, bir çok insanın derdine derman olduğu kesin.

shareimage

2. ZUtA – The Portable Pocket Printer

http://www.zutalabs.com

Taşınabilir yazıcılar artık günümüzde her yazıcı markası tarafından üretilen ve ihtiyacı olan insanlar için özellikle fotoğrafçılar için büyük imkan sağlayan cihazlar haline gelmiştir. Bu ürün gerek tasarımı açısından gerekse çalışma prensibi açısından benzer diğer ürün tipleri arasından kolaylıkla sıyrılmayı hak ediyor. Kickstarter’da da yer bulan bu proje insanlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmıştı.

zuta-labs-printer-1

3.Tea Calendar – Haelssen and Lyon

http://www.haelssen-lyon.de/?59&L=1

Satışa sunulmayan ancak tasarım ödüllü bu Alman ürünün çay severleri hedef aldığı kesin. Bence yılın her günü başka tadlarda çay içmenizi sağlayabilecek ve bunu zevkli bir hale dönüştüren firma, bunu satışa sunmayıp sadece tasarım ödülüyle yetinmekle büyük bir tevazu gösteriyor.

tea-calendar

4.uPeek

http://upeek.net

Telefonunuzun mikroskopa dönüştüğünü hayal edin. Mikroskopun sahip olduğu bütün parçalara sahip, organizmaların görüntülerini anında ekranınızda bulabileceğiniz yeni bilim oyuncağınız. Laboratuvar çalışmalarıyla içli dışlı olan insanlar için mükemmel bir ürün.

photo-original

5.ForeverSpin

http://foreverspin.com

Inception filmini bir çoğumuz izlemişizdir. Son sahnede hala dönmeye devam eden topacın aklımızda soru işareti bırakmasını da hatırlamışsınızdır. Ana karaktere ait olan bu şey, artık tüm dünyanın. Büyük ihtimal filmden ilham alan ürün sahipleri, işini ciddiyetle yapmışlar ve kişiye özel ürünler geliştirmişler. Alıp denemedim ama tasarım olarak ilginç bulduğum ürünler arasında yerini almış bulunmaktadır.

ForeverSpin-Top

Kaynakça :

http://www.bemyeyes.org/shareimage.png

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/5aade5a02c5e98d7c8e808e483248521/200021445/zuta-labs-robot-printer.jpg

http://www.incrediblethings.com/wp-content/uploads/2013/05/tea-calendar.jpg

https://ksr-ugc.imgix.net/projects/2026074/photo-original.jpg?v=1450173202&w=1024&h=768&fit=crop&auto=format&q=92&s=1fee556b8e24a6f552b44d46dbd0ad53

http://c745.r45.cf2.rackcdn.com/img/2009/ForeverSpin-Top.jpg

http://www.wearethepractitioners.com/images/default-source/blog-content-images/5-year-anniversary.jpg

Leave a Reply

2 comments

  1. Yerli üretim olan ve daha uygun fiyat ile satışa sunulmuş olan TurnexTop denenmeye değer..