Bundan yaklaşık birkaç ay önce Ankara Tatbikat Sahnesi’nde sergilenen Euridice’nin Elleri isimli tiyatro oyununu izlemeye gitmiştim. Oyunun başından sonuna kadar nefesim kesilerek izlediğim ekranlardan da oldukça aşina olduğumuz bir oyuncu vardı sahnede. Uğur Çavuşoğlu. O kadar yetenekliydi ki mimikleriyle, beden diliyle, ses tonuyla tüm seyirciler olarak bir saniye bile gözümüzü kırpmadan izledik. Eve döndüğüm zaman bu yetenekli oyuncuyu araştırma gereği duydum ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun olduğunu öğrendim. Gelin hep birlikte yetenekli mezunumuz Uğur Çavuşoğlu’nu tanıyalım.
Uğur Çavuşoğlu 1967 yılında doğmuştur. Eğitim hayatına KTÜ Fizik bölümünde başlamıştır. 1990 yılında buradan mezun olan Çavuşoğlu, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro bölümüyle eğitim hayatına devam etmiştir. 2004 yılında üniversitemizden mezun olmasıyla birlikte oyunculuğa hızlı bir giriş yapmıştır.
Her Şey Güzel Olacak, Cebimde Çok Küçük Elma Var, Yalı, Kopgel Taksi, Sahte Dünyalar, Sihirli Ceket, Yaban, 80. Adım, Kış Çiçeği, Sıcak Saatler, Ateş Dansı, Kara Kentin Çocukları, Devlerin Aşkı, Beni Unutma, Bir Dilim Aşk, Ateşli Topraklar, Yersiz Yurtsuz, Hayat Türküsü, Unutma Beni, Dürüye’nin Güğümleri ve Osmanlı Tokadı, Umutsuz Ev Kadınları, Güzel Köylü gibi önemli sinema ve televizyon projelerinde yer almıştır. Sadece sinema, televizyon alanlarında değil tiyatro alanında da pek çok önemli rollerde yer alan Uğur Çavuşoğlu, Van Devlet Tiyatrosu’nda görev yaptığı sıralarda Benerci Kendini Niçin Öldürdü, Londra Caddesi, Ateşli Sabır, Palto, Bir Ceza Avukatının Anıları, Taziye, Hüznün Coşkusu, Azizname, Misafir, Romeo ve Juliet, Rembetiko, Fosforlu Cevriye ve Gizler Çarşısı gibi oyunlarda yeteneğini konuşturmuştur. Yazının başında bahsettiğim gibi Uğur Çavuşoğlu, Euridice’nin Elleri isimli tiyatro oyununda tek kişilik bir performans sergilemektedir. Aynı çatı altında yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların bencillikleri, beşeri zaafları ve anlayışsızlıklarının, evlilikleri nasıl iflasa sürüklediğini anlatan bu oyunda Gumersindo Tavares karakterine can vermektedir.
Uğur Çavuşoğlu’nun sanata olan yeteneği sadece oyunculukla da sınırlı değil. Mezunumuzun aynı zamanda “Kadın!Şah!” isimli bir şiir kitabı da bulunmaktadır. Ayrıca bazı öykü ve şiirleri Deve Dergisi’nde yayınlanmaktadır. Sanat aşkıyla yanan Uğur Çavuşoğlu aynı zamanda fotoğrafçılıkla da ilgilenmektedir. Şu sıralar FOX’ta yayınlanan Hayat Sevince Güzel isimli dizide Salih karakterine hayat veren mezunumuz çok başarılı bir performans sergilemektedir.
Kaynakça:
http://ugurcavusoglu.com/yeni/
https://tiyatrommm.wordpress.com/category/ugur-cavusoglu/