Yaz sezonu ile birlikte makyaj alışkanlıklarımız da değişiyor. Mat görünümlü cilde ve iddialı koyu renklere elveda. Bu yaz makyaj uygulamaları daha doğal ve bir o kadar da canlı renkler içeriyor. İşte bu yazımda sizlere tüm 2016 yaz makyajınızda denemeniz gereken detaylardan bahsedeceğim.

Cilt

Yaz aylarında cilt tonunuzu eşitlemek için nemlendirici etkili BB kremler kullanın. Bu sayede fondöten veya kapatıcı gibi ağır ürünleri cildinize uygulamak zorunda kalmayacaksınız. Fakat yaz aylarında olmamıza rağmen ağır ürünleri kullanmak da ısrarcıysanız bronz cilt teninize uygun ürünler tercih etmenizde fayda var.

5_3958923

Estee Lauder Double Wear All-Day Glow BB Cream, 149TL; Boyner

Bronzlaştırıcının tüm tene uygulanması oldukça yanlıştır. Cildinize doğal bir bronzluk vermek için bronzerınızı nasıl allık uyguluyorsanız o şekilde elmacık kemiklerinize uygulamalısınız. Daha sade ve canlı bir görünüm elde etmek için yanaklarınıza yaz aylarının hepimize vermiş olduğu yetki ile pembe-şeftali tonlarında allıklar uygulayabilirsiniz.

2120973

Shiseido Smk Bronzer, 175TL; Boyner

Göz

Toz farlara göre daha doğal bir görünüm veren krem farlar yaz makyajının bence olmazsa olmazı. Bana sorarsanız uygulaması da toz farlara göre bir hayli kolay. Krem farlar göz kapağında kolaylıkla eşit şekilde dağılabiliyor. Bu sayede iddialı (simli, çarpıcı renkli vb.) farları rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

5_4595686

Maybelline Color Tattoo, 17,99TL; Boyner

Kirpik:

Yaz aylarında makyaj çantamızın olmazsa olmazı elbette ki: suya dayanıklı maskaralar. Onlar sayesinde plajda, havuzda maskaram aktı mı, akmadı mı derdimiz son buldu. Fakat maskaranızı alt kirpiklerinize uygulamamanızda fayda var. Sonuçta kimse göz altlarında yer alan yağ ve ter birikintisi ile maskarasının akmasını istemez. Öyle değil mi?

20130918-165502

Bobbi Brown Smokey Eye Mascara, 98TL; bobbibrown.com.tr

Dudak

Bu kış neredeyse her kozmetik markasının sırayla çıkarttığı mat likit rujları çekmecelerinizin diplerine yerleştirip dudaklarınızda ıslak ve canlı bir görünüm sağlayan dudak yağlarını kullanmanın iste tam zamanı! Turuncu ve fuşya gibi renkli dudak yağları ile bronz allık uygulamasının uyumunu görünce gözlerinize inanamayacaksınız…

m12940606-346342-medium.640.120525

Lancome Juicy Shaker, 69 TL; Sephora

Tabii tüm bu detayları uygularken hata yapmamanız da oldukça önemli. Bunun için Kadınların Korkulu Rüyası: Makyaj Hataları adlı yazımı okuyabilirsiniz. Linki aşağıdadır.

http://gazetebilkent.com/2015/11/29/kadinlarin-korkulu-ruyasi-makyaj-hatalari/

 

Leave a Reply

1 comment

  1. Berna

    sayende öğreniyoruz güzel kız:)