BSO’da Burcu Uyar ve Tuncay Kurtoğlu’ndan Aryalar

Her konserinde izleyicilerinin içine işleyen bir şölen sunan ve büyülü bir etki yaratan Bilkent Senfoni Orkestrası bu defa sevilen operalardan aryalar ve uvertürler seslendirecek. 14 Kasımda gerçekleşecek konserin solistleri kariyerini yurt dışında sürdüren soprano Burcu Uyar ile Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Tuncay Kurtoğlu.

burcu uyar 2

Burcu Uyar

Türkiye’de piyano ve gitar dersleri alırken şan eğitimine başlayan Burcu Uyar, konservatuara girmiş ve kısa sürede profesyoneller tarafından fark edilerek Jacques Offenbach’ın Hoffmann’ın Masalları operasında Olympia rolü ile İzmir Devlet Operası’nda sahneye adım atmıştır. Milano’da bir yarışmayı kazanarak Avrupa’ya gitmiş ve çeşitli operalarda yer almıştır. 2011 yılında Andante’nin Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın En İyi Kadın Opera Sanatçısı” seçilmiştir. Birçok farklı ülkede çeşitli operalarda başrol üstlenmiştir. Ankara’da Bilkent Senfoni Orkestrası ile Mahler’in 8. Senfonisi’nde yer almıştır.

tuncay kurtoglu

Tuncay Kurtoğlu

 

25 yıla yaklaşan sanat hayatı boyunca operalarda bas karakterleri yorumlayan Tuncay Kurtoğlu da yurtiçinde ve dışında sayısız konser vermiştir. Uluslararası opera yarışmalarında önemli dereceler kazanan Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı, 2004-06 yıllarında İtalya’nın önemli operalarında sekiz prodüksiyonda rol almıştır. Tuncay Kurtoğlu 2010 yılında “En İyi Erkek Opera Sanatçısı” ve 2011 yılında Donizetti Klasik Müzik Ödülleri kapsamında halk oylaması sonucu “Yılın En İyi Klasik Müzik Sanatçısı” ödüllerine layık görülmüştür. Halen Başkent ve Eskişehir Anadolu Üniversiteleri’nde misafir öğretim görevlisi olarak dersler vermektedir.

Deneyimli şef Avi Ostrowsky’nin yöneteceği konserde Rossini’nin “Sevil Berberi” ve “İtalya’da Bir Türk”, Verdi’nin “I Vespri Siciliani” ve “La Forza del Destino”, Catalani’nin “La Wally”, Rachmaninov’un “Aleko”, Mozart’ın “Sihirli Flüt”, Weber’in “Der Freischütz” operalarından uvertürler, aryalar, düetler ile Tchaikovsky’nin “Romeo ve Juliet” fantezi uvertürü seslendirilecek.

artists-avi3a-251x315

Avi Ostrowsky

Tel Aviv’deki Rubin Akademisi’nde Gary Bertini ve Prof. Mordechai Seter ile çalışan ve 1961’de mezun olan konserin deneyimli şefi Avi Ostrowsky, İsrail Filarmoni Orkestrası ve Kudüs Senfoni Orkestrası gibi İsrail’in büyük orkestralarıyla çalıştı. Ostrowsky 1968’de Kopenhag’da düzenlenen Nicolai Malko Uluslararası Genç Şefler Yarışması’nda birincilik ödülü kazanmasının ardından, tüm dünyada pek çok orkestradan davet aldı. Birçok orkestranın müzik direktörü ve baş şefi olarak çalışan sanatçı, dünyanın neredeyse her yerinde çeşitli orkestralarla turne yaptı. Şef Ostrowsky’nin çok sayıda CD ve DVD albümü vardır: Kayıtları arasında, Stravinsky’nin Bahar Ayini ve Petruşka’sı, Mahler senfonileri, Berlioz’un Fantastik Senfonisi, Schubert ve Shostakovich senfonileri de yer almaktadır.

14 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’de başlayacak olan konser Bilkent Konser Salonu’nda dinleyenleriyle buluşacak. Konserin biletlerini; www.biletiva.com adresinden temin edebilirsiniz. Konserden bir saat önce Tunus Caddesi ve Milli Kütüphane ’den hareket eden ücretsiz servisler izleyicileri Bilkent Konser Salonu’na ulaştıracaktır.

 

Bilkent Konser Salonu Gişesi Tel: 0312 290 1775                 www.bso.bilkent.edu.tr

Leave a Reply