En Çok Yaptığımız Cilt Bakım Hataları

Kasım ayında olmamız rağmen Ankara bu yıl bizi şaşırtarak kışı çok daha geç getirdi. Daha geçen haftaya kadar tişörtle gezerken bu hafta Ankara, bize Ankara’da yaşadığımızı ve Ankara’nın nasıl bir ayazı olduğunu hatırlattı. Havalar birden soğuyunca, değişen tek şey tabii ki giydiğimiz kıyafetler olmadı. Cildimiz de elbette bu ani hava değişimine tepki gösterdi. Kendi şikayetlerimin dışında, çevremdeki insanlardan da bu hava değişimi nedeniyle ciltlerinin bozulduğunu, kuruduğunu, pul pul döküldüğünü duymaya başlayınca bununla ilgili yazmaya karar verdim. Hazır kış gelmişken, yani cildimizi korumamız gereken bir mevsimdeyken, gelin en sık yaptığımız cilt bakım hatalarını gözden geçirelim!

Sadece Yazın Güneş Kremi Sürmek

sunscreen stock ile ilgili görsel sonucu"

Evet, yaz aylarında güneş kremi kullanmamız gerektiğini, krem sürmeden güneşlenmemek gerektiğini bilmeyen yoktur zaten. Ama maalesef büyük bir çoğunluk sadece yazın güneş kremi sürmenin yeterli olduğunu ve kışın sürmek gerekmediğini sanıyor. Cildimizi yaşlandıran en büyük etken UV ışınlarıdır ve bu ışınları yayma konusunda kış güneşinin yaz güneşinden pek bir farkı yok. Eğer güneş kremi sürmek istemiyorsanız, nemlendiricinizin güneş ışınlarına karşı koruyucu özellikli olmasına özen göstermelisiniz.

Boyun Bölgesini Es Geçmek 

Makyaj yaparken fondöteni genellikle renk eşitliği açısından boynumuza da uyguluyoruz, ancak iş makyaj temizlemeye ve cilt bakımına geldiği zaman genellikle boynumuzu es geçiyoruz. Oysa bir insanın yaşını farkında olmasak bile boynunun ne kadar kırıştığından anlarız. Özellikle cilt bakım rutininizi yaparken boyun bölgesini de bu rutine dahil etmek ilerisi için kendinize yapacağınız en büyük iyiliklerden biri olacaktır.

Makyajımızı Temizlemeden Uyumak

removing makeup ile ilgili görsel sonucu"

Evet, özellikle şu sıralar hepimiz sınav, proje veya ödev haftasındayız. Kafamızı kaldırmaya bile vaktimiz yok, kütüphaneden eve ya da yurda gelince kendimizi direkt yatağa atmak istiyoruz ama eğer yüzünüzde makyaj varsa bunu asla yapmamalısınız. “Bu gece temizlemezsem bir şey olmaz” diye düşünmemelisiniz. Makyajınızı temizlemediğinizde makyajın kalıntıları gözeneklerinize doluyor, bu da hem cildinizin bozulmasına hem de ertesi gün oldukça yorgun gözükmenize sebep oluyor. Ayrıca makyajınızla uyuduğunuz zaman yastık kılıfınız da yüzünüzdeki makyaj kalıntıları sebebiyle kirleniyor ve ertesi gün makyajınızı çıkartsanız bile yine o kılıfa yüzünüzü koyacağınız için yüzünüz ve gözenekleriniz kirleniyor. Bu yüzden asla “bir sefer temizlememekten bir şey olmaz” diye düşünmeyip ne kadar yorgun olursak olalım makyajımızı temizlemeliyiz.

Sigara İçmek ya da İçilen Ortamda Bulunmak

Sigaranın sağlığa zararını, ciğerlerimizi nasıl mahvettiğini bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Sağlığımıza verdiği zararın yanında, sigara aynı zamanda cildimiz için de korkunç derecede zararlı. İçerdiği nikotin, karbonmonoksit gibi kimyasallar yüzünden cildin elastikliğini bozan ve cildin kendini yenileme sistemine zarar veren sigara, cildi çok genç yaşta yaşlandırıyor. Biri sigara içen, diğeri içmeyen ikizler üzerinde yapılan deneylerde kardeşlerin genetik olarak aynı özellikleri taşımasına rağmen sigara içen kardeşin içmeyen kardeşinden çok daha yaşlı göründüğü gözlemlenebiliyor. Sigara içen kardeşin yüzündeki ve alnındaki çizgiler genellikle çok daha belirgin oluyor, bu yüzden cildinizi düşünüyorsanız kesinlikle sigara içmemelisiniz.

Siyah Nokta Bantları Kullanmak

siyah nokta bandı ile ilgili görsel sonucu"

Parti, düğün gibi özel günlerden önce siyah noktalarımızdan kurtulmak için kullandığımız siyah nokta bantlarının aslında yarardan çok uzun vadede zararı var. Sadece yüzeysel kirleri temizleyen ve aslında derinlemesine bir temizlik sağlamayan bu siyah nokta bantları aslında gözeneklerimizi büyütüyor ve istenmeyen bir görüntüye yol açıyor. Eğer gözeneklerinizden şikayetçiyseniz, bu bantlar yerine sıkılaştırıcı tonikleri tercih etmelisiniz.

 

 

Görsel Kaynakçası

  1. newsweek.com
  2. yasemin.com
  3. myweekly.co.uk
  4. allure.com

Leave a Reply