Sağlıklı Bronzluğun Sırrı:Güneş Kremleri

 

guneskrem-01

 

Şüphesiz, tatilin en büyük zevklerinden biri bronzlaşarak daha çekici bir görüntü elde etmek.Ancak bu süreçte cildimizin maruz kaldığı güneş ışınlarının saçtığı tehlikenin boyutu ortada. Bu durumdan en az zararla çıkmak ve cilt kanseriyle savaşmamak için uzmanların tavsiyesine önem vermek gerekiyor.Uzmanlara göre doğru tercih edilmiş,ve cilt tipine uygun güneş kremi kullanımı zararları minimuma indirmek için çok önemli.Bu yüzden tatil bavulunuzu hazırlarken listenin en başına güneş kremini koymayı unutmayın.Güneş kremlerini tercih ederken dikkat edilmesi gereken bir çok nokta var.Özellikle yaş aralıkları ve cilt tiplerine göre çeşitleri olan güneş kremlerini hemen hemen birçok kozmetik markasınında bulmak mümkün. Güzel ve sağlıklı bir bronzluk  için ilk günlerde  düzenli kullanılan yüksek faktörlü güneş kremleri ,daha sonraki günlerde ise yine koruma faktörü içeren bronzlaştırıcı yağlar yeterli olacaktır.Son olarak uzun süreli bir koruma için ise özel formüllü güneş sonrası sütler ve nemlendiriciler etkili olacaktır.

Güneş ışınlarından özellikle öğle saatlerinde uzak durulması gerekiyor.Bunun yanı sıra 0-3 yaş bebeklerini güneş ışınlarından bu saatlerde uzak tutmak ve yüksek faktörlü kremler ile korumak çok önemli.Her yaş aralığında cilde ayrı bir zararı olan bu zararlı ışınların cildi yaşlandırdığı ve kırıştırdığı belirtiliyor.

 

 

dermalogica-gunes-kremleri-1

 

Kaliteli güneş kremleri,yağları ve nemlendiricileri bulmak için eczaneler en iyi adreslerden bir tanesi.Özellikle,güneş koruyucusu seçimi yaparken hem UVB hem UVA ışınlarına karşı etkili olması gerekiyor.Bunun yanı sıra antioksidan faktörler içermesi,suya dayanıklı olması,yüksek SPF’ye sahip olması ve bilinen bir marka tercih edilmesi önemli.Her cilt tipine göre farklı koruyucu bulmak mümkün.Bu yüzden risk grubumuzu göz önünde bulundurarak ve deri rengimize bakarak seçim yapmak gerekli.Uzmanlar açık renk ve kolay yanabilen ciltler için minimum 30 spf ürünler seçilmesi gerektiğini belirtiyor.Aynı zamanda kış aylarında da bu ürünlere önem verilmesi gerektiğini ve kullanımına uygun şartlarda devam edilmesi gerektiğini ekliyor.

Yaşlandığımız zaman hala sağlıklı bir cilde sahip olmak istiyorsak, özellikle tatil dönemlerinde güneş kremlerini yanımızdan eksik etmemeliyiz. İyi tatiller..

Leave a Reply