Toprağın Kralı Tenise Veda Ediyor

Tenisin efsane ismi Rafael Nadal yaptığı paylaşımla Davis Cup sonrası emekli olacağını açıkladı.Bu yazıda da hem bu süreci hem de geçmişten başarılardan söz edeceğiz.

İspanyol raket Kasım ayında Malaga’da düzenlenecek Davis cup’da ülkesini temsil ettikten sonra profesyonal tenis hayatına noktayı koymaya hazırlanıyor. Sevenleri belki onu son bir kez rekabetçi bir şekilde Roland-Garros toprağında görmek istiyordu fakat sağlık durumu buna izin vermemiş gibi görünüyor. Zaten neredeyse tüm kariyeri boyunca sakatlıklarla mücadele eden 38 yaşındaki Nadal’ın son iki-üç senedir bu sakatlıklardan dolayı fazlaca zorluk yaşadığını ve çokça maç kaçırdığını da söyleyebiliriz. Son olarak olimpiyatlarda Carlos Alcaraz ile bir hayalin peşinde gitmişler fakat çeyrek finalde elenmişlerdi (orada da bir diğer büyük isim Andy Murray son maçına çıkmış ve o da tenise veda etmişti.). Ondan bu haberi bir süredir bekliyor olsak bile bu üzüntümüzü ve şaşkınlığımızı azaltmadı. Federer’in de emekliliği sonrasında yıl sonunda resmi olarak  “Büyük üçlü” den sadece Novak Djokovic kalmış olacak ki bu da bir devrin sonu olduğunu bizlere gösteriyor.

Toplam 22 Grand Slam sahibi Rafael Nadal. İkişer kez Wimbledon ve Avustralya Açık, dört kez Amerika Açık ve -içlerinde en etkileyicisi- on dört kez Fransa Açık kupasını kazandı. O kadar büyük bir toprak kort efsanesi oldu ki Roland-Garros’un girişine 2021 yılında bir heykeli de yapıldı. Tüm bunlarla beraber tenis tarihine damgasını vurdu ve büyük bir sporcu olarak adını altın harflerle yazdırdı. En epik maçların kahramanlarından biri oldu. Özellikle eski günlere giderek Nadal efsanesini hatırlamak isteyenlere 2008 Wimbledon’da Federer ile ve 2010 Amerika Açık’ta Djokovic’e karşı oynadığı finalleri tekrardan izlemelerini tavsiye edebilirim.

Hem meslektaşları hem de başka sporların yıldız isimleri yaptıkları paylaşımlar ile Rafael Nadal’ı onurlandırdı. Hem en büyük rakibi hem de dostu Roger Federer “Bugünün asla gelmemesini umuyordum. Aşığı olduğumuz oyundaki unutulmaz hatıralar ve inanılmaz başarıların için teşekkürler. Büyük bir onurdu.” sözlerini kullandı. Öyle ki Federer kendi vedasını Nadal ile kortu paylaşarak yapmak istemişti ve ikilinin spor tarihine geçen kareleri ortaya çıkmıştı. İspanyol tenisinin yeni Rafa’sı Carlos Alcaraz da “Seni televizyonda izlerken hayaller kuran bir çocuktum. Sonra aynı kortu paylaşma onuruna eriştim. Yaptıkların tekrarlanamaz. Seni çok özleyeceğim Rafa.” diyerek idolüne saygısını gösterdi. Ayrıca Cristina Ronaldo, Novak Djokovic, Jose Mourinho, Iga Swiatek gibi daha birçok isim de sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı.

Onu izlemek büyük bir keyifti. Olağanüstü bir kariyerin ve tenis tarhinin en etkileyici hikayelerinden birisinin parçası olduğu için tüm tenis dünyası ona hep minnettar kalıcak.

Gracias Rafa.

Fotoğraflar EuroSport ve gettyimages dan alınmıştır.

KAYNAKÇA: https://www.bbc.com/turkce/articles/cvgd05l78yeo

Leave a Reply