HTC Yeni Amiral Gemisi HTC One M8’i Tanıttı

HTC 25 Mart Salı günü tüm dünyaya New York ve Londra’da yaptığı eş zamanlı etkinlikle yeni amiral gemisini tanıttı. Teknoloji dünyası tarafından merakla beklenen M8 tüm dünyada büyük ses getirdi. HTC bu modeliyle adeta rakiplerine gücünü bir daha gösterdi.


Geçtiğimiz yıl HTC One modelini tüm dünyaya duyuran ve büyük bir beğeni toplayan Tayvan merkezli teknoloji devi, bu yıl aynı modeli güçlendirerek karşımıza HTC One M8 adlı bir canavarla çıktı. HTC One’ı rakiplerinden ayıran en önemli özelliği hiç şüphesiz yüksek kalitede metal kasaya sahip olması. Bu da telefonu daha güçlü ve hızlı yapıyor. HTC bu modelinde de metal kasadan şaşmamış. Dışardan bakınca en belirgin farklar ekran büyüklüğü, telefon renkleri ve arkadaki çift kamera. HTC bu modelini gümüş, koyu gri ve bu ara telefonlarda moda olan altın rengi olarak 3 farklı renkte piyasaya sundu. Geçen yılki modelinde ise gümüş, siyah ve kırmızı renkli modelleri vardı. Bu yılki renkler kullanıcıların daha fazla ilgisini çekecek gibi duruyor. Ekran olarak da 4.7 inç olan ekran, biraz büyütülerek 5 inçe yükseltilmiş. Arkaya koyulan çift kamera ise ekstra derinlik özelliği veriyor. Bu özellik akıllı telefonlarda bir ilk. Bu özellik sayesinde fotoğraflarda maksimum derinliği yakalayarak fotoğraf kalitesini müthiş derecede arttırabiliyorsunuz. Ses bildiğiniz gibi HTC telefonlarında dikkat çeken bir özellik. Yenilenen ses sistemi sayesinde ses daha net ve yüksek çıkıyor.
Screen-Shot-2014-03-25-at-17.19.59-640x389
HTC One’ın ilgi çeken bir özelliği de yeni Dot View kılıf. Bu kılıf sayesinde telefonu çıkarmadan uyarıları görebiliyorsunuz. Diğer belirgin bir özellik ise microSD kart yuvası olmayan önceki modele bir de kart yuvası eklenmiş. 16 ve 32 GB olarak gelen modellere ek olarak microSD sayesinde hafızayı 128 GB’a kadar yükseltebiliyorsunuz. Bunlara ek olarak HTC One kullanıcı arayüzünü yeniden tasarlamış. Kişiselleştirilebilen arayüzün yanında HTC Blinkfeed uygulamasını da yenilemiş. TV uygulaması ise uzaktan TV kontrolü sağlıyor ve izlenen programla ilgili tweetleri yayınla aynı anda görüntüleyebiliyor. Batarya konusunda da kullanıcılarına sürpriz yapan HTC, batarya ömrünü %40 gibi bir oranda yükseltmiş. Üstün güç tasarruf modu sayesinde cihaz tam şarjda iken 2 haftaya kadar beklemede kalabiliyor. Bu rakam şarj yüzde 10 iken 30 saat gibi şaşırtıcı bir süre.  Fakat HTC rakiplerinden farklı olarak S5 ve 5S’teki parmak izi okuma özelliğini kullanmamış.
5331ab78cb4da002461ed2bc
Hatırlarsanız HTC resmi twitter hesabından “S5 sahiplerinin en büyük pişmanlığı yakında geliyor.25 Mart’ı bekleyin.” Gibi bir tweet atmıştı. Görünen o ki HTC kullanıcıları uyarmakta haklıymış. Gerçekten şüphesiz piyasadaki en iyi telefonu bizlere sundu.

HTC'nin S5'in Tanıtımından Sonra Attığı Tweet

HTC’nin S5’in Tanıtımından Sonra Attığı Tweet

Biraz da bu güçlü telefonun genel teknik özelliklerine bakalım.
Boyutlar : 146.36×70.6×9.35 mm Ağırlık : 160g
İşlemci : Qualcomm® Snapdragon™ 801, dört çekirdekli İşlemci
Bellek : 16-32 GB (microSD ile 128 GB) Ram : 2 GB
Kamera: Ön:5 MP 1080P HD video kayıt özellikli kamera
Arka: HTC UltraPixel kamera 28mm mercek (İkinci arka kamera derinliği yakalar.) Çift Led Flaş
Ekran: 5 inç Full HD 1080P
Pil : 2600 mAh (3G için 20 saate kadar konuşma süresi)
Sensörler : Akselerometre, Yakınlık sensörü, Ortam ışık sensörü ,Jiroskop , Barometre

Cihaz bazı ülkelerde satıştayken toplamda 230 ülkede satışa çıkacak. Kontratsız fiyatı 649 $. Türkiye ve bazı ülkelere 11 Nisan’da gelmesi bekleniyor ve fiyatının ise 2000 tl civarında olacağı söyleniyor.

Kaynaklar
HTC
Webrazzi

Leave a Reply