Sabah Uyanmanın Değişik Yolları – İlginç Çalar Saatler

Herkese merhaba. Bugün ilginç bir konuyla karşınızdayım. Asıl olarak sabahları uyanmakta ciddi şekilde sıkıntılar çeken kişiler için bu konuya değinmek istedim fakat uyanma problemi yaşamayan kişiler de okuyabilir tabii ki. Neyse, jet hızıyla konumuza gelmek istiyorum. Şöyle bir tahminde bulunacağım. Normal şekilde uyanabiliyorsanız 1 veya 2 tane alarmla rahatlıkla uyanabilirsiniz. Fakat eğer uykudan zor uyanan biriyseniz muhtemelen birer dakika aralıklarla en az 4-5 tane alarm kuruyorsunuzdur. İşte sizleri bu bir sürü alarm kurma sıkıntısından kurtaracak birkaç tane ilginç çalar saatle tanıştırmak istedim.

İlk olarak dumb-bell şeklindeki çalar saatten bahsetmek istiyorum. Evet, kendisi dumb-bell şeklinde. Niye olduğu çok aşikar değil mi? Saat; onu kaldırıp indirmenizi istiyor. Alarm, kurduğunuz saatte çalmaya başladığı zaman tek bir tuşla durduramıyorsunuz bu saati. Şekli gereği, sanki spora gitmişsiniz gibi elinize alıp 30 kere kaldırıp indirmeniz gerekiyor saati. Ancak bu şekilde kesilebiliyor sesi. Bu 30 sayısı sanırım sabit. Yani arttırıp azaltamıyorsunuz sayıyı. Neyse artık bunu kullanırsanız kalktığınızda şok etkisiyle ayağa kalkıp dumb-bell kaldırmaya başlarsınız.

Dumb-bell şeklindeki çalar saat

Bir başka ilginç çalar saatimiz ise Clocky adında ve iki yanında tekerleklere sahip. Bir saatin neden tekerleği olabilir? Bulunduğu yerden kaçacağı için mi acaba? Evet tam da bu yüzden tekerleklere sahip. Alarmınız çaldığı zaman Clocky bulunduğu yerden tekerlekleri vasıtasıyla ayrılıp yere düşüyor ve sizden kaçmaya başlıyor. Oda içinde tur atıyor ve durmadan ses çıkarıyor. Uyanmanız için ayağa kalkıp onu yakalamanız ve üstündeki tuşa basarak onu durdurmanız ve susturmanız gerekiyor. Clocky’de sabah sporu için bire bir bence.

Clocky

Sıradaki saatimizin üstünde bir hedef tahtası mevcut. Saati aldığınızda yanında bir lazer tabancasıyla geliyor. Alarm çaldığı zaman saatin üstündeki hedefi lazer silahınızla tam ortadan vurmanız gerekiyor. Bu hedefi vurmak; henüz gözlerini doğru düzgün açamamış ve yüzünü yıkamaya ihtiyacı olan birisi için çok zor olsa gerek.

Lazer tabancalı çalar saat

Bu saat de “Uçan Çalar Saat” diye geçiyor. Aslında saatin kendisi uçmuyor. Saatin tepesinde pervaneli bir sistem var. Alarmınız çaldığında bu pervaneli sistem havalanıyor ve odanızın bir yerine uçup yere düşüyor. Alarmı susturabilmek için uçan mekanizmayı bulup saatin üzerine yeniden yerleştirmeniz gerekiyor. Clocky’e benzer tarz bir çalar saat.

Pervaneli çalar saat

Bahsedeceğim son çalar saatin ise uyandığınızda sinirlerinizle oynayacak bir özelliği yok ama yine de başka bir ilginç özelliği olduğu için bahsetmek istedim. İsmi “Mr. Bump” ve filmlerdeki çalar saatlerin alarmları çaldığı zaman duvara atılıp kırılmaları olayına tepki olarak üretilmiş. Alarmınız çaldığı zaman saati duvara fırlatıyorsunuz ve saatin sesi kesiliyor fakat saat kırılmıyor veya parçalanmıyor. Aslında güzel bir özelliği var fakat saati duvara fırlattıktan sonra tekrar uyuyakalmanız kuvvetle muhtemel.

Mr. Bump

Sizlere 5 tane, değişik özellikleri bulunan çalar saatten bahsettim. Muhtemelen cep telefonlarınızın alarmlarını kullanmaya devam edeceksiniz ama ben yine de bahsetmek istedim. Belki aramızda değişik şeyler denemek isteyenler vardır. Hiçbirimiz 5 dakika daha uyuma arzusu çaresizliğini yaşamayalım da…

KAYNAKÇA

https://www.hongkiat.com/blog/creative-alarm-clocks/

Is your alarm clock bad for your health?

Leave a Reply