Makyaj yapmak veya makyaj malzemesi satın almak kadınların her zaman en büyük tutkuları arasına girmeyi başarmıştır. Kozmetik reyonlarının o can alıcı renk paletleri ve gösterişli ambalajları, ihtiyaç olmadığı  zamanlar da bile kadınları kozmetik alışverişine her daim sürüklemeye devam ediyor. Lipstick ve lipbalm’ların meyvenin kendisini andıran renkleri ve kokuları, farların karşı konulmaz renk birliktelikleri, allıkların yüzde bıraktığı masum ve çekici görünüm, makyaj fırçalarının yumuşak ve gıdıklayan dokusu kozmetik ürünlerinin marifetlerinden sadece birkaçı olarak nitelendirilebilir. Kozmetik sektöründe de  üretilen makyaj malzemelerinde de, hemen hemen çokta büyük değişiklikler olmamasına rağmen, dev kozmetik firmalarının her sezon yarattığı alternatif temalar ve şık ambalajlar müşteriyi her sezon çekmek için yeterli olabiliyor. Allıklarda ve pudralarda alışkınlık olduğumuz bu tematik uygulamalar genelde farklı ama yakın renk dokularıyla hazırlanmış çiçek , güneş gibi pozitif desenler oluyor. Her ne kadar bir kadın için doğallığı, her zaman onun en güzel yanını yansıtsa da, doğru yapılmış birkaç makyaj darbesi ile  hem bakışları üzerinize çekebilir hem de kendinizi daha bakımlı hissedebilirisiniz. Yeni sezonların lansmanların da sadece kıyafetler, ayakkabılar ya da aksesuarlar ön plana çıkmıyor. Moda haftalarında mankenler için tercih edilen makyajlar yeni sezonların makyaj trendlerini anlamak için en doğru yol. Bu sene İlkbahar – yaz sezonuna giriş yaparken , kadınların nasıl makyaj yapacaklarına göz atacak olursak;

Dudaklarımızın baş tacı olan rujlarda, sonbahar- kış sezonunda zirveye oturan bordo ruj yazında makyaj çantalarımızdan ayrılmıyor. Mat kırmızı ve parlak pembeler ise bu yaza hızlı bir  giriş yapıyor.

 

Göz makyajında alışkın olduğumuz göz kapaklarını boyamak bu sezon favori değil. Onun yerine 90’lı yılların salaş görüntüsü olan göz altlarını boyamak tekrar gün ışığına çıkıyor. Maskara ve rimellerimiz  ise yine her zamanki gibi bizimle beraber. Ancak bu yaz çift kat maskara veya rimel uygulamak ve renkli tercihler yapmak  ayrı bir trend. Bu yazın şanslı kadını, gözü mavi olanlar. Bunun sebebi ise gözlerde yaratılan baskın mavi renkli makyaj etkisinin çok moda olacak olması.Ayrıca 60 lı yılların geleneği  olan ruj ve ten makyajının  daha geri planda bırakan  ve göz makyajını ön plana çıkaran minimalist dokunuşlar üst sıralarda kendine yer bulacak.

 
Detaylı ve ağır ten makyajları ise özellikle yaz ayları yaklaştıkça yerini sadeliğe bırakıyor. Fondötenin ağırlığı yerine, yazın baş tacı olan bronz pudralar herkesin ortak noktası. Aynı zamanda allık yerinede kullanılan bronz pudralar yaz güneşinin yüzümüze en iyi şekilde yansıtıyor.

 

Kadınlar kendilerini daha güzel kılmak için makyaj yaparken, doğal güzellilerini kaybedebilecekleri ince çizgiyi aşmamamaya dikkat etmelilerdir. Değişmeyen makyaj trendi her zaman doğal ve bakımlı görüntü bırakan makyaj tercihleridir. Özellikle yaşımızı, cilt rengimizi,tarzımı ve kişiliğimizi taşıyabilecek makyajlar tercih etmeli , böylece kıyafet ve aksesuarlarımızla yarattığımız karakterimize son dokunuş olan makyajın etkisini maksimum boyuta taşıyabilmeliyız.

Leave a Reply