IMG-20140928-WA0007Gazetemizin Ekonomi ve İş Dünyası biriminin editörlüğünü yürüten Oğuz Kaan, İktisat Bölümü Temsilci Adayı oldu. Kendisiyle bölümün sorunlarını ve projelerini konuştuk. Oğuz Kaan’a bu yolda başarılar dileyerek, sizi bu keyifli röportajla baş başa bırakıyoruz.

GB: Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız? 

Ben Oğuz Kaan Karakoyun. Kayseri Fen Lisesini bitirdikten sonra Bilkent’e geldim. İktisat bölümü son sınıf öğrencisiyim. GazeteBilkent’te Ekonomi ve İş Dünyası biriminin editörlüğünü yapmaktayım. Ayrıca Tanıtım Ofisi’nde rehber öğrenci olarak çalışmaktayım. Bunlar dışında da bazı kulüplerde çeşitli görevler almaktayım.

GB: Neden Bölüm Temsilci Adayı oldunuz?

Bölüm temsilciliğine aday olmamın nedeni, bölümümü ve hocalarımı iyi tanıyor olmam ve bölümde yaşadığımız sorunları çözebileceğimi düşünüyor olmamdır.

GB: Sizce bölümünüzün çözülmesi gereken ne gibi sorunları var?

Başta ders seçimleri olmak üzere, aslında birçok sorunumuz var. Yeterince bölüm içi seçmeli dersler açılmadığı gibi, açılan derslerde de kota sorunu yaşamaktayız. Tüm bunlara ek olarak, 3. ve 4. sınıfta seçmemiz gereken “track” dersleriyle ilgili de yeterli bir yönlendirmeye sahip değiliz. Ayrıca öğrenciler olarak hocalar ve mezunlarla yeterli diyalog içerisinde olmadığımızı düşünmekteyim.

GB: Peki, bu sorunları çözmek için ne gibi projeler öngörüyorsunuz?

Öncelikle ders sorunlarını çözmek istiyorum. Öğrencilerin istek ve beklentilerine göre derslerin açılmasını sağlamaya çalışacağım. Mesela zorunlu track seçmeli derslerinden olan ECON-322 kodlu ders 2 senedir açılmamakta. Bunun gibi çeşitli sorunlara yol açan derslerin açılmasını sağlamayı hedefliyorum. Bunun dışında mezunlarla iletişime geçip onlarla düzenli sohbetler gerçekleştirmek istiyorum. Böylece onların tecrübelerinden faydalanmayı amaçlıyorum. Tabii ki yaşadıkları zorlukları öğrenmek de bizlere yol gösterici olacaktır. Diğer projelerimi öğrenmek için herkesi Facebook sayfama davet ediyorum.

GB: Diğer adaylar da büyük ihtimalle benzer sorunları teşhis etmişlerdir ve çözümü için bazı projeler öngörüyorlardır. Bölüm öğrencileri neden size oy vermeliler? Sizi diğer adaylardan farklı kılan şey ne?

Sorunlar zaten hepimizin yaşadığı sorunlar. Ben bölümüme daha hakim olduğumu düşünüyorum. Son sınıf olduğum için daha fazla şey yaşadığımı ve hocalarla daha fazla tanışıklığım var. Tüm bunlar sayesinde yaşadığımız sorunları çözebileceğime inanıyorum.

GB: Peki, sizce kazanma şansınız ne? Beklentiniz nedir?

Olumlu düşüncelerim olsa da seçimin ortada olduğunu ve bütün adayların eşit şansa sahip olduğunu düşünüyorum. Sonuçta kazanan İktisat Bölümü olsun.

GB: Kazandığınız takdirde, bahsettiğiniz projelerin hayata geçme ihtimali nedir? Farklı bir Bilkent İktisat vaat ediyor musunuz yoksa genelde olduğu gibi bu tarz sözler yine havada mı kalacak?

Projelerimi hayata geçirmeye çalışacağım. Ne kadarı gerçekleşir şu anda bilemiyorum ama seçmenlerime buradan bir söz veriyorum. Seçilmem halinde ilk olarak projelerimi tüm bölüm ögrencilerine mail olarak göndereceğim. Görev sürem bittiğinde de ne kadarını yapabildiğimi yine herkese duyuracağım.

Leave a Reply