dgf

2012 yılında kurulmuş olan Bilkent Koro Kulübü, öğrencilere koro müziğini tanıtmayı, öğretmeyi ve sevdirmeyi; onlara birer korist olarak diğer öğrencilerle uzlaşma, dayanışma ve birlik içinde çalışma becerisi kazandırmayı amaçlıyor. Diğer bir hedefleri ise, eğitim ve öğretim yılı içinde dinletiler düzenleyerek Bilkent Üniversitesi’nin kültür yaşamında etkin ve etkili bir rol üstlenmek ve üniversitenin sanatsal saygınlığını artırmak.

Türk ve Dünya müziği eserlerini bir arada seslendirerek öğrencilere evrensel düzeyde müzik ve yaşam algısı aşılamak isteyen topluluk, aynı zamanda toplumsal sorunlara karşı toplumu bilinçlendirmeyi ve bu sorunlara çözüm bulmak için yardım dinletileri düzenlemeyi de hedefliyor. İleriki zamanlarda düzenlenecek olan ulusal ve uluslararası etkinlik ve yarışmalarda, Bilkent Üniversitesi’ni ve Türkiye Cumhuriyeti’ni en iyi şekilde temsil etmeyi ilke edinmiş olan Bilkent Koro Kulübü, bu dönemki yol arkadaşlarını arıyor. Birinci dönem yaptığı seçmelerle ilk üyelerini toplayan topluluk, ilk seçmelere katılamayan erkek adaylara ikinci bir şans tanıyor.

Eğer siz de müzik yeteneğinizin olduğunu düşünüyorsanız, şarkı söylemeyi seviyorsanız, her türlü müzik türüne ilgi duyuyorsanız ve çok sesli bir koroda korist olma deneyimi yaşamak istiyorsanız, 21 Şubat Çarşamba ve 22 Şubat Perşembe günü, saat 17:45’te MSSF 248’deki seçmelere davetlisiniz.

Mayıs ayında verecekleri ilk dinletide korist olma şansını yakalamak isteyen erkek adaylar, bu haftaki seçmeleri sakın kaçırmayın!

Leave a Reply