Avrupa’da Yüksek Lisans İmkanı Sizleri Bekliyor!

1063-surdurulebilir-kentler1Avrupa Birliği’nin 2008 Mart’ında kurulan, Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) tarafından inovasyon ve girişimciliği desteklemek üzere yükseköğrenim, araştırma ve iş dünyasını birleştiren bir Bilgi ve İnovasyon Birliği (KICs) kurulmuştur.  KICs, öncelikli olarak yükseköğrenim, araştırma ve iş dünyası üçlemesinde sosyal etkilerin fazla olduğu şu konulara odaklanmaktadır:

– KIC InnoEnergy: Sürdürülebilir Enerji

– Climate KIC: İklim Değişikliği

– EIT ICT Labs: Bilgi ve iletişim teknolojileri (EIT ICT Labs) ve

– Fikirleri çıktılara, üniversite laboratuvarlarından iş dünyasına ve öğrencilerden girişimcilere gibi dönüşümlere destek vermek.

KICs’in InnoEnergy sürdürülebilir enerji çalışmaları kapsamında, üniversitelerin mühendislik ve bilgisayar bilimleri bölümlerinden mezun olan gençlerin başvuru yapabileceği bazı yüksek lisans programları sunulmaktadır. İki yıl süren eğitimde iki ayrı Avrupa ülkesinde bulunulacak ve yaşamsal ihtiyaçların karşılanacağı burs imkânları da mevcut. Ayrıca öğrenciler staj imkânından da faydalanabileceklerdir. Söz konusu yüksek lisans programının tanıtımıyla ilgili ulusal odak noktası REC Türkiye, önümüzdeki haftalarda bazı illeri ziyaret ederek üniversitelerde öğrencilerle buluşup programlar hakkında bilgi verecektir.

Avrupa’nın farklı ülkelerinde öğrenim görmek isteyen gençlere sürdürülebilir enerji alanıyla bağlantılı olarak inovasyon ve girişimcilik konularında yedi ayrı yüksek lisans program seçeneği sunulmaktadır. Bu programlar:

1. MSc ENERGY FOR SMART CITIES – Efficient Energy for Smart Cities

2. MSc ENTECH – Energy Technologies

3. MSc RENE – Renewable Energy

4. MSc SENSE – Smart Electrical Networks and Systems

5. MSc SELECT – Environomical Pathways to Sustainable Energy Systems

6. MSc EMINE – European Master in Innovation in Nuclear Energy

7. MSc CLEAN FOSSILS AND ALTERNATIVE FULES ENERGY

REC Türkiye üniversite öğrencilerine ulaşma hedefine Bilkent ile devam ediyor. 6 Şubat Cuma günü 13.00-15.00 saatleri arasında Mithat Çoruh Amfi’de sürdürülebilir enerji ve bu konuda öğrencilere sunulan Avrupa’da master yapma imkanlarının tanıtılacağı toplantı, mühendislik öğrencilerine hitap edecek nitelikte olup ilgilenen öğrencilerin katılımı bekleniyor.

Leave a Reply