Pasion Prohibida, yani Yasak Aşk’tan bahsediyoruz. Evet evet, yalnış duymadınız; bir İspanyol dizisi olan bu yapımda, Halit Ziya Uşaklıgil’in yazdığı ve sonradan dizileştirilerek Kanal D’de yayınlanan Aşk-ı Memnu’nun senaryosu satın alınmış ve çekimlere birkaç ay önce başlanmıştı. Çekimleri tamamlanan ve tanıtım filmi internete düşen dizi gören Türkler’i şok içinde bırakıyor.

Konunun kelimesi kelimesine aynı olduğu, hiçbir değişiklik olmaksızın senaryonun aynen aktarılıp sadece İspanyolca’ya çevirildiği dizi de, Behlül Bruno, Bihter Mariana, Adnan Juan Pablo ve Firdevs de Deborah olmuş.

Güney Amerika’nın en büyük üç yapımcısından biri olan Telemundo/NBC Universal tarafından yapılan dizide, klasik Aşk-ı Memnu konusu hakim. Annesine babasının ölümü nedeniyle kızan Mariana, Juan Pablo’yla evlenir ancak beklenmedik bir şekilde Bruno’ya aşık olur. Amcasının karısıyla bir Pasion Prohibida yani yasak aşka başlayan Bruno, bir süre sonra zorlamayla kuzeni yani juan Pablo’nun kızıyla evlenmek zorunda kalır.

Türk dizi severler Aşk-ı Memnu’nun Türk halinin kalmasından yanalardı; nitekim, İspanyol eşleniği Pasion Prohibida, beklenen başarıyı yakalayamayacak gibi görünüyor. Dizi’nin finaliyse yine Türk Aşk-ı Memnu’suyla aynı; Mariana “Beni, beni, Mariana’nı” der mi bilinmez ama, Juan Pablo ve Bruno’yla aynı odada olan Mariana, ıslak saçlar ve beyaz bir elbiseyle kendini ikisinin de gözleri önünde vuruyor.

Dizinin tanıtım filmine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Leave a Reply