Rihanna’nın Unapologetic albümünün kapağı oldukça çarpıcı

2005 senesinde müzik piyasasına giriş yaptığından bu yana hemen hemen her sene aralıksız olarak bir albüm çıkartan Rihanna, yedinci albümü Unapologetic’i geçtiğimiz kasım ayında yayınladı. Bu albümüyle sonunda şeytanın bacağını kıran Rihanna, o kadar senelik emeklerinin ardından Amerika’da Billboard 200 albüm listesine sonunda bir numaraya ulaştı. Albümün çıkış single’ı Avustralyalı indie şarkıcısı Sia tarafından bestelenen Diamonds şarkısı da, başta Amerika ve İngiltere olmak üzere pek çok ülkede bir numaraya kadar ulaştı ve belki de albümün şu anki başarısına ulaşmasında yardımcı oldu.

Albümün hazırlıkları bir önceki albüm Talk That Talk’un tanıtım sürecinde gerçekleşmiş ve kayıtları da geçtiğimiz haziran ayında başlayarak albümün yayınlandığı kasım ayına kadar devam etmiş. Unapologetic genel olarak Talk That Talk’un çok üstünde bir albüm olmuş. Albümde, Rihanna’nın önceden de birlikte çalıştığı; David Guetta, Chase&Status, StarGate gibi isimlerin yanı sıra bir sürü yeni prodüktörle de çalışılmış. Albümün genel prodüktörlüğünü ise Rihanna kendisi üstlenmiş durumda.

Unapologetic’in Rihanna dinleyicilerine en büyük sürprizi kuşkusuz ki olaylı bir şekilde ayrıldığı eski sevgilisi Chris Brown’la bir düet bulundurmasıydı. Chris Brown’ın yanı sıra Eminem ve David Guetta’nın da aralarında bulunduğu farklı isimlerle de düet yapmış Rihanna.

Müzik eleştirmenlerinden genel olarak olumlu yorumlar toplayan Unapologetic şimdiden Rihanna’nın en başarılı albümü olmuş durumda. Albümde pop tarzının yanında günümüzün en popüler müzik akımlarından biri olan dubstep’i de gayet kararında kullanmış Rihanna.

Albümün yayınlandığı hafta albüm tanıtımı amacıyla 7 gece içinde 7 farklı şehirde 7 tane konser düzenleyen Rihanna “gerçek” dünya turu Diamonds Tour’a önümüzdeki mart ayında başlayacak ve ne yazık ki şu an için gidilecek ülkeler arasında Türkiye yer almıyor. Umarım önümüzdeki aylarda listeye yeni ülkeler eklenir ve bunların arasında Türkiye de yer alır.

Leave a Reply