İstanbul’da Müzikal Zamanı: Notre Dame de Paris

İstanbul’da bu sene birbirinden değerli müzikaller Zorlu Center’da sahne buluyor. Dünyaca ünlü Cats Müzikali‘nin ardından, bu sefer de Notre Dame de Paris seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Bilindiği üzere, Victor Hugo’nun aynı isimli eserinden uyarlanan bu müzikal 22 Nisan – 4 Mayıs tarihleri arasında Zorlu Center PSM’de 16 kez sahne alacak. Fransa’nın en başarılı müzikallerinden biri olan Notre Dame de Paris, çingeneler tarafından katedrale bırakılmış çirkin, kambur ve sağır Quasimodo’nun hikayesini anlatıyor. Quasimodo’nun hayatı belki de güzeller güzeli çingene kızı Esmeralda’yı gördüğünde başlıyor. Klasik bir aşk hikayesi gibi görünse de, aslında insanların değer verdikleri şeyler uğruna verdikleri büyük savaşı ve gayreti gözler önüne seriyor.

"Çingeneler tarafından katedrale bırakılan kambur, çirkin ve sağır bir çocuk ve en sevdiği yer olan katedralin çan kulesi. Ta ki kalbinde birşeyler hissetmesini sağlayan o güzel çingene kızı Esmeralda'yı görene kadar…"

“Çingeneler tarafından katedrale bırakılan kambur, çirkin ve sağır bir çocuk ve en sevdiği yer olan katedralin çan kulesi… Ta ki kalbinde birşeyler hissetmesini sağlayan o güzel çingene kızı Esmeralda’yı görene kadar…”

İlki 1998 yılında Paris’teki Palais des Congres’de oynanan bu müzikalin, sözleri Luc Plamondon’a ve besteleri ise Richard Cocciante’e aittir. Müzikal, dekor ve kostümleriyle izleyenleri tarihte bir yolculuğa çıkarıyor aslında. Birçok ülkede “En İyi Müzikal Ödülü”nün sahibi olan müzikal, 14 farklı ülkede sahnelendikten sonra bir sonraki durağı olan İstanbul’a geliyor.

İzlemek isteyenlere küçük bir hatırlatma; müzikal Will Jennings’in düzenlemesiyle İngilizce olarak sahnelenecek. Tabii Türkçe üst yazı ile birlikte.  Aslında müzikal, Fransa dışında dünyanın hiçbir yerinde orijinal dili olan Fransızca diliyle sahnelenmiyor.

Değişik dillerde yayınlanan DVD’leri 10 milyonu aşkın satılan bu müzikalin birbirinden güzel şarkılarını içeriyor. En bilinen şarkısı olan Belle, Fransız televizyon izleyicilerine göre 20. Yüzyılın en iyi şarkısıymış. Ayrıca daha ilk yılında yaptığı yüksek bilet satışı ile Guinnes Dünya Rekorlar Kitabı’na en çok bilet satışı yapan prodüksiyon olarak ismini yazdırdı.

Kaçırılmaması gereken bir fırsat gibi duruyor!

 

 

[box_dark]Kaynak[/box_dark]

http://www.zorlucenterpsm.com/etkinlik-notre-dame-de-paris

 

Leave a Reply