Gazete Bilkent Mezunlar’ın Şubat ayı son konuğu Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümü 1996 yılı mezunumuz Ali Cem Cantekin. 2008 yılında Shell tarafından ‘Gold Retailer’ ödülüne layık görülen, dünyadaki en başarılı 400 Shell bayisinden birinin sahibi olan Cantekin ile Bilkent hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Gazete Bilkent: Ali Cem Cantekin kimdir?
Ali Cem Cantekin:
1972 yılında Samsun da Terme ilçesinde doğdum ve ilkokul eğitimimi orada tamamladım.Ortaokulu ve lise eğitimimin bir kısmını Ankara da tamamladıktan sonra çeşitli sebeplerden dolayı Samsunda eğitimime devam ettim ve orada 19 Mayıs lisesinden mezun oldum.Üniversite eğitiminde ise kazandığım yer Bilkent Üniversitesi İktisat bölümü oldu.Daha önce İngilizce eğitim almamam dan dolayı 2 sene boyunca hazırlık okudum ve daha sonrada bölüme başlayıp 4 sene içerisinde bitirdim.Mezun olduktan sonra askerlik görevimi yerine getirdim.Bu vatani görevimi tamamladıktan sonrada iş hayatına atılmaya karar verdim 2 sene Rusya ile ihracat çalışmaları yaptım.Oradaki işimi bitirdikten sonra Karadeniz bölgesinde toptan akaryakıt işine başladım.Daha sonra ise 2002 yılında Ankara da Shell benzin istasyonu bayiliği aldım ve bu işime başarılı ve emin adımlarla devam ediyorum.

GB: Bilkent üniversitesini seçme nedeniniz nedir?
Cantekin:
Ailemin talebi ile birlikte Bilkent Üniversitesinin dünya genelinde güzel bir eğitim verdiğini düşünmüştüm ve bundan dolayı tercihim bu yönde oldu.

GB: Neden iktisat bölümünü tercih ettiniz? Yeniden seçme şansınız olsa farklı bir bölümde eğitim almak ister miydiniz?
Cantekin:
Çocukluğumdan beri ticaret ile uğraşmak istediğimden dolayı bu bölümü seçtim ve iktisat bölümünün ticaret hayatında önemli bir destekleyici ve tamamlayıcı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bölüm tercihim hakkında kesinlikle bir değişiklik olmazdı yine bir şansım olsa iktisat bölümünü tercih ederdim.

GB: Sizce Bilkentli olmak bir ayrıcalık mı?
Cantekin:
Mezun olduktan sonra ailemde işimle alakalı destek olabilecek bu konuda uzman çok insan yoktu ama Bilkent’in adı her zaman her alanda bana destek oldu ve birçok kapıyı açtı. Güven,itimat ve sosyal ilişkilerde bana artıları çok oldu.

GB: Okuduğunuz dönemde fakültenizde en sevdiğiniz hoca ve dersler nelerdi?
Cantekin:
Ekonomi dersi hocam olan Yusuf Ziya İrbeç’i pozitif ilişkilerinden dolayı ve kuvvetli insani yönünden dolayı çok severdim. Aynı zamanda bir diğer hocam Faruk Selçuk da sıcakkanlı tavırlarından dolayı her zaman çok değer verdiğim hocalarım arasında yer alır.

GB: Bilkent yıllarından unutamadığınız bir anınız var mı?
Cantekin:
Kış mevsimi… Ankara, özellikle Bilkent çok karlı olurdu. Ancak bir keresinde o kadar çok kar yağmıştı ki yurtta kalan öğrenciler bile okula gelememişti. Ulaşımda yaşanan büyük aksaklıklardan dolayı okulda sadece 10 kişiydik. O gün benim için değişik ve unutulmaz bir gündü.

GB: Okul yıllarına ait keşke yapsaydım veya yapmasaydım dedikleriniz var mı?
Cantekin:
Keşke sözcüğünü hiçbir alanda kullanmadım çünkü okul hayatı boyunca her yaptığımı yerinde buluyorum.

GB: Geleceğe yönelik hedefleriniz nelerdir?
Cantekin:
Şuandaki mevcut işimizde büyümek ve Türkiye’deki hizmet ve satış alanındaki sayılı bayiler arasına girmek.

GB: Bir mezun olarak Bilkent öğrencilerine tavsiyeleriniz nelerdir?
Cantekin:
Verilen görev ne olursa olsun her şeyi zamanında,usanmadan sabırla yapmalarını tavsiye ediyorum ve şunu fark etmelerini öneriyorum üniversite sadece diploma vermez başarılı olmak için aslında önemli bir hayat okuludur.Eğer bunun farkına okul yıllarında varırlarsa başarının formülünü erken bulmuş olurlar.

Leave a Reply