Başbakanım Dik Dur Eğilme!

başbakan

İç ve dış mihraklar izin verseydi şüphesiz ki o bir dünya lideri olacaktı..

17 Aralık’tan bu yana oldukça ilginç günler geçiriyoruz, her şey karmakarışık. Hukukun nasıl katledildiğine, siyasetin gittikçe nasıl çirkin bir hal aldığına gözlerimizle şahit oluyoruz.

AKP kanadında büyük bir telaş var. Yolsuzluklar, yalanlar bir bir ortaya çıkıyor saltanatın sonu yaklaşıyor Tayyip Erdoğan da bunun farkında, nasıl biraz daha iktidarda kalabilirim telaşında bu yüzden yeni stratejiler yeni söylemler geliştirmeye çalışıyor.

Fakat pek başarılı olduğunu söyleyemem çünkü 12 yıllık AKP iktidarının geçmişi çelişkilerle dolu.

İşte bu yüzden iktidarının son yıllarındaki Tayyip Erdoğan sorunlarla başa çıkmakta iyice zorlanıyor.

Gelin şu sorulara bir bakalım;

1) Gezi’de tespit edilen bir ‘ihanet çetesi’ vardı, yakında açıklayacağız tüm milletimiz öğrenecek dediniz, neden hala açıklamadınız?

2) Beşiktaş’ta başörtülü bacıma saldırdılar diyerek o an orada bulunan tüm insanları suçlu duruma soktunuz, elimizde görüntüler var bu cuma açıklayacağız dediniz olayın üzerinden 9 ay geçmesine rağmen hala açıklamadınız, toplumun en hassas olduğu bu dönemde durumu lehinize çevirebilmek için yalan mı söylediniz?

3) ”Devletin içinde çete var”,”bunlar paralel yapı” diyorsunuz peki 12 senedir nasıl oldu da ‘her şeyi çok ama çok iyi bilen‘ siz bu çetenin varlığından haberdar olamadınız? Eğer gerçekten de haberdar olamadıysanız koskoca devletin içine sızan bir ‘çete’ istihbarata nasıl takılmadı? İstihbarat kimlerin elinde? Nasıl devlet yönetiyorsunuz? Yoksa bu ‘çete’nin devletin içine sızmasına yardım eden bizzat siz misiniz?

4) Deniz Baykal’a komplo kuranlarla bize komplo kuranlar aynı paralel yapı diyorsunuz, peki bu bilgiyi siz 17 Aralık günü mü öğrendiniz? Daha önceden bilmiyor muydunuz? Daha önceden biliyorsanız neden paylaşmadınız? Madem bu komplodan bu kadar rahatsızdınız neden miting alanlarında ”İnsanın özeline karışıyorlar diyorlar yahu kendi eşiyle mi bir şey oluyor da özeli oluyor? Kendi eşiyle değil, buna nasıl kendi özeli dersiniz? Bu genel bir ahlaksızlıktır genel, başka bir şey değil”diyerek ucuz siyaset yapmayı tercih ettiniz?

5) Yıllarca, askeri vesayeti biz bitirdik Türkiye’ye biz çağ atlattık diye övündünüz hatta ”Ergenekonun avukatıyım”dediniz peki o zaman neden şimdi çıkıp ”Balyoz ve Ergenekon davalarında bir katakulli olduğu belliydi”diyorsunuz? Bu durumda Ergenekonun avukatı olarak siz de bu katakulliye ortak olmuş olmuyor musunuz?

6) Eğer 17 Aralık operasyonu bir komplo ise yani ortada hiçbir yolsuzluk yoksa bakanlarınız neden istifa etti? Neden bakanlarınızı komploya yedirttiniz? Ayrıca istifa ettiği gün televizyona çıkıp “Tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Soruşturma dosyasında var olan imar planlarının büyük bölümü Başbakan’ın talimatıyla yapıldı. Bu milleti ve vatanı rahatlatmak için Başbakan’ın istifa etmesi gerektiğine inanıyorum”diyen Erdoğan Bayraktar neden iki ay içerisinde 180 derece döndü,ortada tehdit ya da şantaj mı var?

7) Yargıya güvenmiyoruz çünkü bunlar paralel devletin bunlar cemaatin elinde” diyorsunuz,peki o zaman zamanında kendinizden olmayanları neden bu yargıya davullarla zurnalarla teslim ettiniz?

8) ATV’de geçen gece 4 gazeteciye(!) cevaplarınızı sorulatırken, şunu söylediniz:Ben o kayıtlarda Alevi demedim muhtemelen orayı eklemişler orada da montaj var.Peki o zaman neden bakanınız ”Ben Alevi kelimesini olumlu anlamda kullandım”dedi? Eğer konuşmada Alevi kelimesi geçmiyorsa neden bakanınız Alevi kelimesini kullandığını kabul etti,bu durumda yalancı kim?

9) Eski yol arkadaşınız AKP’yi beraber kurduğunuz insan Abdullatif Şener sizin için ”Kendini kurtarmak için gerekirse iç savaş bile çıkartır’‘diyor, gerçekten öyle mi? Bu kadar ayrılıkçı,nefret dolu sözlerinizin nedeni toplumu tamamen bölüp,kutuplaştırmak ve bir kez daha bundan faydalanıp işin içinden çıkmak mı?

Ve son bir sorum var…

Her şey bittiğinde,eğer bu iddiaların hepsi doğruysa…Gerçekten yolsuzluk yaptıysanız yani…Biliyorsunuz ki yargılanacaksınız.(Gülmeyin hala az da olsa hukuka bir inancım var…)

Yargılanacağınızı anladığınız an sizinle beraber bu bataklığa bulaşanlarla beraber ansızın gece vakti bir uçağa binip buradan kaçacak mısınız,yoksa mertçe ülkenizde kalıp mahkemeye çıkacak mısınız?

Sayın Başbakan benden size o günler için naçizane bir tavsiye;dik durun daha fazla eğilmeyin…

#BerkinElvanÖlümsüzdür

 

Leave a Reply

3 comments

  1. Furkan

    bu baslik okutur

  2. leyla

    SAYIN KAHRAMAN TİMUR SİZ OĞULLARIMDAN DA DAHA KÜÇÜK BİR YAŞTASINIZ. SİZE OĞLUM DİYE HİTAP ETMEK İSTEDİM, AMA YORUMLARINIZDAKİ ÜSLUP ,AKICILIK ,DOĞRU TEŞHİSLERİNİZLE 10 NUMARA BİR USTA GÖRDÜM VEBU SİZİ YAŞITLARINIZDAN DAHA BÜYÜK BİR İNSAN OLARAK SAYIN DİYE HİTAP ETMEM DAHA DOĞRU GELDİ.TEBRİK EDİYORUM SİZİ BU YAŞTA BÖYLESİNE SAMİMİ OLUP , YAŞADIĞI TOPLUMA KENDİNİ YAKIN HİSSETMENİZ BENİ ÜMİTLENDİRDİ. EMİNİM BENİM GİBİ DÜŞÜNENLER ÇOKTUR.BU SİZİ YÜREKLENDİRSİN DİYE KLAVYEYE SARILDIM. BU GÜNÜN GENCİNDEN TAM DA BUNU GÖRMELERİNİ VE BU TOPLUMUN BEKLENTİLERİNE KAFA YORARAK SİYASETE KARIŞMALARINI BEKLİTORUZ. TÜM TEKNOLOJİ VE DİĞER ARGÜMANLARIN HAYATLARINIZI KOLAYLAŞTIRDIĞI BU ZAMANDA HAYATI GERÇEK ANLAMDA TANIMAK VE BU İNSANLARIN BEKLENTİLERİNE CEVAP VERMEK , ÇÖZÜM BULMAK SİZLERDEN BEKLEDİĞİMİZ ŞEYLER , HAYAT GENÇLİK GÜNLERİ SADECE LAY LAY LOM OLARAK GEÇMESİN. YAŞADIĞINIZ TOPLUMDAN UZAK DÜŞMEYİN , TUZU KURU SINIF FARKINDA OLMAYABİLİR. AMA HERKES ÇOK İYİ KOŞULLARDA YAŞAMIYOR, HERKES YAŞADIĞI SINIFIN KÜLTÜR VE İHTİYAÇLARINI BİLMEK , ÇARELER BULMAK EN AZINDAN FARKINDA OLMAK VE ANLAMAK İSTEMEYENLERE DUYURMAK ZORUNDA. BEN ŞAHSIMA YAZMIŞ OLDUUNUZ HAYAT ŞARTLARINA GÖRE GÜNÜNÜ GÜN EDEN , AYNEN ÖYLEE. DİYEN GENÇLERDEN DE OLABİLİRDİNİZ AMA SİZ DE BAŞKALARI GİBİ FRANSIZ KALABİLİRDİNİZ SİYASETE AMA 50 KÜSURLUK YAŞIMA HAYATIN HEZİMETLERİNE UĞRAYAN AMA SESSİZ KALAN YAŞITLARIMA BAKINCA SİZİ DÜŞÜNDÜKLERİNİZDEN VE KALEME ALDIKLARINIZDAN DOLAYI GURURLANARAK TEBRİK EDİYORUM. İLERDE KESKİN HATTA ÇOK İLERDE DEĞİL YAKINLARDA DA OLABİLİR KESKİN BİR SİYASETİN VE İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE BİR SOLUN GENÇLİK HAREKATÇISI OLABİLİRSİNİZ.BAŞARI ZATEN SİZİN OLACAK GÖRÜNÜYOR. YAZILARINIZI TAKİP EDECEĞİM VE BEKLİYORUM. 13/14/2014

  3. Kahraman Timur

    Bu güzel yorumlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.