Transfer Dosyası-2

Transfer dosyasının 2. bölümüyle sizlerleyiz.

Fenerbahçe:

Egemen Korkmaz: Fenerbahçe’nin Egemen takviyesi Süper Kupa maçına kadar acaba gerekli miydi diye düşündürmüştü fakat Bekir’in canlı bomba gibi ne zaman ne yapacağının pek belli olmaması sebebiyle Egemen transferi gerekliliğini ortaya koydu. Her halükarda Egemen’in formayı garanti görmesi büyük yanlış olur. Yobo’nun yeri garanti gözüküyor ama Bekir’in geçen seneki performansını devam ettirmesi durumunda, Egemen’le ciddi bir rekabete gireceklerini düşünüyorum.

Joseph Yobo: Yobo’yu yeni transfer olarak değerlendirmenin yanlış olacağını düşünüyorum. O sebeple pas geçelim.

Hasan Ali Kaldırım: Kayseri’den transfer edilen 22 yaşındaki başarılı sol bekin forması garanti gözüküyor. O bölgede şu an oynayabilecek tek oyuncu var o da Caner fakat tercih edilmeyecektir. Hasan Ali, geçen sene başarılı bir performans sergileyen Ziegler’i aratabilir. Genç, Avrupa tecrübesi olmayan ve şahsi düşünceme göre ofansta Ziegler’in yaptığı katkıyı (belki henüz) sağlayamayacak bir oyuncu olan Hasan Ali’nin ayrıca geri dönüşlerini hızlandırması gerekecek. Hasan Ali’nin çizgiden yaptığı ortalar yeterince etkili ama gerektiğinde ceza alanına doğru hareketlenmesi içeriye kat etmesi de gerekiyor. İlerleyen haftalarda (alternatifi de olmadığı için) daha rahat değerlendirebiliriz.

Mehmet Topal: Fenerbahçe’nin bir diğer flaş transferi Mehmet Topal’ın beklentilerin biraz altında kalacağını düşünüyorum. Zira Emre Belözoğlu’nun yerini dolduramayacağı, aynı tarzda oynamadıkları gayet açık. Fenerbahçe taraftarı da orta sahanın ortasına bir transfer daha istiyor ve gayet haklılar.Topal’ın, bu bölgede oynayan Cristian, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin ve Salih Uçan gibi rakipleri karşısında, eğer başka bir transfer yapılmazsa, forması garanti gözüküyor.

Salih Uçan: 1994 doğumlu oyuncu Bucaspor’un yetiştirdiği son yeteneklerden… Orta sahada bir maestro gibi görev yapan Salih’ten beklentiler çok yüksek. Aykut Kocaman’ın Salih’i transfer etmekteki haklılığının oynadığı hazırlık maçlarında bize gösterdiğini düşünüyorum. Araya attığı paslar, takımını topu tutarak rahatlatması, ileriye taşıyabilmesi ve oyunu kanatlara açabilmesi gibi bir orta sahanın sahip olması gereken bütün özellikleri taşıyor.  Tabii bahsettiğimiz özellikleri yansıtabilmesi için Salih’in sezon içerisinde süre bulması gerekiyor. Özellikle Türkiye Kupası’nda ilk on birde tercih edilmesini bekliyorum. Aksi takdirde Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra unutulup giden genç yetenekler kervanına katılacaktır.

Milos Krasic: Fenerbahçe’nin Krasic aşkı, Krasic henüz CSKA Moskova’da oynarken başlamıştı. Fenerbahçe, Juventus’la transfer yarışına girip, Krasic’i kaptırmıştı. 2 yıldır devam eden flört, sonunda imzaya döküldü. Sağ kanatta oynayan Krasic, o bölgede zorunlu olarak oynatılan Mehmet Topuz’un yerine transfer edildi. Aykut Kocaman’ın sisteminde orta sahayı sağlama almak için bir kanatta defansif özellikleri de bünyesinde bulunduran oyuncu kullanılıyor. Bu oyuncunun Krasic olup olmayacağını izleyip göreceğiz. Şahsi düşüncem sezonun genelinde Stoch ve Krasic’in kanatlarda oynayacağı yönünde fakat zorlu deplasmanlarda ve bazı Şampiyonlar Ligi maçlarında bu iki oyuncudan birinin kesinlikle yedeğe alınmak zorunda kalınacağını düşünüyorum. Bu kararı da Krasic’in orta sahanın ortasına ne kadar yardım edeceği belirleyecektir. Taktiksel açıdan söylenebilecekler bunlar. Diğer yandan bireysel olarak Krasic çok hızlı ve güçlü bir oyuncu, Türkiye’de bire birde karşısında durabilecek bek oyuncusu neredeyse yok denecek kadar az. Aynı zamanda kanatta ve forvet arkasında oyun kurucu olarak da görev yapabilecek yeterliliğe sahip. Alex’in sakat cezalı veya formsuz olduğu dönemlerde başarılı oyuncuyu sağ kanattan farklı mevkilerde de görme şansımız var diye düşünüyorum.

Dirk Kuyt: Hollanda’lı oyuncu için söylenebilecek çok fazla şey yok aslında, Türkiye’ye gelmiş en kariyerli oyunculardan biri.  Hollanda Milli Takımı’yla Avrupa Şampiyonası’nda sadece iki maça çıktı ama elemelerde 9 maçta 6 gollük performansıyla göz kamaştırdı. Esasen Hollandalının istatistiklerinden bahsetmenin pek bir anlamı yok. Süper Kupa’da ve daha önceki maçlarda görüldüğü kadarıyla Fenerbahçe’ye uyum sağlamış. Tek forvet olarak oynayacak olan oyuncunun zaman zaman sağ uç olarak da kullanılacağını düşünüyorum. Moussa Sow’la forma yarışına girecekler ve Fenerbahçe’nin geriye düştüğü, zorda kaldığı maçlarda da birlikte de oynayacaklar. Bileklerine olan hakimiyeti, bitiriciliği, fırsatçılığı, gücü ve çok da hızlı olmamasına rağmen çabukluğunu iyi kullanmasıyla kesinlikle fark yaratacaktır.

Galatasaray:

Dany Nounkeu: Galatasaray iki sezondur Süper Lig’de iyi performans gösteren bir oyuncu transfer etti. Stoper mevkisinde Ujfa ile iyi bir ikili olacaklarını düşünüyorum. Geçen sene nadiren stoperlerinin yavaş kalmasında dolayı sorun yaşayan Galatasaray Dany ile bu sorunu aşacaktır. Şampiyonlar Ligi’nde de tecrübesiz Semih yerine Dany’nin tercih edileceğini sanıyorum.  Dany, bir savunma oyuncusuna göre çok seri, hızlı ve ilk müdahalelerde başarılı olan bir oyuncu. 26 yaşındaki oyuncu Galatasaray’a uzun yıllar hizmet edecektir.

Felipe Melo: Joseph Yobo gibi bu oyuncuyu da yeni transfer olarak düşünmediğim için bir değerlendirme yapma gereği görmüyorum.

Hamit Altıntop: Hamit’in transferinin perde arkasından, formsuzluğundan, ilerleyen yaşından ve diğer her şeyden daha kafa karıştırıcı olan kısmı Galatasaray orta sahasının neresinde oynayacağı… Fatih Terim’in geçen sene kullandığı 4-4-2 sisteminde orta sahada Engin Baytar, bir kanatta Mehmet Topuz gibi orta sahanın ortasına yardımcı olarak kullanılıyordu. Bu sene Hamit’in transferi ile birlikte bu durum değişecek gibi görünürken, takıma Amrabat’ın katılmasıyla dengeler bir anda değişti. Amrabat’ın sol kanatta Hamit’in sağ kanatta oynaması en yüksek ihtimalli durum. Fakat Süper Final’de görüldüğü üzere Hamit-Eboué sağ bloğu fazla ağır kalıyor. Aynı zamanda genç Emre Çolak’ın her gün üstüne koyarak performansını artırması Amrabat’ın sol kanatta oynama olasılığını azaltıyor diye düşünüyorum. Hamit’in aynı zamanda sahanın hemen her bölgesinde görev alabiliyor olması(joker özelliği) sebebiyle transfer edildiğini düşünüyorum. Hamit’i bu sezon zaman zaman ön liberoda sağ-sol beklerde izleyebiliriz. Diğer yandan Hamit, uzak mesafe şutları ve serbest vuruşlarıyla de büyük katkı sağlayacaktır. Hamit için söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Çok sayıda değişkenin dahil olduğu bu sorunsalı Fatih Terim’in nasıl çözeceğini hep beraber göreceğiz.

Nordin Amrabat: Yılan hikayesine dönen transferde mutlu sona ulaşıldı. Faslı kanat oyuncusu Kayserispor’dan yüksek meblağlara transfer edildi. Oyuncunun en büyük özelliği hızı ve bireysel becerileriyle adam eksiltmesi ve uç bölgede topu rahatlıkla saklayıp takım arkadaşlarına zaman kazandırması denilebilir. Fakat Amrabat Fatih Terim’in hoşlanmayacağı iki özelliği de bünyesinde bulunduruyor. Birincisi, topu ayağında gereğinden fazla tutması, gereksiz çalım atması, diğeriyse mesafe gözetmeksizin denediği yerli yersiz şutları… Hamit Altıntop’u değerlendirirken aslında kısmen Amrabat’ın hangi mevkilerde kimlere rakip olacağını da az çok değindiğimi sanıyorum.  Son olarak eklemekte fayda görüyorum; Amrabat’ın ilk on bir şans bulmasının düşük olasılık olduğunu ve Fatih Terim’in kendisini ikinci yarılarda daha çok şans vereceğine inanıyorum.

Burak Yılmaz: Galatasaray’ın bir diğer yılan hikâyesine dönen transferi… Gol kralı Burak Yılmaz, bu transferiyle dört büyükler olarak tabir edilen takımların tamamında forma giymiş oldu. Geçen seneki başarısını burada da tekrarlayabilir mi bilinmez fakat Trabzon’dan aşina olduğu Selçuk, Umut ve Engin gibi oyuncularla uyum süreci yaşamayacağını ve Galatasaray’a büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Trabzonspor’da ki oyun anlayışından farklı olarak Galatasaray’da ilerde baskı yapması istenecek, bu durum performansını, kondisyonunu kısmen etkileyebilir ama atlatılamayacak bir durum gibi gözükmüyor. Aksi takdirde formasını Elmander’e kaptırması işten bile değil.

Umut Bulut: Süper Kupa’da attığı iki gol ve takımına kazandırdığı bir penaltıyla ne kadar tehlikeli bir oyuncu olduğunu ispatladı. Geçen sezonu Touluse’da geçiren ve 18’ine ilk on birde başladığı 32 maçta 5 gol atan Umut, Fatih Terim’in arzuladığı ilerde top indirebilen, kafa toplarına çıkabilen ve aynı zamanda rakip defansa baskı kurabilen kondisyonu çok yüksek bir oyuncu. Sercan’ın formsuzluğu, Necati’nin yaşının ilerlemiş olması ve kondisyon düşüklüğü ve Milan Baros’un başarısız geçen sezonlarını düşünecek olursak, Galatasaray’ın geniş forvet portföyüne rağmen sadece üç isim ilk on bir için düşünülebilir; Umut, Burak ve Elmander. Bu üçlü arasında Elmander’in bitiriciliğinin çok düşük olması göze çarpıyor. Burak’ın futbol stili ve geçen seneki performansına bakarak Elmander ve Umut’un forma için savaşacağı ve bu savaşı büyük ihtimalle Umut’un kazanacağını düşünüyorum.

 

Gaziantepspor:

Ivan Kejocevic: Emre Güngör ve Dany’yi kaybeden Gaziantep, 24 yaşındaki savunma oyuncusunu OFK Beograd’dan transfer etti. Oyuncu hakkında pek bir bilgimiz yok. Son iki sezonunu OFK Beograd’da geçirmiş, 55 maça çıkmış, 3 gol atıp, 15 sarı kart görmüş, hiç kırmızı kartı yok. İki as stoperini de kaybeden bir takım için fazla riskli bir transfer diye düşünüyorum.

Kemal Tokak: Geçen sene transfer gündemlerinden adı düşmeyen eski Samsunsporlu 23 yaşındaki stoper oyuncusu, bu sene Gaziantepspora transfer oldu. Beklenen sıçramayı yapamayan oyuncu Gaziantep için bir diğer riskli transfer. Gaziantepspor bu sezon defansın ortasında çokca problem yaşayabilir.

Ekrem Dağ: Ekrem Dağ, dört yıllık Beşiktaş macerasından sonra yuvasına döndü. Fakat bu dönüş ona mutluluk getirecek mi bilinmez. Genellikle sağ bek ve sağ açıkta oynayan 31 yaşındaki Avusturya orijinli oyuncu ihtiyaç olduğunda sahanın hemen her bölgesinde görev alabiliyor. Sağ bekte Serdar Kurtuluş’un formasının garanti gibi… Sağ açıkta ise Kerim Zengin ve İsmail Sosa’yla forma yarışına girecek. Hikmet Karaman’ın en çok yakındığı durum olan kadro darlığı nedeniyle, “joker” olarak kullanabileceği Ekrem, Gaziantep için bu sezon önemli görevler alacak diyebiliriz.

Senijad İbricic: Bosna-Hersekli 26 yaşındaki orta saha oyuncusunun kariyerinde NK Zagrep, Hajduk Split ve Lokomotiv Moscow takımları bulunan başarılı oyuncu yüksek bir gol ortalamasına sahip. Ofansif anlamda takıma liderlik edebilecek özellikleri bünyesinde toplamış olan oyuncu geçen yılın devre arasında kemik kadrosunu değiştiren Gaziantepspor’da kendine yer bulacaktır. Önümüzdeki sezon takımın ofanstaki yükünü atacağı goller ve asistlerle yükleneceğini düşünüyorum.

Serdar Özbayraktar: 30 yaşındaki tecrübeli forvet Eskişehir’den transfer edildi. Cenk ve Muhammet’in kadroda olduğunu düşünürsek, tecrübeli forvetin direk olarak ilk on birde yer bulamayacağını sanıyorum. Özellikle takımı öndeyken oyuna sonradan dahil olup, etkili olabilen bir oyuncu. Zira istatistiklerine de baktığımızda Serdar’ın gol atması için oynatabileceğiniz bir oyuncu olmadığı aşikar, Eskişehir’de geçirdiği son beş yılda, sezon başına attığı gol sayısı altıyı geçmemiş. Farklı yapıdaki oyunu, yedek kulübesindeki önemi ve tecrübesiyle Gaziantep’e katkı sağlayacaktır. Fakat tekrar etmekte fayda var, Serdar’dan bir skor katkısı beklemek açıkçası hayalperestlik olur diye düşünüyorum.

Gençlerbirliği:

Dusko Tosic: Flaş transferler arasında kendini pek hissettirmese de Tosic, bu sene Türkiye’ye transfer olan en kariyerli oyunculardan biri…  İngiltere, İspanya, Almanya, Fransa ve Sırbistan’da top koşturan oyuncu, Kızıl yıldız’da oynarken üst üste iki kez yılın savunma oyuncusu seçildi. Sol bekte ve stoperde görev alan 27 yaşındaki Tosic, uzun yıllar Gençlerbirliği’ne hizmet edecektir diye düşünüyorum.  Son yıllarda hep rotasyon oyuncusu olarak kadroda yer bulmuş olsa da Gençlerbirliği’nin değişmez ismi olacağından şüphem yok. Ante Klusic, Mahmut Boz ve Aykut Demir’in kadroda bulunmasından dolayı stoperde tercih edileceğini pek düşünmüyorum ama sol bekte Mehmet Sedef’le kıyasıya bir rekabete girişecekleri kesin.

İlkay Durmuş: Genç oyuncu Stuttgart’ın U-19 takımından transfer edildi. Gençlerbirliği’nin gelecek vadeden oyuncular arasına katılacak olan İlkay’ın en dikkat çeken özelliği, sol bekte oynuyor olmasına rağmen attığı goller. U-18 milli takımında da oynayan genç oyuncu Mehmet Sedef ve Dusko Tosic’in arasından kendine yer açması çok zor gözüküyor fakat Gençlerbirliği’nin bir oyuncunun parlaması için en iyi kulüplerden biri olduğunu da unutmamak gerekir.

Jimmy Touma Durmaz: 23 yaşındaki Türk asıllı İsveçli oyuncu, İsveç Milli Takımı’nda forma giyiyor. Sol açıkta ve orta sahanın ortasında görev alabilen başarılı ofans oyuncusu, Malmö FF’den transfer edildi. Geçen sezon Erdal Kılıçaslan’ı da MİY’e veren Gençlerbirliği bu mevkide devşirme oyuncular oynatıyordu. Sol açık bu sene Jimmy’e emanet edilmesi kesin gibi… Ayrıca başarılı oyuncunun birkaç yıl içinde daha büyük bir takıma transfer olacağını düşündüğümü de belirteyim.

Mehmet Kara: 28 yaşındaki Mehmet Kara orta sahanın ortasında ofansif bölgede oynuyor. Bu transfer, gurbetçi oyuncunun ikinci Türkiye macerası, ilk gelişinde Gaziantep Bel. ve Gaziantep’te oynayan oyuncu Almanya 2. Ligine geri dönmüştü. Forvet arkasında oynayan başarılı oyuncu uzun yıllar Almanya’nın alt liglerinde görev aldı. Son yıllardaki çıkışıyla Gençlerbirliği’ne transfer oldu.

Okan Köse: 6 yaşında Genk’in altyapısında futbola başlayan ve 12 yaşında PSV Eindhoven’a transfer olan 19 yaşındaki oyuncu, forvette ve orta sahanın sağında görev alabiliyor. Daha önce U-17 Milli Takım kampına da davet edilen oyuncu, PSV’den A takıma yükselemediği için ayrıldı ve Gençlerbirliği’nin yolunu tuttu. Kendisi hakkında pek bir bilgi bulunmadığından dolayı daha fazla değerlendirme yapamıyoruz. Oyuncunun neler yapabileceğini hep beraber izleyip göreceğiz.

Ekigho Ehiosun: Nijerya’da oynarken gol kralı olmasından sonra Karabükspor’un ve Samsunspor’un ilgisini çeken oyuncu, Samsunspor’a transfer olmuştu. Geçen sezon oynadığı 32 maçta 9 gol bulan oyuncu, ilk golünü de ilk on birde başladığı ilk maçta Gençlerbirliği’ne karşı atmıştı. Ekigho önümüzdeki dönemde yeni Isaac Promise olma potansiyelinden dolayı transfer edildiğini düşünüyorum. Hızlı ve çabuk bir futbolcu olan Nijeryalı aynı zamanda Nijerya Milli Takımı’nda oynuyor.

Dejan Lekic: 27 yaşındaki forvet oyuncusu güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor. Gönderilerin Herve Tum’un yerine transfer edilen Lekic, son iki sezonunu Osasuna’da geçirmişti. Pivot forvet diye tabir edilen tarzda oynayan Sırp oyuncunun 5 maçlık bir Milli Takım kariyeri de bulunmakta. Osasuna’da iki sezonda sahaya çıktığı 52 maçta 9 gol bulan oyuncudan beklentiler büyük. Gençlerbirliği bu oyuncuyu 1 M. Euro’ya transfer etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor:

Eduardo Dos Reis Carvalho: Carvalhal, Hasagic ve Oğuzhan’ı yeterli bulmamış gibi gözüküyor. İBB sezona iki kaleci transferi ile başladı. 28 yaşındaki başarılı kalecinin kariyerinde Portekiz Milli Takımı, Genoa, Benfica ve Braga göze çarpıyor. Braga altyapısından yetişen Eduardo Carvalho, Carvalhal’le 2006 yılında beraber çalışma fırsatı bulmuştu. İBB’nin bu seneki as kalecisi olarak Eduardo’yu izleyeceğiz.

Hakan Canbazoğlu: Galatasaray’ın altyapısından yetişen, 2006-2007 yılında Sivasspor’da iki Süper Lig maçında görev aldıktan sonra 3. Lig’e transfer olan Hakan, İBB’ye Nazilli Belediyespor’dan transfer oldu. 24 yaşındaki genç kaleci, kendini Süper Lig’de tekrar ispatlamak isteyecektir. Fakat kadroda kendine yer bulması çok zor olacak. Kadroya girmek için Hasagic ve Oğuzhan’a karşı mücadele edecek.

Andres Geraldes de Barros: Stoper ve sağ bek pozisyonlarında görev alan 21 yaşındaki Portekizli, Carvalhal tarafından transfer edildi. Sağ bekte Marcin Kus ve Rızvan’la forma mücadelesi verecek olan oyuncunun stoperde, o mevkide Can Arat, Vinicius, Kamil Zayatte ve Metin Depe’nin olması sebebiyle, görev alabileceğini düşünmüyorum. Genç oyuncuyu değerlendirmek için biraz zaman geçmesini beklemekte fayda var.

Turgay Bahadır: Pierre Webo’ya partner olarak transfer edilen Turgay Bahadır’ı Türk Futbolu’na Tolunay Kafkas kazandırmıştı. Avusturya’da futbolcu olduğu dönem kendisini fark eden Kafkas, Kayserispor’un başına geçince Turgay’ı transfer etmiş ve forvette görev vermişti. Asıl mevkisi kanat olan ve iki ayağını da kullanan Turgay, forvette de etkili olunca futbol yaşantısına bu mevkide devam etti. Kayserispor’dan ekonomik sebeplerden ötürü sözleşmesini tek taraflı feshederek ayrılan Turgay sonrasında Bursaspor’la anlaştı ve orada şampiyonluk yaşadı. Sezon başında Carvalhal’in isteğiyle yüksek bir meblağ karşısında İBB’ye transfer oldu. Forvette topu saklama, ve pasörlük özellikleriyle ön plana çıkan Turgay’ın önümüzdeki sezonda takımına büyük katkı yapacağını düşünüyorum.

KDÇ Karabükspor:

Abdülaziz Demircan: 21 yaşındaki genç kaleci Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’dan 100000 Euro’ya transfer edildi. Karabükspor’un birinci kalecisinin iki sezondur Tomic olmasına rağmen ikinci kalecisi sürekli olarak değişti. Geçen sezonun sonunda Tomic’in sakatlığı sebebiyle kaleyi koruyan Bora Körk’te yeterli bulunmamış olacak ki Abdülaziz transfer edildi. Yakın zamanda olmasa bile uzun vadede kendisini Karabük’ün as kalecisi yapabilecek kapasiteye sahip olan Abdülaziz, umarım kısa zamanda kendisini ispatlar ve yakın vadede en azında bazı ZTK maçlarında kalede görev alır.

İshak Doğan: Ankaragücü’nden 600.000 Euro karşılığında transfer edilen başarılı savunma oyuncusu, savunmanın solunda ve ortasında görev alabiliyor. Güçlü fiziği ve kalburüstü tekniği göze çarpan özellikleri arasında… Karabükspor’da iki sezondur görev yapan Seric’ten formayı kapmaya çalışacak. Seric’e karşı elindeki en büyük koz, TC uyruklu olması, çünkü Karabükspor’da ligimizin yabancı kontenjanı sorunu yaşayan takımlardan birisi…  Eğer kendini geliştirmeye devam ederse, 22 yaşındaki başarılı oyuncu yakın gelecekte adından daha çok söz ettirecek ve Milli Takım’a kadar yükselecek kapasiteye sahip olduğunu düşünüyorum.  Ayrıca oyuncunun sol açıkta da görev alabildiğini söylemeden geçmeyelim.

Yiğit İncedemir: Manisaspor’dan transfer edilen başarılı ön libero, geçen sezon bir çok kulüp tarafından transfer edilmek istenmişti ama Yiğit sezonun bitmesiyle kendisini Karabük’te buldu. Hocine Ragued ve Mustafa Sarp’ın ayrılmasıyla o bölgede oluşan boşluğu doldurması için transfer edilen 27 yaşındaki başarılı oyuncuya 400.000 Euro transfer bedeli ödendi.

Adem Candır: SSV ULM 1846 U-19 takımından transfer edilen, forvet ve forvet arkası mevkilerinde oynayan genç oyuncu, kadroyu genişletmek ve gençleştirmek amacıyla transfer edildi. Kulüp yetkililerinin transfer sonrası yaptığı açıklamalara bakılacak olursa bu sene daha çok A-2 takımda forma giyecek gibi gözüküyor.

Ufuk Selim Teber: Skibbe’nin daha önce Almanya’da beraber çalıştığı Selim Teber, kampta denendikten sonra transfer edildi. Geçen sezonu Samsunspor’da sakatlıklar yüzünden verimsiz geçiren tecrübeli oyuncu, orta sahanın ortasında görev alıyor. Birol Hikmet, Hakan Söyler, Kağan, Yiğit ve Şenol’la birlikte orta sahanın ortasında görev alan altı oyuncudan biri. Sezonun başlarında Skibbe forma verse bile daha sonradan formasını kaptıracağını hatta belki de sezon başında da forma şansı bulamayacağını düşünüyorum. Almanca konuşabilmesi ve Skibbe ile daha önceden çalışmış olması, formayı kapmasına yeterli olacak mı izleyip göreceğiz.

Ahmet İlhan Özek: Anadolu takımlarının transfer sezonunda harcadığı en büyük meblağlardan biriyle Manisaspor’dan transfer edildi. Bonservis ücreti 1.2 M. Euro… Sağ ve sol açıkta ve forvet arkasında görev alabilen Ahmet İlhan’ı Skibbe’nin özellikle istediği duyumlar arasında… Sol kanatta Shelton’ın hakimiyeti, hazırlık maçlarında kendini gösteren Juju, Ankaraspor’dan bonservisi alınan İlhan ve sağ açığa transfer edilen LuaLua ile birlikte Ahmet’in forma şansı azalmış gibi gözüküyor fakat çalışkanlığı ve mücadele hırsıyla göze batan oyuncu ilk on birde kendine bir yer açacaktır diye düşünüyorum.

Lomana Tresor LuaLua: Newcastle Unt.’dan hatırlayacağınız üzere hızlı, teknik ve bitirici bir atak oyuncusu… Blackpool’dan bedelsiz transfer edilen LuaLua 32 yaşında sağ açık, forvet, forvet arkası ve sol açıkta görev alabiliyor.  LuaLua ofans bölgesinin joker oyuncusu görevini rahatlıkla üstlenebilecek diye düşünüyorum. Skibbe’nin bu transferde onayı alınmadığı için rahatsız olduğu dedikodularından sonra LuaLua’yı belki kadroda düşünmeyebilir ama tecrübeli oyuncu kendini gösterecektir.

Atilla Aybars Garhan:  Ankaragücü’nün geçen sezon Türk Futbolu’na sunduğu yeteneklerden biri…  250.000 Euro’ya transfer edilen 21 yaşındaki forvet oyuncusu Mehmet Yıldız’a alternatif olarak alındı. Uç forvet olarak oynayan hızı ve gücüyle ön plana çıkan genç forvet bu sezon çok alternatifli bir kadroda kendini göstermeye çalışacak. Forvet mevkisinde oynayabilen Shelton, LuaLua, Juju, İlhan, Mehmet Yıldız ve Bertul gibi isimlere karşı forma mücadelesi verecek. Skibbe’nin hazırlık maçlarında şans verdiği genç oyuncuyu sezon içinde dakika bulurken göreceğimizi düşünüyorum.

Bertul Kocabaş: 3 yaşında Almanya’da futbola başlayan Bertul 21 yaşında Hamburger SV’den yetiştirme ücreti karşılığında transfer edildi. Memleketi olan Karabük’te oynamayı daha önceden bir internet sitesiyle yaptığı röportajda belirten genç gurbetçi, hücumun her bölgesinde oynayabiliyor fakat asıl mevkisi forvet, kısa boyuna rağmen kafa golleriyle dikkat çeken Bertul, ağır sakatlıklar geçirmesine rağmen futbolunu hep geliştirmiş bir isim… Eğer performansını artırmaya devam ederse Skibbe ona şans verebilir diye düşünüyorum.

 

*Transfer dosyasının ilk kısmını yazdıktan sonra Elazığspor’un adı değişmiş Sanica Boru Elazığspor olmuştur. Düzeltmesini buradan yapalım.

**Değerlendirmesi yazılan takımların sonradan yaptığı transferleri dosya kapanmadan ayrı bir başlık altında değerlendireceğim.

Transfer Dosyası’nın 3. Kısmı Ramazan Bayramı’ndan sonraya sarkacak, gecikme için affınıza sığınıyorum.

 

 

Leave a Reply