Volkswagen Almanya’da 1937 yılında halk tipi otomobil üretebilmek için Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Şirketi tarafından Alman Otomotiv Birliği’ne kurdurulan otomobil firmasıdır. Almancada “halkın arabası” anlamına gelmektedir. Grubun sahip olduğu markalar Audi, Porsche, Bentley, Bugatti, Seat, Škoda, Lamborghini, Volkswagen’dir. Brezilya’daki fabrikalarında VW Titan Tractor adıyla kamyon üretimine, Güney Afrika Cumhuriyeti’ndeki fabrikasında ise Volksbus adıyla otobüs üretmektedir.

c-new_newpassat

Passat Almanca’da “Alize Rüzgarları” anlamına gelen Volkswagen arabasıdır. Volkswagen AG (“VW”) tarafından 1967 yılından bu yana çeşitli şekillerde üretilen bir aile arabası olduğu gibi  Volkswagen Golf/Volkswagen Jetta ile Volkswagen Phaeton arasında kalan bir modeldir ve şu anda Almanya’da bulunan Emden ve Mosel/Zwickau fabrikalarında üretilmektedir. 1964 yılında Audi’yi satın almasıyla birlikte Volkswagen önden çekişli arabalar veya su soğutmalı motorlar gibi yeni araç teknolojileri geliştirme imkânına kavuştu. Passat’ın ilk jenerasyonu küçük aile arabası sınıfında bulunsa da ikinci jenerasyon boyut olarak büyümüş ve orta sınıf/geniş aile arabası haline gelmiştir.

Der neue Volkswagen Passat und Passat Variant

Yeni Passat, bu kasa ile beraber 85 kg daha hafifletilmiştir. Ayrıca B8 kodlu yeni Passat, selefine göre 2 mm daha kısa, 14 mm daha yere yakın ve 12 mm daha geniş.Bu yeni Passat’ın görünüşünü güçlü, güvenli kılmış ve cazibesini arttırmıştır. Passat’ın Variant versiyonunda da bagaj hacmi 47 litre, sedan versiyonda ise 21 litre arttırılmıştır. Yeni Passat sürüş profilinizi takibe alarak olağan dışı bir durum fark ettiği anda direksiyon hâkimiyetini kaybedip şeritten çıkmaya başladığınızda sizi ve çevrenizdeki araçları uyararak araç durana kadar otomatik olarak frenler ve şeritte kalmanızı sağlar. Yeni Passat  ile bizlere sunulan motor çeşidi 4 tanedir; 1.4 litre 125 beygirlik, 1.4litre 150 beygirlik TSI yani benzinli motorlarına, 1.6 litre 120 beygirlik ve 2.0 litre 150 beygirlik dizel motorlar eşlik etmektedir. Yeni Passat’ın, manuel şanzıman seçeneği 6 ileri vites olup otomatik şanzıman seçeneği ise 7 ileri vitesten oluşmaktadır. VW’de otomatik şanzıman seçeneği olarak karşımızda beliren DSG ise çift kavramalı tam otomatik bir şanzıman olup modern yaşamın kalabalık trafiğinde sürücüye konforu standart olarak sunmaktadır.

Yeni Passat hem göz zevkine hitap ederken hem de konforlu sürüş keyfi ile VW yetkili satıcılarında yeni sahiplerini bekliyor. Volkswagen sevenlere yeni bir deneyim yaşatmaya gelen bu aracın 2015 yılında yeni sahiplerine hayırlı olmasını ve kazasız mutlu sürüşler dilerim.

Leave a Reply