CES 2015

Geçtiğimiz hafta Las Vegas’ta düzenlenen ünlü Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı(International CES 2015) boyunca birçok yenilikçi elektronik ürün tanıtıldı. Ben de dikkatimi en çok çeken ürünleri sizin için bir araya topladım.

Akıllı telefon ve tabletler

Nokia 215 tasarımıyla eski telefonları hatırlatıyor.

Nokia 215

Yeni modeliyle herkesi şaşırtan Microsoft, fiziksel tuşlara sahip ve 10 yıl öncesinin telefonlarını hatırlatan bu modelin diğer akıllı telefonlar gibi (biraz yavaş da olsa) internete bağlanabildiğini, şarjının 29 gün idare edebildiğini, çift SIM kart kullanabilen bir sürümünün de olacağını ve sadece 29$ gibi bir fiyatı olduğunu açıkladı. Akıllı telefonları daha basit amaçlar için kullanan (muhtemelen daha olgun) kullanıcılar için güzel düşünülmüş.

Eğimli tasarımıyla G Flex 2.

LG G Flex 2

2. eğimli telefonunu çıkaran LG, fuarda G Flex 2’yi tanıttı. G Flex 2 bir önceki modele göre, daha dayanıklı bir ekrana sahip, daha küçük boyutları ve değişken eğimli hatları sayesinde daha ergonomik, daha yüksek çözünürlüklü ve Snapdragon 810 işlemcisiyle daha hızlı olmasıyla ön plana çıkarıldı. Bu modelde de öncekindeki gibi çizikleri onardığı iddia edilen özel bir arka yüzey mevcut.

Kodak IM5.

Kodak IM5

2012’deki iflasından sonra geçtiğimiz eylül ayında iflastan çıkarak kendisini yeniden tanımlayan şirket, Android tabanlı çalışan, oldukça sade bir arayüze sahip olan ilk akıllı telefonunu tanıttı. Telefonun tasarımındaki bir ilginçlik de arak yüzeydeki çıkıntı. Bu çıkıntı sayesinde telefon masaya vs. konduğunda hoparlörün yüzeye temas edip engellenmesi önleniyormuş.

Dell Venue 8 7000’de bulunan RealSense kameraları.

Dell Venue 8 7000 Serisi

Fuarda tanıtılan bu Android tabanlı akıllı tabletin kullandığı RealSense teknolojisiyle tabletin çektiği fotoğraflar üzerinde derinliğe bağlı efekt uygulayabiliyor ve çekilmiş bir fotoğrafın netlik ayarıyla oynayabiliyorsunuz. Intel tarafından geliştirilen RealSense teknolojisinin diğer kullanımlarını öğrenmek için Intel CEO’su Brian Krzanich’in fuarda yaptığı konuşmayı buradan izleyebilirsiniz.

Ev elektroniği

LG 77EG9900 isteğinize göre düz veya eğimli olabiliyor.

4K ve eğimli televizyonlar

Fuarda 4K çözünürlüklü birçok televizyon modeli sergilendi. Samsung OLED teknolojisine karşılık UHD’den daha kaliteli görüntü sunan 4K SUHD ve eğimli televizyonlarını tanıtırken LG de ekranı istendiğinde eğimli ve düz arasında değişebilen 4K OLED televizyon modelini tanıttı.

E Ink Prism döşenmiş bir duvar.

E Ink Prism

Bu akıllı duvar karosu sayesinde evinizin duvarları renk ve desen değiştirebiliyor.

Food Printer ile yapılan yiyecekler.

Food Printer

3d yazıcı üreticisi XYZprinting’in bu modeli çikolata ve hamur kullanarak özel tasarım kurabiyeler gibi pişirmeye hazır yiyecekler üretebiliyor.

Ulaşım

Fütüristik tasarımıyla Mercedes-Benz F 015.

Akıllı arabalar

Fuarda hibrit yakıtlı, akıllı teknolojiden nasibini almış, sürücüsüz hareket edebilen ve hatta sahibinin akıllı saat yardımıyla çağrısına gelen otomobiller vardı. Dikkatimi en çok çekenlerse fütüristik iç ve dış tasarımıyla sürücüsüz Mercedes-Benz F 015 ile yola ve yoldaki hareketli objelere uyum sağlayan akıllı lazer farlarıyla BMW M4 oldu.

Rollkers ayakkabanızla giyebildiğiniz bir patene benziyor.

Rollkers

Patene benzeyen bu ürün, yürüyen banttaymışçasına, normal hızda yürürken iki kat yol kat etmenizi sağlıyor. Fikir ilginç olsa da kullananların yürür gibi doğal hareket edememesi ve patenlerin kullanılmadığı zaman yer yanınızda bir miktar yer kaplaması nedeniyle sorgulanabilir. Geliştirilme aşamasında olan ürünün son tüketiciye ulaşmasına birkaç yıl var gözüküyor.

IO HAWK

IO HAWK

Ulaşım ve eğlence için kullanılmak üzere tasarlanan IO HAWK, kaykaya benzer bir görünümde ve Segway‘e benzer çalışma ilkelerine sahip, yani yönü ve hızı tamamen ağırlık dengenizle kontrol ediliyor.

Leave a Reply