Ekim Ayı Lansman Bombardımanı

Ekim ayının son günlerine girdiğimiz süreçte teknoloji dünyasında oldukça heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. Bol bol lansmana ve yeni teknolojilere şahitlik ettiğimiz ve edeceğimiz bu güzel Ekim ayını sizler için bir özet haline getirmek istedim.

Şüphesiz ki ayın başında Google’ın yeni Pixel serisi akıllı telefonlarıyla beraber birçok yeni cihazını ve uygulamasını tanıttığı etkinlik bu ayın için biz teknoloji severler için ne kadar dolu dolu geçeceğinin bir sinyaliydi. Bu etkinlikte Google’da Essential Phone’la süregelen çentikli ekran tasarımı akımına katıldı. Güncellenmiş kameraları, işlemcileri ve tasarımlarıyla tanıtılan Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL beklentileri tam olarak karşılayamadılar. Sırasıyla 799 ve 899 dolarlık satış fiyatıyla piyasaya sürülecek telefonlar ülkemizde ise resmi olarak piyasaya çıkmayacak.

Google yeni nesil telefonlarının yanı sıra Google Home Hub adında akıllı bir ev asistanı da tanıttı. Evdeki fonksiyonları kontrol edebileceğiniz ve günlük işlemlerini hakkında bilgi alabileceğiniz Home Hub rakiplerinde sahip olduğu ekran sayesinde kolayca sıyrılıyor.

Bu cihazların yanı sıra Google Pixel Slate adına Microsoft Surface ve iPad Pro’yu rakip kabul eden yeni bir 2in1 cihaz tanıtıldı. Barındırdığı işlemci sayesinde rakiplerinden ayrılması planlayan Pixel Slate 599 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Google’dan sonra ise Samsung yeni A9 serisi akıllı telefonlarını tanıttı.Telefonların üst seviye akıllı telefonlarla rekabet etmesi planlanmazken, sahip olduğu 4 kamera ile oldukça dikkat çekiyor. Fiyatı açıklanmayan telefon Kasım ayında kullanıcılarla buluşacak.

Samsung’un 4 kameralı telefonuna ise sanırım en iyi cevap Huawei cephesinden geldi. Mate 20 serisi akıllı telefonların tanıtıldığı etkinlikte Mate 20 ve Mate 20 Pro’nun yanı sıra Mate 20 RS Porsche Design, Mate 20X, Band 3 Pro ve Watch Gt’de tanıtıldı. Mate 20 ve 20 Pro 40, 20 ve 8 megapixel’lik arka kamera takımıyla ve kameraların konumlandırılmasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Mate 20X ise çentikli tasarıma sahip devasa 7.2 inç’lik ekranıyla fark yaratmayı başaran modellerden biri oldu. 2000 ve 2420 dolarlık fiyat etiketiyle dikkat çeken iki sürüme sahip Mate 20 RS Porsche Design ise beni güldürmeyi başardı.

Artık son günlerine girdiğimiz bu dopdolu Ekim ayında sürprizler bizi beklemeye devam ediyor. Daha önce “Unlock The Future” adıyla 30 Ekim’de gerçekleştirilmesi planlanan OnePlus firmasının son model akıllı telefonu OnePlus 6T’nin lansman tarihi, Apple’ın 30 Ekim’de yeni iPad ve Mac modellerinin tanıtılması beklenen “There’s more in the making” lansman etkinliğiyle aynı güne denk gelmesi sebebiyle 29 Ekim’e çekildi. OnePlus tarihi bir gün önceye çekerken herkesin, tüm gelişmeleri kaçırmadan takip edebilmesi dileğiyle anlamında naif bir açıklama yaptı.

OnePlus 6T’nin kesinleşen özellikleri arasında ekrana gömülü bir parmak izi sensörü olduğu biliniyor ve bu heyecanımıza heyecan katıyor. Öte yandan yeni nesil iPad Pro’lar uzun süredir bekleniyor. Bakalım Ekim ayı bize başka hangi heyecanları sunacak?

Leave a Reply