Silikon Vadisinde “Entourage”: Silicon Valley

silicon valley tv series wallpaper hd ile ilgili görsel sonucuEntourage, HBO’nun klasikleşen ve bir nevi efsane olan komedi dizisi. Bir grup arkadaşın Vincent Chase önderliğinde Hollywood dünyasında yaşadıkları olayları, inişleri ve çıkışları anlatan harika bir dizi. 8 sezon süren dizinin ardından Entourage büyük perdede de kendine yer buldu. Yine aynı stüdyodan efsane Entourage serisinin ardından gelen şu anda 5. Sezonu yayınlanan, 6. Sezon için onay alan harika bir komediyle karşınızdayım: Silicon Valley.

Mike Judge, John Altschuler ve Dave Krinsky tarafından yaratılan Silicon Valley, 5 genç arkadaşın bir start-up kurarak Silikon Vadisi’nde yaşadıklarını konu alıyor. Dizi ilk olarak 6 Nisan 2014’de yayınlandı ve yayınlandığı günden itibaren hızlı bir şekilde artan bir hayran kitlesine sahip oldu.

Richard, başarılı bir yazılım mühendisi olmasına rağmen sosyal ilişkilerinde pek başarılı olamayan tuhaf biri. Yani daha önce birçok dizide ve filmde gördüğümüz “nerd” tip. Arkadaşları Bertram Gilfoyle, Dinesh Chugtai, Donald “Jared” Dunn ise yine birbirinden ilginç tiplemeler. Silicon Valley, Richard Hendricks’in Pied Piper adında, olağanüstü sıkıştırma performansına sahip bir uygulama geliştirmesi üzerine başlıyor. Bu uygulama dizide yer alan en büyük şirket olan Hooli’nin kurucusu Gavin Belson tarafından satın alınmak isteniyor fakat Richard bir şirket kurmak istiyor. Bunun üzerine Pied Piper ve Hooli arasında amansız ve bir o kadar da eğlenceli rekabet başlıyor.

Silicon Valley, tıpkı Entourage’da olduğu gibi gerçek dünya ve senaristler tarafından yaratılan dünyanın bir karması. Google, Facebook, Apple ve Tesla gibi tanıdığımız şirketler dizide kendilerine yer bulurken bunlar dışında birçok farklı şirkette dizide yer alıyor. Bence bu diziye çok daha ilgi çekici ve eğlenceli bir hava katıyor. Gerçek şirketlerinde hikâyede olmasıyla, teknoloji dünyasının en prestijli evi Silikon Vadisi’nde yaşanan olayları çok daha iyi anlıyoruz.

silicon valley tv series wallpaper hd ile ilgili görsel sonucu

Günümüz dünyasıyla iletişimi hiçbir zaman koparmayan Silicon Valley, Silikon Vadisi’ni hiç bilmeyen birine orayı çok güzel anlatıyor. Her yerde anlatılan o tatlı, bulutlar üzerinde yaşanılıyormuş gibi gösterilen start-up sürecinin gerçekte ne kadar zorlayıcı ve inişli çıkışlı bir süreç olduğunu gözler önüne seriyor. Dizinin en büyük avantajı da bu bence. Tıpkı Entourage’da olduğu gibi süreç sürekli olarak iyiye gitmiyor. Hatta çoğu zaman kötüye gittiğini bile söyleyebiliriz. Öyle ki, Pied Piper artık bir sıkıştırma uygulaması bile yapmıyor. Yeni İnternet adında başka bir projenin peşinden koşmaya çalışıyorlar.

Rotten Tomatoes sitesinden ilk 4 sezonu için sırasıyla 100 üzerinden 94, 100, 100 ve 97 alan dizi IMDb’de ise 10 üzerinden 8.6 puana sahip.  Teknoloji dünyasının devleri tarafından ise başarısı taçlandırılan bir dizi Silicon Valley. Öyle ki Mark Zuckerberg’ün en sevdiği dizilerden biri ve inanması ne kadar güç olsa da bir kere işe Silicon Valley tişörtüyle gittiğini görenler olmuş. Evet Zuckerberg efsane tişörtünü çıkarmış! Google’ın kurucuları Sergey Brin ve Larrey Page ise bir dönemin trendi olan Ice Bucket Challenge sırasında Hooli ve Pied Piper tişörtleri giyiyorlar.  Elon Musk tarafından yazılım mühendislerinin fazla garip canlandırılması konusunda eleştiri alan dizi, Bill Gates tarafından sanki kendi tecrübelerini izlercesine gerçekçi olduğu hakkında da övülmüş.

Birçok adaylığı ve ödülü bulunan diziyi, bu konulara meraklı herkese şiddetle tavsiye ederim…

silicon valley tv series wallpaper hd ile ilgili görsel sonucu

 

 

Leave a Reply