Meta şirketi, Oculus,Facebook ve Whatsapp’ın ortak şirketi, VR, sanal gerçeklik, konusundaki çalışmalarını özellikle fitness alanında yoğunlaştırdı.

Nisan itibarıyla Meta, Oculus Move fitness izleme verilerinizi Android ve iOS’taki Oculus uygulaması aracılığıyla kullanıma sunacak ve ilerlemeyi iOS’ta Apple Health ile senkronize edecek.

iOS kullanıcıları, Apple Health uygulaması ile tam bütünleşmiş bir şekilde antrenmanlarını yapabilecek. Hatta dolaylı yoldan Android’deki verilere de bu ortak uygulama aracılığıyla ve direkt kendi uygulaması üzerinden erişim imkânı sağlayacak.

Sanal gerçeklikte kayıtlı verileri Apple Health veya Oculus uygulamasıyla ile bütünleşmiş edebilmek için ilk önce bir üyelik alıp ardından eşleşme ayarlarını açmak gerekecek. Ayrıca Meta, kullanıcıların diğer bazı hizmetlerinde gördüğü reklam sisteminin burada kullanılmayacağını söylüyor. Bu özellik çoğu kullanıcının bu gelişmeye bakışını büyük ölçüde pozitif bir yöne doğru itiyor.

Move, verilerini  (yakılan kalorileri, harcanan dakikaları ve VR kondisyon hedefleri gibi tüm verileri), Google Fit veya diğer Android platformlarıyla senkronize etmekten bahsetmiyor. Ancak Meta gelecekteki bağlantıları “keşfettiğini” söyledi. Şirket, Oculus uygulaması ve Apple Health eşleşmenin Meta’nın sunucularında uçtan uca şifreleme ile kesinlikle isteğe bağlı özellikler olduğunu açıkça belirtti.

Bu eşleme ve gelişme, Oculus Move’u daha fazla insan için uygun hale getirmek için kesinlikle gerekliydi.

Kaynakça:

https://www.makeuseof.com/how-to-use-oculus-move-track-fitness-goals/

https://webrazzi.com/2022/03/11/apple-oculus-move-daki-vr-fitness-istatistiklerini-tek-yerde-gormenizi-mumkun-kiliyor/

Leave a Reply