Uzun bir aradan sonra tam diziyi unutmuşken yeni sezonu gelenlerde bu ay The Witcher vardı. Dizinin ilk sezonunu pek hatırlamamakla birlikte beğendiysem de bu sezon karakterlerin geçmişlerini ve gelişimlerini görebildiğimiz için daha çok hoşuma gitti.

https://about.netflix.com/en/news/the-witcher-season-2-filming-locations

Geralt’ın kışı geçirmek ve Ciri’nin güçlerini anlayabilmek için onu çocukken yaşayıp eğitim gördüğü yere götürmesiyle kitapları okumamış olan izleyiciler (ben) Witcher’ların nasıl yetiştiklerini ve nasıl bir ortamdan geldiklerini görüp anlamış olduk. İlk sezonda havada kalan bazı şeyler (mutantlık mevzusu, neden Witcher’ların az olduğu vs) bir netlik kazanmış oldu. Ayrıca Vesemir karakteri de sevdiğim karakterler arasında yerini almış oldu.

https://www.chip.com.tr/haber/netflix-the-witcher-2-sezon-cekimleri-tamamlandi-iste-detaylar_90812.html

İlk birkaç bölümde bizim de gerilimini hissettiğimiz Ciri’nin içindeki “canavar olup olmadığı” kuşkusu Geralt’tan eğitim almaya başlamasında itici güç olmuş olmalı. Adeta dönüşmeye korktuğu şey yüzünden önce tam tersine dönüşmek gibi. Eğitim alırken yere dökülen kanından bir çiçek türünün yetişmesiyle Ciri’nin gücünün kaynağı ve neler yapabileceğini öğreniyoruz. Yine aynı zamanda Triss’in Ciri’nin anılarına yolculuk etmelerini sağlamasıyla da geçen sezon pek umursanmamış olan Ciri’nin anne ve babasının da hikayede önemli bir yer tuttuğunu hissediyoruz ki final de bizi yanıltmıyor.

https://screenrant.com/witcher-yennefer-fringilla-elves-thanned-island-aretuza-theory/

Ayrıca bu sezonda elfleri daha yakından görüp tanıyoruz. Elflerin başında güçlü bir kadın lider ve geleceklerini gördükleri bir kehanet mevcut. Bu kehanet Fringilla ve Yennefer elflere tutsak olduğunda kendini gerçekleştiriyor ve verdikleri karar ve arzularıyla bu üçlünün dizinin dinamiklerini belirlemesini izliyoruz. Bir de elflerin lideriyle Fringilla arasındaki garip arkadaşlık (ittifak?) vardı ki dizideki birkaç duygusal sahneden biriydi bu. Doğum yapan elf liderinden kan bağının en önemli şey olduğuna dair dinlediği konuşma sonrası Fringilla’nın yardım istemek için amcasına gitmesi ama istediği yardımı göremeyerek tekrar bildiği yoldan yürümesi de etkileyici sahnelerdendi.

Yeni sezonun özeti aslında Ciri’nin gücünün keşfedilmesi, Yennefer Geralt ve Ciri üçlüsünün 3. sezon için birleştirilmesi ve dizideki istisnasız tüm grupların kendi çıkarları için bir şekilde Ciri’nin peşine düşmesi olabilir.

Yazıyı bitirirken, 2. sezonu genel anlamda beğendiğimi söylemeliyim ve izlemediyseniz de tavsiye edebilirim (tam finallerden sonra izlenecekler listesine eklemelik 😊).

Leave a Reply