Avrupa Şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımı Bilkent’te

2017 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonasında rakibi İngiltere’yi 2-1 mağlup ederek kazandığı kupayla göğsümüzü kabartan milli takımımız, Milliyetçi Düşünce Topluluğu’nun 21 Kasım Salı günü düzenlediği etkinlikle okulumuza misafir oldu. Soru cevap şeklinde geçen söyleşiye takım kaptanı Osman Çakmak ve Baş Antrenör Uğur Özcan’ın yanısıra oyuncular Barış Telli, Rahmi Özcan, Muhammed Yeğen, Feyyaz Gözaçık ve Kemal Güleş katıldı.

Okulumuz futbol taraftar kulüplerinin de katılımıyla yüksek ilgi gören etkinlik, futbolcuların kendilerini tanıtması ve milli takıma katılma yolculuklarını paylaşmasıyla başladı. Her biri ayrı ve etkileyici bir hikayeye sahip oyuncularımızdan kaptan Osman Çakmak’ın Şırnak’ta vatani görevini yerine getirirken bir mayına basması sonucu sol bacağını kaybetmesi ve sonra yaşadığı hayata bağlanma sürecini sorulan bir soru üzerine paylaşması duygu dolu anlar yaşattı. İyileşme sürecini inanmak ve olumlu düşünmeye borçlu olduğunu açıklayan kaptan, bir ekip olarak bu inançla kupayı kaldırdıklarını belirtti. Şampiyonada birinci olacaklarına dair inançlarını ilk andan beri koruduklarını belirten takım, bir ekip olabilmenin önemini sık sık vurguladı.

İlk kez bir üniversiteye konuk olan milli takım, bu ilgi dolayısıyla çok mutlu olduklarını dile getirirken kendilerine takdim edilen plaketlerden sonra, talep eden öğrencileri kırmayıp fotoğraf çektirdi ve imza verdi.

Ampute Futbol Nedir?

2. Dünya Savaşı sonrası savaş gazilerini rehabilite etmek için geliştirilmiş oyun, genel olarak futbol ilkelerine bağlı olmakla birlikte ampute sporculara adapte edilerek bazı değişiklikler getirmiştir. Örneğin saha daha küçüktür ve oyuncu değişiminde bir sınırlama yoktur. Takımlar ise 7 kişidir. Aynı zamanda maçlar 25’er dakikalık iki devreden oluşur ve ofsayt yoktur.

2003’te kurulan Ampute Futbol Milli Takımımız 2007 Dünya Şampiyonası 3.’sü ve 2008’de Avrupa 2.’si olmuştur.

 

Leave a Reply