FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’na Doğru

Voleybolun ülkemizde her geçen gün daha da çok ilgi topladığı şu sıralarda küresel sahalarda ses getiren, voleybol dünyasının en önemli organizasyonları arasında gösterilen, benim de gönüllü olarak katılacağım FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler şampiyonası, 14-19 Aralık 2021 tarihlerinde Ankara Arena Salonu’nda voleybol severlerle buluşuyor.

Sultanlar ligi maçlarının heyecan dolu maçlar gözler önüne serdiği geçtiğimiz haftalardan sonra ülkemiz kulüplerinden en iyileri olarak nitelendirilebilecek VakıfBank Spor Kulübü ve Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın da yer aldığı şampiyonanın biletleri inanılmaz talebe karşı hızla tükeniyor.

Bu ilginin başlıca sebeplerinde voleybol severlerin uzun süre maçların olmadığı Pandemi dönemi ardından Ankara’yı ziyaret edecek olan ünlü oyuncuları canlı görme isteği olduğu açık. Gruplar da eşleşmeler de göz doyuruyor.

Şampiyonanın A Grubu’nun birinci takımı Fenerbahçe Opet. Takımın yıldızları kuşkusuz Eda Erdem, Naz Aydemir Akyol ve Meliha İsmailoğlu gibi Türk voleybolunun gururlarının yanı sıra, hem yazın Rus milli takımında sergilediği oyun hem de yerel Sultanlar Ligi’ndeki performansıyla merak uyandıran, 17 yaşındaki yeni transfer Arina Fedorovtseva.

A grubuna katılan diğer iki takımdan biri, hem 2019’daki FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler şampiyonası, hem de geçen yaz CEV 2021 Kadınlar Avrupa Voleybol MVP’si, parlayan yıldız ve geçilmez duvarı Paola Egonu’nun evi olan İtalyan takım Carraro Imoco Conegliano ve Brezilyalı takım Dentil Praia Clube.

B Grubu ise yine Brezilya’dan Minas Tenis Clube ve Kazakistan’dan Altay Clup Ankara’ya geliyor. Yerel ligimizin ve milli takımımızın en başarılı isimlerinden olan ve Zehra Güneş, Tuğba Şenoğlu ve yeni transfer Meryem Boz gibi isimlerin yanı sıra, Isabelle Haak, Gabi ve Chiaka Ogbogu’nun mensup olduğu VakıfBank S.K. kadrosunu, Sultanlar Ligi’ndeki başarılarından sonra uzun bir aranın ardından yabancı takımlara karşı izleme fırsatımız olacak.

İlk olarak 15, 16 ve 17 Aralık tarihleri arasında her gün ikişer maç olmak üzere grup maçları oynanacak. Grup maçlarının ardından çapraz eşleşme ile gruplarını ilk sırada bitirecek takımlar, diğer grubu ikinci sırada bitiren takımlarla 18 Aralık Cumartesi günü karşılaşacak. Bu karşılaşmaların ardından da üçüncülük ve şampiyonluk maçları 19 Aralık Pazar günü oynanacak. 

Özellikle yakın tarihte,  23 Ekim 2012’den 22 Ocak 2014’e kadar oynadığı 73 resmi maçı kazanarak ”Üst üste en çok resmi maç kazanan voleybol takımı’‘ olarak Guinness Dünya Rekorlarında yer alan VakıfBank’ın rekoruna, Bosca S.Bernardo Cuneo’ya karşı aldığı galibiyetin sonucunda ortak olan Imoco Volley Conegliano, grupları ayrı olsa da yarı final veya finalde şampiyonanın beklenen eşleşmelerinden biri olacak. Ancak eklemeliyim ki bu sene gözlerimizin Eczacıbaşı Dynavit’i arayacağı kesin; özellikle Tijana Boskovic kaptanlığında, Simge Aköz ve Hange Baladın gibi milli gururlarımızın evi olan takımı diğer efsanevi oyuncularla filenin iki tarafında görme şansına umarım yakın bir tarihte sahip oluruz.

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından 1991 yılından bu yana organize edilen Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız 2010 yılında Türkiye’nin şampiyona tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde etmişti. VakıfBank S.K. ise 2013, 2017 ve 2018 yıllarındaki şampiyonluklarıyla şampiyona tarihinde en çok altın madalya alan kulüp ünvanına sahip. Ülkemizi temsil eden kulüplerin (Vakıfbank 3, Eczacıbaşı 2, Fenerbahçe 1) toplam 6 birincilikle Türkiye en çok şampiyonluk kazanan ülke olmaya devam ediyor. 

Şampiyona haftasında Ankaralı voleybol severlerin buluşacağı Ankara Arena Salonu’nun yine takdire şayan performanslara ev sahipliği yapacağı su götürmez. Sizler de dünyaca ünlü sporcuların karşılaşacağı maçları merakla bekliyorsanız ve takımlarımızı desteklemek istiyorsanız, hızla tükenen biletlere biletinial.com sitesinden ulaşabilir hatta TVF’nin instagram hesabından bedava bilet kazanmak için çekilişe katılabilirsiniz. Organizasyon hakkındaki detayları ve COVID-19 önlemlerini Türkiye Voleybol Federasyonu sosyal medya hesaplarından takipte kalın!

Kaynakça

fotomac.com: VakıfBank ikinci kez Guinness Dünya Rekorları‘nda!

fenerbahce.org: Fenerbahçe Opet’in de yer aldığı FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası’nın maç takvimi belli oldu

twitter: @voleybolunsesi

Leave a Reply