Soluksuz bir dönemin ardından geldi çattı yaz! Bana sorarsanız, yazın gelişi renkli, sıcacık ve uzun günlerin habercisidir. Önümüzde yaz tatili için kocaman bir üç ayın olduğunu düşünürsek birçok tatil planı da bizi bekliyor demektir.
Yaz tatili için planlar aylar öncesinden yapılıyor, görülecek yerler belirlenip çeşitli rotalar çiziliyor. Bu rotaların her birinde olmazsa olmazımız bavullar da bizlere eşlik ediyor. Birçoğumuz tatile giderken maksimum eşyayı yanında götürmek istiyor ve onları küçük bavullara sığdırmaya çalışıyor. Dönüşte ise gidilen yerlerden alınan birçok değişik eşya, eşe dosta getirilen hediyeler aynı bavula sığdırılmaya çalışıyor fakat bu durum bizi kimi zaman zorluyor ve bavulu üstüne oturarak kapatanların sayısı da gittikçe artıyor :)
Bu yazımda, çoğu zaman bu dertten yakınan biri olarak araştırdığım pratik bavul hazırlama tekniklerini sizler için derledim. Keyifli okumalar!
1.Bavul Listesi Önemli
Öncelikle, yanınıza alacağınız şeylerin bir listesini yapmak bu işin en önemli adımlarından biridir. Yaptığınız liste sayesinde eşyaları kategorize edebilir ve gereksiz eşyalarınızı eleyebilirsiniz.
2.Fazla Paketler Dost Değil Düşman!
Bilinenin aksine bavulun içinde çok fazla paketleme yapmak bir avantaj değildir. Bu yüzden eşyalarınızı bavula olabildiğince yayarak yerleştirmeye çalışın. Elbette bu paketlemeye sıvı ürünleriniz dahil değil, onları kilitli/fermuarlı paketlere yerleştirin.
3.Rulo Bluzler ve Gömlekler
Yayarak yerleştirmek bir çözümken kıyafetleri rulo şekline getirip bavulun içine dizmekte bavul hazırlamak için değişik bir alternatif. Bu alternatif, bavuldaki alanı maksimize etmek için akıllıca bir yol fakat maalesef giysilerdeki buruşma sorununun önüne geçemiyor.
Diğer yandan, herhangi bir acil bir durumda bavuldan bir eşyanızı almanız gerekirse açtığınızda bu rulolardan hangisi olduğunu hemen seçebilirsiniz.4.Ayakkabı İçleri Yeni Kurtarıcımız
Çoraplar her ne kadar az yer kaplasa da onları ayakkabılarınızın içine yerleştirmek size küçükte olsa fazladan bir alan sağlayacaktır. Ayakkabılar, içleri boşken de yer kapladığı için içlerini çorap tipi eşyalarla doldurmak avantaj sağlar. Ayrıca ayakkabıları poşetleyip koymaktansa onları galoşlayıp koymak daha pratik bir yol. Bu yöntem için saç bonesi kullananlar da mevcut.
Kemerleri gömlek yakalarına silindirik bir şekilde yerleştirmekte pratik başka bir yol. Buna ek olarak, kemerleri silindir halinde köşelere koyup içine çoraplarımı top halinde yerleştirmek de benim kullandığım başka bir yol.
6.Sıvılarda Tasarrufa Gitmek
Tatillerde kullanacağımızdan fazla sıvı ürünü kutusuyla yanımıza almak yerine fondöten, makyaj temizleyicisi ve krem gibi sıvıları az yer kaplayan minik kutulara koyarsak hem yerden hem eşyalarımızdan tasarruf etmiş oluruz. Bunun için lens kutuları yaratıcı bir seçenek olabilir.
Eşyaları yerleştirmenin yanı sıra bavulla ilgili birkaç tavsiye de vermek isterim. Örneğin, bavulu ilk açtığınızda kullanacağınız şeyleri üstte durması bakımından en üste pijamalarınızı, iç çamaşırlarınızı ya da havlunuzu koyabilirsiniz.
Buna ek olarak, özellikle uçak yolculuklarında benim en çok özen gösterdiğim şeylerden biri eşyalarımı bölmek. Yolculuk esnasında bavullar bazen havayolu şirketleri yüzünden kaybolabiliyor. Bu, tabii ki de karşılaşmak istemediğimiz bir durum fakat önlem almak amaçlı sizin için kurtarıcı olabilecek birkaç eşyanızı el bagajına almanızı öneririm. Yedek bir t-shirt veya iç çamaşırı gibi…
Elbette, internette birçok bavul hazırlama videosu mevcut fakat ben hoşuma giden bir tanesini sizlerle paylaşmak istedim. Videonun linki aşağıdadır.
Umarım sizlere de yardımcı olur, tüm yolculuk tutkunlarına iyi tatiller!
Kaynakça:
Öne Çıkarılmış Görsel: https://blog.bavul.com/pratik-valiz-hazirlama-ipuclari/
aracla
Güzel bilgi paylaşımı için teşekürler.