Kadınların Korkulu Rüyası: Makyaj Hataları

Kendimizi iyi hissetmek ve güzelliğimizi ön plana çıkarmak için makyaj biz kadınlar için büyük önem taşır. Tüm günümüzü özgüvenle geçirmemizde makyajın yeri azımsanmamalıdır.  Bize yakışan, yüzümüze uygun ve yüzümüzün en iyi kısımlarını vurgulayan makyajın yerini ne tutabilir ki? Bundan dolayı makyajın doğru uygulanması bir hayli önemlidir. Ancak zaman zaman istediğimiz görünüme bir türlü ulaşamadığımız anlar olmuyor değil. Bu, kabul etmesi zor olsa da, aslında makyajınızı yanlış yaptığınızın göstergesidir. Peki, doğru bildiğimiz fakat yanlış olan makyaj hatalarımızı düzeltmeye ne dersiniz? Eğer cevabınız evet ise işte bölge bölge makyaj yaparken yaptığımız hatalar ve yapmamız gerekenler

indir

Yüz:

  • İlk öncelikle cilt renginize uygun renkte fondöten uygulamalısınız. Fondöteniniz cildinizden ne çok açık ne çok koyu olmalıdır. Bu fondötenin yüzünüze oturmayıp yapay bir görünüm elde etmemize yol açar. Cildinize uygun rengi bulmak için fondöteni çene kemiğinizden boynunuza doğru sürmelisiniz eğer fondöteni sürdüğünüzde cilt renginizle uyum sağlıyorsa bu doğru renge ulaştığınızı gösterir.
  • Fondöteninizi sürmeden önce yüzünüze nemlendirici uygulamamak fondöteninizin yüzünüze tam oturmayıp; cildinizin olduğundan  kuru, pürüzlü ve sağlıksız görünmesine neden olur. Bunun için fondötenden önce mutlaka cilt tipinize uygun nemlendirici uygulamalısınız.
  • Bronzer ve aydınlatıcı kesinlikle tüm yüze uygulamamalısınız. Bronzer yuvarlak hareketlerle kontür üstüne uygulanırken aydınlatıcıyı yüzünüzde ortaya çıkarmak istediğiniz bölgelere sürmelisiniz.
  • Cilt lekelerinizi kapatmak adına göz altı kapatıcısı kullanmak da büyük bir yanılgıdır. Onun yerine yeşil alt tonlu cilt renginize uygun krem bir kapatıcı kullanırsanız çok daha doğal bir görünüme ulaşarak cilt lekenizi kamufle etmiş olursunuz.

Yanak:

  • Yanaklarınızda yaptığınız en büyük hata tüm yanağınıza aşırı belirgin allık uygulamaktır.  Allık uygulaması elmacık kemiğinin üstünden şakaklara doğru iyice karıştırılarak ancak saç çizgisine kadar uzanmayacak şekilde olmalıdır. Hangi tip fırça kullandığınız da önemlidir. Küçük, az tüylü ya da açılı fırçalar tercih edilmelidir.

Not: Eğer allığı doğru uyguladığınızdan eminseniz ancak fazla olduysa üstünden pudra ile geçerek fazlalıktan kurtulabilirsiniz.

goz-makyaji

Göz:

Gözü daha detaylı incelemek adına göz altları,  kirpik ve kaş olmak üzere 3 e ayıracağım.

Göz Altları:

  • Göz altı aydınlatıcısı isminden de anlaşılacağı üzere göz altlarını aydınlatmak içindir ürünün  amacı göz altlarını bembeyaz yapmak değildir. Bundan dolayı cildinizden 2-3 ton açık ya da beyaz tonda göz altı kapatıcılarını kesinlikle kullanmamalısınız. Cilt renginizden 1 ton açık aydınlatıcı ile hedeflediğiniz görünümü elde edeceksiniz.
  • Göz altı kapatıcısını gözünüzün altına ay şeklinde uygulamak da oldukça yanlıştır. Doğrusu gözünüzün altına, gözlerin iç köşesinden başlayıp ters üçgen şeklinde uygulanmasıdır.
  • Eğer göz altlarınızda morluklar varsa ve kapatmak için göz altı aydınlatıcısını tercih ediyorsanız bu sadece morluklarınızın daha da belirginleşmesine yardımcı olur. Yapmamız gereken cildinizden 1-2 ton daha koyu göz altı kapatıcısının üstüne göz altı aydınlatıcısı uygulamaktır.

Kirpik:

  • Kirpiklere bolca rimel sürüp ardından kirpik kıvırıcı kullanmak  kirpiklerinizin yapışmasına, kırılmasına  hatta dökülmesine neden olur. Doğal yukarı bakan kirpiklere ulaşmanın yolu rimel fırçanızdaki fazlalıkları alıp rimeli kirpiklerinize alttan yukarı doğru S şeklinde uygulamaktır. Eğer hala birbirlerine yapışıyorlarsa temiz bir fırçayla üstünden geçin ve rimelinizi kapağı açıldıktan 3 ay sonra yenilediğinize emin olun.
  • Göz kapaklarına bulaşmış rimel oldukça çirkin bir görüntüdür. Rimelinizin göz kapağınıza bulaşmadığından emin olmak için kulak çubuğuyla bulaşmış rimeli çıkartabilirsiniz.

Eyeliner:

  • Eyelinerı gözünüzün üstüne kalınca çekmek ya da göz altlarına da uygulamak gözlerinizin daha küçük görünmesine neden olur. Gözlerinizi olduğundan büyük göstermek için eyeliner çektiğiniz üst kirpik diplerine odaklanmalı ve içten dışa doğru boşluk bırakmadan sürmelisiniz.
  • Eyeliner  iki göze eşit şekilde ve göz tipine uygun sürülmelidir. Kesik uçlu bir eyeliner fırçası eyelinerınızı eşit sürmenize yardımcı olur.

Kaş:

  • Kaş kesinlilikle hata kabul etmeyen oldukça zorlu bir bölgedir. Kaşlarınızı kendi tonundan farklı boyamak ve kaş fırçasını bastırarak kullanmak oldukça yanlıştır.  Doğal bir görünüm elde etmek için, kaş tonunuza uygun ucu açık kaş kalemi ile ince dikine çizgiler çizmelisiniz. Tarama fırçası ile de boyayı kaşınıza oturtmalısınız bu sayede hedeflediğiniz doğal kaş çizginize ulaşırsınız.

dudak-makyı-nasıl-yapılır

Dudak:

  • Dudaklarınızı nemlendirmeden ruj sürmemelisiniz
  • Rujunuzu uygularken dudaklarınızın birleştiği yerleri ve iç kısımlarını atlamamanız gereklidir. Bu rujunuzun dudağınızda oturmadığı algısı oluşturur.
  • Dudaklarınızı büyük göstermek adına rujunuzu dudak çizginizin dışına taşırarak sürmemelisiniz. Bu dudaklarınıza oldukça yapay bir görünüm verir. Bir nebze daha büyük göstermek için dudak kenarlarınıza likit parlatıcı  geçerseniz istediğiniz görünümü elde edersiniz.

 

 

Leave a Reply

2 comments

  1. Berna

    bizde makyaj yapıyoruz diye ortalıklarda dolaşıyoruz:)))))

  2. Oya

    ellerinize sağlık çok yararlı bir yazı olmuş, sayenizde güzelleştim :)